Siirry sisältöön
Vinkit

Muuttoliike suuntaa Hämeenlinnaan


Hämeenlinna on kuudenneksi halutuin kaupunki muuttopäätöstä tehtäessä (Taloustutkimus 2020) Eikä ihme – Hämeenlinna on sitoutunut olemaan lapsiystävällinen kaupunki ja se mielletään Suomen toiseksi turvallisimmaksi kaupungiksi.

Hämeenlinnan vahvuuksia ovat viihtyisä asuinympäristö, hyvä kasvuympäristö etenkin lapsille sekä turvallisuus. Vuonna 2020 kaupunki sai lähes 500 uutta asukasta.

– Hämeenlinna on kehittynyt viime vuosina paljon: on tullut ravintolatarjontaa ja kaupunkia on markkinoitu yrittäjille ja lapsiperheille, joille onkin tarjolla paljon kiinnostavia palveluita. Etenkin pääkaupunkiseudulta tänne tulee paljon uusia asukkaita. Hämeenlinnan on ehdottomasti yksi muuttovoittajista viime vuosina, kertoo Sp-Koti Hämeenlinnan kiinteistönvälittäjä Terhi Westerberg.

Sijainti sopii lapsiperheille

Hämeenlinna on sijainniltaan mainio: sieltä on tunnin matka niin Tampereelle kuin pääkaupunkiseudulle ja kulkemista nopeuttavat hyvät junayhteydet.
– Myös kaupungin sisällä on lyhyet välimatkat: toiselta puolelta kaupunkia pääsee toiselle puolelle nopeasti. Lapsia on helppo kuljettaa harrastuksiin ja isommat lapset pääsevät kulkemaan niihin myös itsenäisesti, kertoo Westerberg.

Hämeenlinna on saanut ensimmäisenä kaupunkina Suomessa UNICEF:n myöntämän Lapsiystävällinen kunta –tunnuksen vuonna 2013. Lapset huomioidaan kaupungissa monin tavoin: muun muassa vuonna 2019 kaupunki teki kulttuurilupauksen ja sitoutui tuottamaan Lasten lauantai -tapahtumia sekä tarjoamaan jokaiselle lapselle ainakin yhden vuosittaisen kulttuurikokemuksen.

Asuminen on Hämeenlinnassa kohtuuhintaista

Hämeenlinnasta saat enemmän neliöitä kuin Helsingistä tai Tampereelta. Esimerkiksi Helsingissä vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta on 6 455 €/m², kun Hämeenlinnassa se on 1 982 €/m² ja Tampereella 4 851 €/m² vuonna 2022. Voit valita, asutko edullisemmin tai tilavammin, sillä kumpikin onnistuu Hämeenlinnassa. Luonto ja kaupunkimaisuus yhdistyvät Hämeenlinnassa myös erityisellä tavalla, sillä keskustan läpi kulkeva Vanajavesi tuo kaupunkiin puitteet niin liikkumiseen kuin rentoutumiseen.

Erilaisia asuinalueita Hämeenlinnasta löytyy runsain mitoin: kantakaupungin lisäksi löytyy uudisalueita sekä maaseutumaisia pitäjiä.
– Asuinalueena Sampo on uusi ja kehittyvä. Alajärven läheisyys sekä hyvät palvelut tekevät siitä suositun alueen etenkin perheille. Alue on kompakti ja sitä on rakennettu 2000-luvun alusta lähtien, pääasiassa pientaloja, kertoo Westerberg.

Westerbergin mukaan isommille perheasunnoille olisi enemmän kysyntää kuin tällä hetkellä on tarjontaa. Westerberg mainitsee myös Äikäälän ja Siirin kasvavina ja luonnoltaan kauniina asuinalueina. Hänen mukaan kahden merkittävän golf-kentän välitön läheisyys kiinnostaa monia. Tontteja on alueella on vielä toistaiseksi saatavilla.

– Uudiskohteissa myös isot asunnot menevät heti kaupaksi, sillä Hämeenlinna on ehdottomasti perheiden kaupunki, iloitsee Westerberg ja kutsuu uusia asukkaita viihtymään Hämeenlinnaan.

Muita uutisia