Siirry sisältöön
Vinkit

Valmis uudiskohde voi olla ideaali unelmakoti: näin Sp-Koti toimii rakennusprojekteissa yhdessä rakennusliikkeen kanssa Länsi-Uudellamaalla


Itse suunniteltu ja rakennutettu vai ehkäpä juuri valmistunut uudiskohdelöytö? Uusi koti ei tarkoita aina tarttumista lapion varteen. Täysin uuden kodin voi hankkia myös toisella tavalla. Valmiina ostettava uudiskohde tarkoittaa sitä, että rakennusliike on valinnut tontin, minne rakennustyömaa avataan ja minne tuleva kohde arkkitehdin kanssa suunnitellaan. Useimmiten meille tutut uudiskohteet ovat kerros- tai rivitalohankkeita, joiden ennakkomyynti aloitetaan jo rakennusvaiheessa. Tällaisia kohteita kutsutaan myös RS-kohteiksi, eli rakennushankkeiksi, jotka ovat rahalaitoksen neuvottelukunnan suosittelemia. Hankkeissa on usein suuri velkaosuus ja kohteissa tehdään ostajaa suojaava sopimus rakennusajalle.

Otsikkokuva artikkelille Näin Sp-Koti toimii rakennusprojekteissa yhdessä rakennusliikkeen kanssa Länsi-Uudellamaalla

Joissakin tapauksissa uudiskohteiden myynti jätetään kuitenkin vasta valmistumisen jälkeiselle ajalle 

Länsi-Uudenmaan Asuntovälitys välittää tällä hetkellä Nummelan Hiidenrannan upealla ja luonnonläheisellä alueella uudiskohteita, joita rakennuttamassa on yhteistyökumppanina toimiva paikallinen yritys Talo-Jussit(Siirryt toiseen palveluun) Oy. Rakennusliike panostaa sanojensa mukaisesti yksilölliseen ja toimivaan uudisrakentamiseen. 

Kun talo on suunniteltu ja rakennuttaminen alkaa, on aika hankkia kumppani myymään ja markkinoimaan taloa. Talo-Jussien yhteistyökumppani projektissa on Länsi-Uudellamaalla toimiva Sp-Koti ja välittäjänä Elisa Rinne, kiinteistönvälittäjä LKV. Uudiskohteen myynnin suunnittelu on pitkä prosessi, joka vaatii välittäjältä erityistä ammattitaitoa. 

Nummelan Hiidenrantaan juuri valmistuneen omakotitalon rakennushanke vei vajaan vuoden. Taloprojektissa suunnittelutyö on usein yksi aikaa vievä osuus. Lisäksi hanketta rajoittava tekijä on, että maanrakennus- ja perustustyöt on hyvä tehdä sula-aikaan. 

Seuraavan talon rakentaminen on jo aloitettu ja se tarkoittaa pitkään jatkuvaa yhteistyötä rakennusliikkeen ja välitysliikkeen välillä. Pitkässä yhteistyössä näkyvät myös maailman muutokset uudisrakentamisessa. Juuri nyt ei rakenneta niin paljon kuin ennen, mutta kun uusia taloja valmistuu, ne kiinnostavat potentiaalisia ostajia valtavasti. 

Miksi valmiiksi rakennettu uudiskohde on hyvä vaihtoehto kodinvaihtoa suunnittelevalle?

Valmiit uudiskohteet tarjoavat yllättävän monia etuja, jos verrataan rakennuttamiseen tai vaikkapa iäkkäämmän talon ostamiseen. Uusista kohteista tulee aina vain parempia ajan saatossa, sillä rakennuttajat kuuntelevat myös asiakkaiden toiveita. Välittäjä kertoo, mitä unelmakodeilta odotetaan ja rakennuttaja pyrkii vastaamaan odotuksiin. Sen lisäksi, että vastavalmistunut uusi koti on kuin tyhjä taulu, jota voit alkaa sisustamaan omannäköiseksesi, saat myös paljon muuta.

Rakennusmääräykset ja energiatehokkuus 

Rakennusmääräykset ohjaavat rakennustyömaan toteutusta, mikä varmistaa kodin laadun ja kestävyyden. Lisäksi energiatehokkuus on huomioitu entistä paremmin nykyisten määräysten mukaan rakennetuissa kohteissa. Energiatehokkuus voi tarkoittaa esimerkiksi lämmitysjärjestelmiin, ikkunoihin ja ulko-oviin valittuja rakennusratkaisuja, jotka mahdollistavat todennäköisesti alhaisempia energiakustannuksia tulevaisuudessa.

Uusi koti ilman rakennuttamisen byrokratiaa

Yksi valmiiksi rakennetun uudiskohteen etu on, että sinun ei tarvitse ottaa kantaa rakennuttamiseen liittyviin paperitöihin. Rakennusvaiheen haasteet, kuten rakennusoikeudet, kaavamääräykset, luvat, suunnittelu ja valvonta on jo selvitetty ja hoidettu puolestasi. Voit keskittyä olennaiseen eli oman arkielämän aloittamiseen täysin uudenkarheassa kodissa. 

Ei remonttihuolia näköpiirissä

Uusi koti on vastavalmistunut ja täysin käyttövalmis ilman remontin tarvetta nyt tai lähitulevaisuudessa, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa ja resursseja remonttiprojekteihin. Uudiskohteissa on usein myös rakennuttajan kanssa sovittu vuositarkastus. Tämä tarkoittaa sitä, että saat ammattilaisen avun ja tuen, jos ilmenee rakenteisiin tai tekniikkaan liittyviä ongelmia ensimmäisen käyttövuoden aikana. Tämä lisää turvallisuuden tunnetta ja antaa sinulle mielenrauhaa uuden kodin ostamiseen liittyen. Lisäksi uudiskohteesi arvo voi säilyä yllättävän pitkään samalla tasolla, jos huolehdit siitä hyvin.

Voisiko sinun uusi kotisi olla juuri Nummelassa?

Ilmakuva Lohja Rissalankuja Sp-Koti

Tällä hetkellä rakentuvasta Nummelan Hiidenrannassa sijaitsevalta Rissalankujalta löytyy uusi paritalo, jonka toinen puoli on vielä vailla uutta omistajaa. Vapaana olevan paritalohuoneiston tiedot löydät täältä(Avautuu uuteen ikkunaan)!

Alueelle rakennetaan vielä kolme omakotitaloa, joiden rakennustyöt on jo käynnistetty. Voisiko unelmiesi koti kenties löytyä ennen kuin se on edes valmistunut? Voit kysyä lisää uudiskohteiden välittäjältä, Elisa Rinteeltä. Soita Elisalle +358 50 521 5212 tai laita s-postia osoitteeseen: elisa.rinne@spkoti.fi

Muita uutisia