Siirry sisältöön

Hovineidonkatu 9

Turku, Herttuankulma

kerrostalo 2023 , 3h, kt, s, p

Rakennettu
2023
Pinta-ala
59 m²
Velaton hinta
279 600 €

Kohteen kuvaus

NYT MAHTAVAT EDUT ASUNNON OSTAJALLE: - tontin lunastusosuuden suuruinen hyvitys asunnon hinnasta (34 710 €). - 6 kk vastikkeet (rahoitusvastikkeet ja pääomavastikkeet) veloituksetta. - autopaikka - 50 % Nämä edut ovat voimassa toistaiseksi. Tervetuloa tutustumaan viehättäviin koteihin historiallisessa Turun Linnakaupungissa! Loppuvuodesta 2023 valmistunut Asunto Oy Turun Herttua tarjoaa kodikkaita ja toimivia asuntoja seitsemässä kerroksessa. Sijainti on erinomainen, lähellä sekä keskustaa että yliopistoa, ja tarjolla on kompakteja pikkukoteja sekä isompia perheasuntoja. Herttuan tyylikäs tiilijulkisivu kätkee sisälleen mukavasti varusteltuja koteja, joissa on kaikki tarpeellinen viihtyisään asumiseen. Lattialämmitys lisää asumismukavuutta, ja jokaisessa asunnossa on joko ranskalaiset tai avarammat parvekkeet, osa niistä lasitettuja. Ylimpien kerrosten asunnoista avautuu upeat näkymät Turun linnalle tai merelle. Korttelin suojatulla sisäpihalla sijaitsee viihtyisä ja monikäyttöinen pihatalo, jossa on kaksi saunaa ja kerhotila. Pihalla on myös leikkialue ja monitoimikenttä, joissa voi nauttia kesäilloista ja viettää aikaa perheen kesken. Pihakannen alta löytyy parkkialue autoille. Ympäröivät istutukset ja viereiset puistoalueet luovat viihtyisän ja vehreän ympäristön. Asunto Oy Turun Herttua sijaitsee vuokratontilla, ja huoneistokohtainen osuus tontin lunastushinnasta ei sisälly huoneiston velattomaan hintaan. Turun sataman alue kehittyy tulevina vuosina merelliseksi Linnakaupungiksi, mikä tekee tästä sijainnista entistäkin houkuttelevamman ja arvokkaamman pitkällä tähtäimellä. Lisätiedot: Mikko 050 355 1557 | mikko.mannila@spkoti.fi

Perustiedot

Kohdenumero
20577273
Sijainti
Hovineidonkatu 9, 20100 Turku
Tyyppi
kerrostalo
Omistusmuoto
oma
Huoneistoselitelmä
3h, kt, s, p
Huoneita
3 Huonetta
Asuintilojen pinta-ala
59 m²
Kokonaispinta-ala
59 m²
Kerrokset
4
Asuinkerrosten määrä
7
Rakennusvuosi
2023
Käyttöönottovuosi
2023
Vapautuminen
heti (uudiskohde)

Hinnat ja kustannukset

Hintatiedot

Myyntihinta
111 849,00 €
Velkaosuus
167 751,00 €
Velaton hinta
279 600,00 €
Neliöhinta
4 738,98 €/m²
Valinnaisen vuokratontin lunastushinta
34 710,00 €

Kohde on yhtiölainoitettu. Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille.

Valinnainen vuokratontti

Onko osuus tontista lunastettu
Ei
Tontin vuokravastike
126,85 €/kk
Lisätietoa tontin lunastuksesta
Huoneistokohtainen osuus vuokranantajan omistaman tontin määräosan lunastushinnasta ei sisälly huoneiston velattomaan hintaan. Osakkeenostaja/-omistaja voi halutessaan maksaa huoneistokohtaisen lunastusosuuden asunto osakeyhtiölle. Tontin määräosan lunastaminen on mahdollista kerran vuodessa. Hinnastossa esitetty arvio tontin lunastushinnasta on arvioitu lunastushetkelle 19.10.2023 (arvio n. 968.318 e). Tontin vuokranantaja/ myyjä laskee kauppahinnan kulloisessakin kauppatilanteessa. Lunastushinta sidotaan kiinteään 1,4 % siten, että koko vuokra-alueen lunastushinta maanvuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä (16.6.2022) on ollut 950.411,94 euroa. Arvonnousu lasketaan päivittäin suhteessa vuotuiseen arvonnousuun siten, että vuotuinen kokonaiskorotus on edellä mainitut prosentit. Laskennallisena vuotena käytetään 365 vrk.
Valinnaisen vuokratontin lunastushinta
34 710,00 €

Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla. Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle

Vastikkeet

Hoitovastike
224,20 €/kk
Rahoitusvastike
767,93 €/kk
Tontin vuokravastike
126,85 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
1 118,98 €/kk
Lisää tietoa vastikkeista
Yhtiö tulee keräämään lyhennyksen osuutta pääomavastikkeessa (koron lisäksi) viimeistään puoli vuotta ennen ensimmäisen lyhennyksen määräpäivää, jotta lyhennyksen osuus on yhtiön käytettävissä lyhennyksen eräpäivänä. Lainan ensimmäinen erä erääntyy maksettavaksi 31.12.2025. Pääomavastike on arvioitu käyttäen laskennassa n. 4,9 % kokonaiskorkoa (Eb 6 kk 6.9.2023 = 3,929 % + marginaali 0,95 % Viitekoron tai marginaalin muuttuessa myös pääomavastike muuttuu. Huoneistokohtaisen lunastusosuuden suorittaneet vapautuvat tontinvuokravastikkeen maksamisesta.

Muut maksut

Vesimaksutyyppi
oma mittari
Lisätietoja maksuista
Vesi kulutuksen mukaan. Vesimaksu on ennakkomaksu, tasauslaskutus huoneistokohtaisen mittauksen perusteella (lämmin ja kylmä vesi). Huoneistokohtainen sähkömittaus (kph ja saunan mukavuuslattialämmitys huoneiston sähkönkulutukseen). Varainsiirtovero 1,5%. Tontinvuokravastike: Tontinvuokravastikkeen maksaminen ei vähennä tontin osuuden lunastushintaa. Vuokran suuruus maanvuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä (16.6.2022) on ollut 39.222,22 e/vuosi. Taloussuunnitelmaan tontinvuokravastike ensimmäiselle rakentamisvaiheen jälkeiselle tilikaudelle on arvioitu siten, että perusvuokraan on tehty korotus yhteensä n. 7,8 %. Todellinen elinkustannusindeksi, johon korotus on sidottu, voi poiketa arvioidusta. Tontivuokravastike on laskettu päivitettyyn hinnastoon Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahaston 29.8.2023 ilmoituksen mukaisesti, jolloin vuokranmäärä on ollut 42.819,18 e/vuosi. Vuokra on sidottu viralliseen elinkustannusindeksiin ja kulloinkin maksettavaa vuokraa tarkistetaan indeksin muutoksen mukaisesti. Perusindeksinä on marraskuun 2021 indeksiluku. Tarkistus tapahtuu aina kunkin kalenterivuoden lopussa ja tarkistettua vuokraa maksetaan 1.1. alkaen. Ensimmäistä kertaa vuokraa tarkistettaessa tarkistettu vuokra saadaan kertomalla perusvuokra luvulla, joka saadaan jakamalla tarkistusindeksi perusindeksillä. Tämän jälkeen vuokraa tarkistettaessa tarkistettu vuokra saadaan kertomalla tarkistushetkellä maksettava vuokra luvulla, joka saadaan jakamalla tarkistusindeksi indeksillä, jotka käytettiin vuokraa edellisen kerran tarkistettaessa. Vuokraa korotetaan ensimmäisen kerran 1.1.2023. HUONEISTOKOHTAISEN TONTINOSAN LUNASTAMISESTA SYNTYVISTÄ KULUISTA (ARVIO): Ostajan maksettavaksi tulevat määräosan lunastushinnan lisäksi kiinteistön määräosan kaupasta yhtiölle aiheutuvana kustannuksena syntyvät kiinteistökaupan varainsiirtovero, kaupanvahvistajan palkkio mahdollisine matkakuluineen, lainhuutokustannus, kiinnitysten purkamisesta aiheutuva kustannus sekä lisäksi isännöintitoimiston perimät kustannukset sekä mahdolliset notariaattipalkkiot. Varainsiirtovero tulee kunkin osakkeenostajan/-omistajan maksettavaksi ja muut kustannukset jaetaan kaikkien samaan aikaan lunastavien kesken. Arvio em. kuluista hinnaston laatimishetkellä: kiinteistökaupan varainsiirtovero 4 %, kiinnityksen purkaminen 40 €, kaupanvahvistajan palkkio 120 € ja matkakulut, lainhuudatus 144 €. Isännöintitoimiston kulut sopimuksen mukaisesti.

Asunnon lisätiedot

Parvekkeen tyyppi
lasitettu
Parvekkeen ilmansuunta
kaakko
Lisätietoja
valokuitu
Asuntoon kuuluu
hissi, parveke, oma sauna, kaapeli-tv
Energialuokka
B2018
Yleiskunto
uusi
Lämmitysjärjestelmä
kaukolämpö
Lisätietoa lämmitysjärjestelmästä
vesikiertoinen lattialämmitys

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
betoni
Olohuoneen kuvaus
Lattiat parkettia, seinät maalatut.
Keittiön kuvaus
Jääkaappipakastin, erillisuuni 60 cm, induktioliesi, liesikupu, tilavaraus mikroaaltouunille, integroitu astianpesukone. Keittiön kodinkoneet valkoisia Electrolux merkkisiä, välitilassa laminaatti, työtasot laminaattipintaisia. Keittiön altaat tasoon upotettuja komposiitti altaita, Oras Safira hana apk-venttiilillä.
Makuuhuoneen kuvaus
Lattiat parkettia, seinät maalatut.
Makuuhuoneiden määrä
2
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinät ja lattia laattaa. Katto paneloitu (kuusi). Suihku, kääntyvä suihkuseinä (savun harmaa tai kirkas lasi), wc-istuin, peilikaappi, pesuallas, allaskaappi. Mukavuuslattialämmitys pesuhuoneessa ja saunassa (sähkö huoneiston sähköön). Pyykinpesukoneliitännät sekä tilavaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Kylpyhuoneet ovat pääsääntöisesti kylpyhuone-elementtejä.
Saunan kuvaus
Laattalattia, seinät ja katto paneloitu (kuusi). Saunan ovi savunharmaa lasi, Harvian sähkökiuas.
Muut tilat
Eteisessä ja toisessa makuuhuoneessa kaapistot.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Sälekaihtimet.

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
877 m²
Tontin omistus
valinnainen vuokratontti
Tontin vuokraaja
Ålalandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahast
Tontin vuokra
39 190,00 €/vuosi
Tontin vuokra-aika
8.6.2051
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Yhtiön tontin kaavoitustiedot
Turun kaupunki

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Turun Herttua
Isännöitsijän yhteystiedot
Asuntopehtoori Isännöinti Oy / Markus Kaukovalta
Taloyhtiöön kuuluu
sauna, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, kaapeli-tv, Huoneistokohtaiset varastot
Tiedot taloyhtiön parkkipaikoista
Autopaikat sijaitsevat talon yhteydessä erillisessä puolilämpimässä autohallissa (myydään erikseen omina osakkeina). Vieraspaikat pihakannella.
Taloyhtiössä muuta
Huoneistokohtainen LTO-kone (ohjaus liesituulettimella), ylimmän kerroksen lasitetuilla parvekkeilla varustetuissa asunnoissa ilmalämpöpumpun sähkö- ja reikävaraus.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut
K-market 1,1 km ja Sale 800 m.
Lisätietoa palveluista
Kuntosali 200 m.
Koulut
Topeliuksen koulu 450 m.
Päiväkoti
Tallinmäenkentän päiväkoti 500 m.

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita