Siirry sisältöön
Sp-Koti Metsä

Aikasi on arvokasta: säästä sitä myymällä metsätila sähköisesti


Julkaistu:

Kun metsätilan myyminen tulee syystä tai toisesta ajankohtaiseksi, voi mieleen nousta yksi, jos toinenkin kysymys itse myyntiprosessista sekä esimerkiksi siitä, että kuinka paljon metsäkaupan osapuolet kuluttavat kulkuneuvonsa penkkiä ajellessaan eri paikkakunnille. Eikö olisikin hienoa, jos metsätilan myynnin vuoksi ei tarvitsisi poistua oman kodin rauhasta ja voisi näin säästää omaa arvokasta aikaa? No niinpä – se olisi hienoa meistäkin.

Sähköinen metsätilan myynti ei ole aivan uusi asia. Sähköinen kiinteistökauppa on ollut mahdollista jo vuodesta 2013, jolloin Maanmittauslaitos julkaisi ensimmäisen version käyttöliittymästä, jossa voidaan tehdä sähköinen kauppakirja. Toki pandemia-aika nopeutti tätäkin etänä toimimisen muotoa entisestään. Metsätilan myyminen hoituu yhtä sähäkkään sähköisesti kuin asuinkiinteistönkin. Ja mikä parasta – sähköinen myyntitapa ei maksa myyjälle mitään, se sisältyy välitystoimeksiantoon automaattisesti. 

Kulje kohti Sp-Koti Metsän sähköisen myynnin polkua

Metsätilan myyntiprosessi on aivan kuin polku, joka alkaa yhteydenotosta metsäkaupan asiantuntijaan ja päättyy lopulta kauppakirjan allekirjoittamiseen. Nämä, ja kaikki askeleet niiden väliltä, voidaan tehdä sähköisesti. Matkan varrella välittäjä on helposti tavoitettavissa, ja pitää huolen siitä, että kaupan osapuolet pysyvät ajan tasalla. Näin vältytään virheiltä polun kaikilla digitaalisilla askelilla.

Koska tavoitteenamme on, että sähköinen polku johtaa onnistuneeseen metsätilan myyntiin, tarvitaan kauppojen hoitamiseksi myös erilaisia asiakirjoja – ja tiedätkö mitä? Myös kaikkien lakisääteisten tietojen kerääminen kaupan osapuolista, markkinointi ja ostotarjousten käsittely voidaan hoitaa näppärän sähköisesti. Tämän jälkeen päästään itse kaupantekovaiheeseen, missä valmistellaan kiinteistönluovutusasiakirjat ja suoritetaan sähköinen kiinteistökauppa. Metsätilan lopullinen luovutus tapahtuu Maanmittauslaitoksen sähköisessä palvelussa, jolloin kaupanvahvistajaa ei tarvita ja lainhuuto lähtee vireille automaattisesti. Kaupan osapuolet voivat allekirjoittaa kauppakirjan joustavasti siellä missä haluavat. Lopullisten allekirjoitusten ja digitaalisen kädenpuristuksen jälkeen voit onnitella itseäsi! Olet myynyt metsätilasi ja säästänyt arvokasta aikaasi!

Turvallista kaupantekoa joka käänteessä

Sähköinen metsätilan myynti voi herättää epävarmuutta menetelmän turvallisuudesta. Käyttöön on kuitenkin vakiintunut keinoja, joilla voidaan varmistaa turvallinen myyntiprosessi kaupan kummallekin osapuolelle. Kaupan osapuolten tunteminen tarkoittaa asiakassuhdetta koskevien keskeisten tietojen keräämistä, päivittämistä, täydentämistä ja ajantasaista ylläpitoa asiakasrekisterissä koko asiakassuhteen ajan. Osapuolten henkilöllisyys todennetaan vahvan sähköisen tunnistautumisen avulla, ja kun tiedetään, kenen kanssa kauppaa ollaan tekemässä, voidaan varmistua sen turvallisuudesta.

Sp-Koti Metsä hyödyntää nykyaikaisia ja turvallisia menetelmiä myös asiakkaan tuntemiseen liittyen. Kaupan kaikkien osapuolten tiedot selvitetään huolellisesti lain velvoittamalla tavalla ja dokumentoidaan vaatimusten mukaisesti. Me huolehdimme yhdessä pankin kanssa siitä, että metsäkauppa on turvallista ja luotettavaa ja, että toimimme kaikissa tilanteissa lakien ja asetusten mukaisesti. Vastuullisuus, vaatimustenmukaisuus sekä lakien ja sääntöjen noudattaminen on meille ensisijaisen tärkeää ja luonnollinen osa liiketoimintaamme.

Haluaisitko säästää arvokasta aikaasi ja antaa ammattitaitoisen metsätilojen välittäjän hoitaa metsätilasi myymisen täysin sähköisesti?

Sp-Koti Metsän kanssa metsätilasi sähköinen myynti hoituu sujuvasti ja turvallisesti, eikä polkuun tule turhia mutkia. Älä jää yksin kysymystesi kanssa, sillä metsäkaupan asiantuntija vastaa niihin mielellään. Otetaan yhdessä ensimmäiset askeleet sähköisellä metsänmyyntipolulla!

Jussi Salomäki

Yrittäjä, metsäasiantuntija, LKV, KiLAT, kaupanvahvistaja

+358 29 7031 0523

jussi.salomaki@spkoti.fi

Sp-Koti Metsä

Sp-Koti Metsä


Kauppakatu 23, Jyväskylä

+358 29 7031 0520

metsa@spkoti.fi


Muita julkaisuja samalta kirjoittajalta