Siirry sisältöön

Linnankatu 55

Turku, Keskusta

kerrostalo 1966 , 3h, k, p

Rakennettu
1966
Pinta-ala
69 m²
Velaton hinta
283 000 €

Kohteen kuvaus

Tämä hyväkuntoinen ja nuorekas asunto sijaitsee paraatipaikalla Kakolanmäen ja Aurajokirannan välittömässä läheisyydessä. Asunnossa on koko huoneiston levyinen lasitettu parveke, josta kauniit ja vehreät maisemat suoraan Kakolanpuistoon ilta-auringon suuntaan. Asunto sijaitsee talon 3/11 kerroksessa ja ikkunat ovat kahteen suuntaan. Olohuone on valoisa ja sinne mahtuu mukavasti ruokapöytä sekä sohvaryhmä. Makuuhuoneita on kaksi ja molemmissa on liukuovikaapistot. Kylpyhuoneen lattia ja seinät ovat laatoitettu vaalein sävyin. Eteinen on tilava ja myös eteisessä on liukuovikaapisto. Taloyhtiössä on vuosien varrella tehty paljon remontteja mm. putkiremontti, hissit uusittu, sekä viimeisimpänä julkisivusaneeraus sisältäen ikkunoiden uusimisen.

Perustiedot

Kohdenumero
20458610
Sijainti
Linnankatu 55, 20100 Turku
Tyyppi
kerrostalo
Omistusmuoto
oma
Huoneistoselitelmä
3h, k, p
Huoneita
3 Huonetta
Asuintilojen pinta-ala
69 m²
Kokonaispinta-ala
69 m²
Kerrokset
3
Asuinkerrosten määrä
11
Rakennusvuosi
1966
Käyttöönottovuosi
1967
Vapautuminen
muu ehto
Vapautumisen lisätiedot
2 kk kaupasta / sopimuksen mukaan

Hinnat ja kustannukset

Velaton hinta
283 000,00 €
Myyntihinta
283 000,00 €
Neliöhinta
4 101,45 €/m²
Yhtiövastike
233,22 €/kk
Hoitovastike
233,22 €/kk
Vesimaksu
22,00 € / hlö / kk
Vesimaksutyyppi
henkilöluvun mukaan
Lisätietoja maksuista
Sähkö kulutuksen mukaan (taloyhtiö laskuttaa 3 kuukauden välein). Autopaikkavuokra kylmä 10,00 €/kk, autokatosvuokra 20,00 €/kk, autohallivuokra 40,00 €/kk. Saunamaksu 2,00 €/kerta. Ostaja maksaa mahdollisen varainsiirtoveron 2 % velattomasta hinnasta kaupanteon yhteydessä. Ostaja on tietoinen siitä, että hänen tulee viipymättä kaupanteon jälkeen hakea omistusoikeutensa rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja on tietoinen siitä, että hakemuksen liitteenä tulee toimittaa jäljennös kauppakirjasta osoituksena myyjän suostumuksesta. Rekisteröintikustannuksista vastaa ostaja yksin.

Asunnon lisätiedot

Parvekkeen tyyppi
lasitettu
Parvekkeen ilmansuunta
länsi
Lisätietoja
valokuitu
Asuntoon kuuluu
hissi, parveke, kaapeli-tv
Varaston käyttö
vinttikomero myyjän käytössä
Kauppaan ei kuulu
Irtain.
Energialuokka
D2018
Energialuokan lisätiedot
Voimassa 30.3.2032 asti.
Yleiskunto
hyvä
Lämmitysjärjestelmä
kaukolämpö
Näkymät
Koko huoneiston levyinen lasitettu parveke Kakolanpuistoon.
Tehdyt remontit
Ilmalämpöpumppu asennettu vuonna 2022.
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Yhtiöjärjestyksen 4 § mukaan osakkeenomistaja, jonka huoneistoon on osakkeenomistajan toimeksiannosta teetetty rakennusvaiheessa tai sen jälkeen ns. lisä- ja muutostyönä ratkaisuja, jotka poikkeavat huomattavasti yhtiön muiden huoneistojen perusratkaisuista, vastaa niiden aiheuttamista ylimääräisistä huolto-, ylläpito-, korjaus- ja perusparannuskustannuksista sekä vakuuttamisesta ja mahdollisista puutteellisuuksista ja vioista sekä näiden aiheuttamista vahingoista. Vastaavasti osakkeenomistaja vastaa sen hallinnassa olevalle autopaikalle mahdollisesti lisä- ja muutostyönä asennetun sähköautopistokkeen huolto-, ylläpito-, korjaus ja perusparannuskustannuksista. Mikäli lisä- ja muutostyöratkaisuista aiheutuu kustannuksia yhtiölle, yhtiöllä on oikeus periä osakkeenomistajalta ne kustannukset, jotka ylittävät yhtiön muiden huoneistojen alkuperäisten ratkaisujen yhtiölle aiheuttamat keskimääräiset kulut. Näin perittävän kustannuksen suuruudesta päättää yhtiön hallitus. Sikäli kun aiheutuvaa kustannusta ei saada mitattua, hallitus arvioi suoritettavan korvauksen määrän perustuen mahdollisimman tarkkaan arvioon yhtiölle aiheutuvista lisäkustannuksista. 14.12.2021 yhtiökokouksessa päätettiin myöntää hallitukselle hakea 1,2 miljoonan euron pankkilaina/limiitti yhtiön kassavaratilanteen ylläpitämiseksi. Rahoitus on tarkoitettu siltarahoitukseksi, kunnes ARA-avustukset saadaan maksatukseen. (15.6. - 9.8.2022 kevätyhtiökokous päätti, että limiittitili voidaan urakan jälkeen muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi 300 000 suuruiseksi limiitiksi yhtiön käyttöön likviditeettivarojen ylläpitämiseksi).

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
betoni
Kattotyyppi
Tasakatto
Kattomateriaali
Bitumikermi
Olohuoneen kuvaus
Parkettilattia, seinät maalatut.
Keittiön kuvaus
Jääkaappipakastin, astianpesukone, keraaminen liesitaso, kalusteuuni, liesituuletin. Kaapistojen välitila sekä lattia laattaa, seinät maalatut.
Makuuhuoneen kuvaus
Parkettilattia, seinät maalatut.
Makuuhuoneiden määrä
2
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinät ja lattia laatoitettu. Suihku, suihkuseinä, pesukoneliitäntä, vesikiertoinen pyyhekuivain, lattialämmitys (sähkö), seinä-wc, pesuallas, allaslaatikosto, peilikaappi.
Säilytystilojen kuvaus
12.4.2023 yhtiökokous päätti yksimielisesti poistaa käytöstä talojen 2 ja 3 kylmäkellarit. Talon 2, B-rapussa sijaitseva, sekä talon 5, G-rapussa sijaitseva kylmäkellari jää käyttöön. Jäljelle jääviä kylmäkomeroita on aloitettu vuokraamaan 1.8.2023 alkaen varanneille asukkaille 5 € /kk. Lisäksi todettiin, että hallitus jatkaa käytöstä poistuvien kylmäkellaritilojen käyttötarkoituksen selvittämistä ja asiassa kuullaan asukkaiden ja osakkaiden toiveita, yhtenä hyvänä vaihtoehtona todettiin olevan esim. pyöräsuojaksi muuttaminen.
Muut tilat
Tilava eteinen.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Ilmalämpöpumppu olohuoneessa, ikkunoissa sekä parvekelaseissa sälekaihtimet.

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
19339 m²
Tontin omistus
oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Yhtiön tontin kaavoitustiedot
Lisätietoa kaavoituksesta ja mahdollisista kaavoitushankkeista on saatavilla Turun kaupungilta p. (02) 330 000.

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Linnanrinne
Isännöitsijän yhteystiedot
Varsinais-Suomen Isännöintitalo Oy/ Antti-Ville Heikkilä / antti-ville.heikkila@isannointitalo.fi p. 020 722 9965
Huolto
huoltoyhtiö
Lisätietoja huollosta
Kiinteistöhuolto Juhala / info@kh-juhala.fi
Taloyhtiöön kuuluu
sauna, talopesula, jäähdytetty kellari, kellarikomero, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, kaapeli-tv
Tiedot taloyhtiön parkkipaikoista
Yhtiöllä on autopaikkoja yhteensä noin 200 kpl. Autokatospaikat ovat erillisinä osakkeina.
Tehdyt remontit
2020-2022: Julkisivujen, ikkunoiden ja ovien uusiminen sekä parvekkeiden kunnostaminen ja uusiminen. Sisäänkäyntien korjaaminen esteettömäksi ja sisäänkäyntikatosten pidentäminen. Vesikaton uusiminen ja ullakkoparvekkeiden kattaminen. IV-koneiden uusiminen ja varustaminen LTO-järjestelmällä, salaojituksen uusintaa, A-B talon piipun purku. 2019: Kaavakehityshanke ja yksi kylmäkellari valmistui. 2018: Aloitettiin kylmäkellarien uusimisia. 2016: Kunnostettiin ulkoalueita sekä ulkoaluerakenteita, uusittiin hissihälytysten siirrot ja lisättiin turvavalvontaa, valaistuksia parannettiin. 2015: Uusittiin rakennusten sisäänkäyntipalo-ovet, jatkettiin piha-alueiden kunnostusta, uudistettiin valvonta- ja turvajärjestelmiä, korjattiin betonirakenteita. 2013-2014: Jatkettiin kylmiöiden uusimista. 2012: Tontin hoitosuunnitelmaa jatkettiin puustoa hoitamalla ja rakenteilla. Laadittiin pelastuslain mukainen pelastussuunnitelma. 2011: Valaistuksien kokonaisuudistus sekä poistoilmajärjestelmän päivityshuolto. 2008-2010: Linjastosaneeraus täydellisenä peruskorjauksena uusien sisältäen kaikki tonttijohdot, viemärit, käyttövesijohdot, sähkökaapeloinnit, antenni- ja tietoliikennekaapeloinnit, uusien normien mukaisesti uusitut märkätilat kalusteineen, porrastilojen pinnat ja valaistus uusittiin, saunaosastot uusittiin, yleisiä tiloja korjattiin, poistoilmajärjestelmä nuohottiin ja kunnostettiin, kattoparvekkeet vesieristettiin uudelleen, autonpesutalli kunnostettiin, yhtiön yleisvalaistus uusittiin sekä tehtiin merkittävä määrä pieniä kunnostuksia yhtiössä. 2006: Hissien uusiminen täydellisesti ja pihatasohissin rakentaminen. 2005: Lukitusuudistus ja koodilukot käyttöön.
Tulevat remontit
Kunnossapitotarveselvitys vuodelta 2023: Tornitalojen pihakannen ja piharakenteiden kunnostus ja pihaportaiden saneeraus. Tornitalojen porrashuoneet ja saunat. Tornitalojen pääsähkökeskuksien uusinta ja sähköautojen latausinfra. 7.12.2022 yhtiökokouksessa päätettiin tornitalojen patteriverkoston tasapainotus & säätötyöstä, jonka yhteydessä myös huoneistokohtaisia patteriventtiilejä ja termostaatteja uusitaan. Kustannusarvio 290 000 € kokonaisurakasta. 15.6.-9.8.2022 kevätyhtiökokouksessa päätettiin valtuuttaa hallitus muuttamaan päiväkotitilojen käyttötarkoitus ja myymään osakehuoneisto. Sekä tekemään tarvittavat yhtiöjärjestysmuutokset (uusi yhtiöjärjestys tullut voimaan 8.9.2023) siihen liittyen. Päätettiin myöntää hallitukselle valtuudet edistää uudelleen kaavakehityshankkeen etenemistä Turun kaupungin päätöksenteossa, sekä päätettiin valtuuttaa hallitus lohkomaan ja myymään osa As Oy Linnanrinteen tontista tähän tarkoitukseen sekä solmimaan hankesopimuksen tarjouskilpailutuksen perusteella valikoituneen ja As Oy Linnanrinteen kokonaisedun kannalta parhaan tarjouksen tehneen rakennusliikkeen kanssa harkintansa mukaan.
Remonteista päätetty
Ei päätettyjä remontteja
Taloyhtiössä muuta
Ilmanvaihtona koneellinen poisto.

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita