Siirry sisältöön

Rauhanpuisto 4

Pori, Päärnäinen

omakotitalo 1925 , Alak: 3 mh, oh, ruokailu, k, apuk, eteinen, wc, ph/wc, s. Yläk: aula, mh, avoin ullakko

Rakennettu
1925
Pinta-ala
163 m²
Velaton hinta
168 000 €

Kohteen kuvaus

Sinulle, joka haluat asua omakotitalossa lähellä keskustaa. Tämä Päärnäisten kaupunginosassa sijaitseva, kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus odottaa uusia asukkaita. Vuonna 1925 rakennettu, 1930-luvulla laajennettu talo on osittain puurunkoinen ja osittain hirsirunkoinen rakennus. Olohuone-ruokailutilan lautalattiat kaakeliuuneineen sekä kaksi pönttöuunia makuuhuoneissa henkivät vanhan ajan tunnelmaa. Keittiön vieressä sijaitsevassa ns. apukeittiössä on tilaa arkiruokailulle. Kolmen makuuhuoneen lisäksi yläkerrasta löytyy iso huone, aula sekä paljon rakentamatonta tilaa. Täyskorkeaa kellaritilaa maalattialla on koko rakennuksen osalta. Alakerran reilu huonekorkeus tuo lisää asumisviihtyvyyttä. Vuosien varrella on tehty paljon remonttia. Mm. pesuhuone ja sauna on peruskorjattu 2015, alakerran ikkunat on uusittu vuonna 2010 vastaamaan rakennuksen kulttuurihistoriallista ominaispiirrettä. Lisäksi rakennuksen sähköjä, viemäreitä ja käyttövesiputkia on uusittu. Lähes kaikki alakerran ulkoseinät on lisälämmöneristetty. Neljä tulipesää tuo helpotusta lämmityskuluihin. Tästä saat upean kodin, jossa on tilaa isommallekin perheelle. Oma vehreä tontti. Pihapiirissa autokatos sekä vanha pihasaunarakennus, joka vaatii kunnostusta. TOP 3: * Idyllinen kokonaisuus * Tilaa isommallekin perheelle * Oma tontti vehreällä pihapiirillä Susanna Tiljander Kiinteistönvälittäjä LKV, rakennusinsinööri RI puh. 040 128 2153 susanna.tiljander@spkoti.fi @lkv_ri_susannatiljander Ps. Minun kauttani saat Aito Säästöpankista nopean yhteydenoton

Perustiedot

Kohdenumero
21804099
Sijainti
Rauhanpuisto 4, 28120 Pori
Tyyppi
omakotitalo
Huoneistoselitelmä
Alak: 3 mh, oh, ruokailu, k, apuk, eteinen, wc, ph/wc, s. Yläk: aula, mh, avoin ullakko
Huoneita
6 Huonetta
Asuintilojen pinta-ala
163 m²
Muiden tilojen pinta-ala
52 m²
Kokonaispinta-ala
215 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuintilojen pinta-ala: alakerta n. 132 m2 sekä yläkerta n. 31 m2 (lisäksi alle 160 cm korkeaa tilaa). Muut tilat: kylmä ullakko n. 52 m2 (lisäksi alle 160 cm korkeaa tilaa). Kellaritilaa, jossa maapohja n. 130 m2. Pinta-alatiedot on saatu myyjältä. DVV:n rakennustietorekisterin mukaan asuintilojen pinta-ala on 160 m2 ja kokonaisala 200 m2. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Mainitut pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta.
Kerrokset
1
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1925
Käyttöönottovuosi
1925
Vapautuminen
muu ehto
Vapautumisen lisätiedot
kuukausi kaupasta

Hinnat ja kustannukset

Velaton hinta
168 000,00 €
Myyntihinta
168 000,00 €
Neliöhinta
1 030,67 €/m²
Lisätietoja maksuista
Sähkönkulutus nykyisellä omistajalla vuonna 2022: 15 277 kWh (kiinteistössä neljä tulisijaa, joiden avulla voi vaikuttaa lämmityskustannuksiin) sekä muut normaalit omakotitalon maksut.

Asunnon lisätiedot

Asuntoon kuuluu
oma sauna, tie perille, kaapeli-tv, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, kosteusmittaus tehty
Lisätietoja 2
verhotangot, lämminvesivaraaja, matontamppausteline, pyykinkuivausteline
Energialuokan lisätiedot
Myyjä hankkii energiatodistuksen.
Yleiskunto
tyydyttävä
Lämmitysjärjestelmä
sähkö
Lämmitysjärjestelmän lisätiedot
Sähköpatterit, pesutilat lattialämmitys
Tulisija
muu
Tulisijan muu kuvaus
2 kaakelitulisijaa ja 2 pönttöuunia (toista ei ole käytetty) Kaikki hormit nuohottu kerran vuodessa.
Ilmanvaihto
painovoimainen
Vesijohto
kunnan
Viemäri
kunnan, saostuskaivo
Siirtyvät liittymät
Vesi- ja viemäriliittymä
Tehdyt remontit
1983: Sähköjärjestelmän uusiminen, keittiökalusteet ja pinnat koko asunnon osalta. Keskimmäinen kuisti purettu, kaksi asuntoa yhdistetty. 1987: Päärakennuksen peltikate, räystäskourut ja syöksytorvet. 1992: Päärakennuksen julkisivun uusiminen. 1995: Yläkerran asuinhuoneiden eristys ja pinnat uusiksi. n. 1996: Sähköliittymän ja päävarokekeskuksen uusiminen, kaapeli-tv liittymä. 1998: Olohuoneen ja ruokasalin lattiapinnoitteiden uusiminen (lautalattiat). 2004: Tontin pohjoisrajan aidan uusiminen. 2006: Käyttövesiputkien uusiminen (pl. wc:n käsienpesualtaan ja wc-istuimen putket), tonttivesijohdon uusiminen, rakennuksen viemärien uusiminen tonttiviemäriin saakka (pl. wc istuimen viemäri). Porin VK-Lämpö Oy. n. 2007: Julkisivujen maalaus, autokatoksen uusiminen (uusi autokatos vanhan tilalle). n. 2010: Ikkunoiden uusiminen (pl. yläkerta). Puusepänliike Jussi Laine Ky. 2015: Kylpyhuoneen ja saunan peruskorjaus (purettu betonilattiaan asti, vanha muovimatto purettu seinistä ja lattioista, vedeneristetty lattiat ja seinät. Saunassa uudet paneelit, lauteet ja kiuas, lattia (LPT PROD Ky). 2019: Tontin etelärajan aidan uusiminen. 2021: Ulko-oven uusiminen. 2022: Piharakennuksen/ent. saunan vesikaton uusiminen. Vanha kate purettu ja uusi tilalle. Muuta: osa alakerran ulkoseinistä on lisälämmöneristetty sisäpuolelta.
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Alakerran huoneiden huonekorkeus n. 2700 mm. Kaavamerkintä sr-38: Kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Maankäyttö- ja rakennuslain 57 pykälän 2 momentin nojalla määrätään, että rakennusta ei saa purkaa. Rakennuksessa suoritettavien korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että ne sopivat rakennuksen kulttuurihistoriallisiin ominaispiirteisiin. Milloin rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu rakentamistoimenpiteitä tämän tavoitteen vastaisesti, on rakennus pyrittävä korjaus- ja muutostöiden yhteydessä korjaamaan eheyttäen. Rakennusta muuttavista korjaus- ja muista toimenpiteistä on hankkeeseen ryhtyvän pyydettävä Satakunnan Museon lausunto. Kaavamerkintä /s: Alue, jolla ympäristö säilytetään. Alueen kulttuurihistoriallinen ympäristö tulee säilyttää. Uudisrakennukset sekä korjaus- ja muutostyöt tulee sopeuttaa sijoituksen, mittasuhteiden, materiaalien ja värityksen osalta alueen maisemallisiin ja kulttuurihistoriallisiin ominaispiirteisiin.

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
puu, hirsi
Kattotyyppi
Harja
Kattomateriaali
Pelti
Olohuoneen lattia
lauta
Olohuoneen seinät
tapetti
Keittiön lattia
muovi
Keittiön seinät
tapetti
Keittiön varusteet
liesituuletin / suodatin
Liesi
sähköliesi, puuliesi
Jääkaappi ja pakastin
jääkaappi/pakastin
Makuuhuoneiden määrä
4
Makuuhuoneen lattia
muovi
Makuuhuoneen seinä
tapetti
Kylpyhuoneen kuvaus
Pesuhuone uusittu 2015. Ulkoseinään on asennettu Pax-poistokanavatuuletin
Kylpyhuoneen lattia
laatta
Kylpyhuoneen seinät
kaakeli
Kylpyhuoneen varustus
suihkuseinä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peilikaappi
WC:n lattia
laatta
WC:n seinät
tapetti
WC:n varusteet
pesukoneliitäntä
WC:n määrä
1
Saunan kuvaus
Sauna uusittu 2015.
Saunan lattia
laatta
Saunan seinät
puu
Saunan kiukaan tyyppi
sähkökiuas
Säilytystilojen kuvaus
Yläkerrassa avointa vinttitilaa. Irtokaapistot (kuuluvat kauppaan)
Muut tilat
Sisääntulokuisti, yläkerran aula.

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
725 m²
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Kiinteistötunnus
609-6-16-282
Kiinteistön nimi
16
Tontin omistus
oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin kaavoitustiedot

Asemakaava, sitova tonttijako. Kaavamerkintä sr-38: Kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Kaavamerkintä /s: Alue, jolla ympäristö säilytetään. Lisätietoja Porin Kaupunki sekä Satakunnan Museo (Kalle Virtanen, konservaattori p. 044 7011 052.

Lisätietoa muista rakennuksista
Kevytrakenteinen autokatos n. 12 m2. Pinta-ala tieto on saatu myyjältä. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Autokatoksesta ei ole tietoa DVV:n rakennustietorekisterissä. Autokatoksen rakennusluvasta/lopputarkastuksesta ei ole tietoa. Saunarakennuksen kerrosala DVV:n rakennustietojen mukaan on 14 m2. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Saunarakennusta ei ole käytetty 1990-luvun jälkeen. Piippu vaatii tarkastusta ja mahdollisesti kunnostusta. Saunarakennuksen lopputarkastuksesta ei ole tietoa.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Koulut
Käppärän ala-aste peruskorjattu lähivuosina.

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita