Siirry sisältöön
Uratarinat

Sp-Koti tarjoaa kasvun mahdollisuuksia yrittäjille ja välittäjille


Sp-Koti-ketjun yrittäjä Minna Rupalla on kokemusta niin franchising-yrittäjyydestä kuin välittäjäosakkuudesta. Monipuoliset mahdollisuudet toimia välittäjänä luovat kasvua niin yrittäjille kuin koko ketjulle.

“Välittäjän ammatti on fiilislaji ja siksi ketjun tuki on arvokasta”, kertoo Ruppa.

Ruppa on ollut Sp-Koti-ketjun yrittäjä vuodesta 2021, mutta aloitti ketjussa 2018 aluksi välittäjäosakkaana. Nopeasti eteen tuli mahdollisuus ottaa vetovastuu Lahden toimipisteestä, jonka yrittäjä halusi jatkaa yhteistyöyrittäjänä Rupan kanssa.“Päätimme tehdä liiketoimintakaupan, sillä olin jo kiintynyt Sp-Koti-ketjuun ja tiimiin. Ajattelin, että yrittäjyydestä saisi myös kaivattua uutta näkökulmaa tekemiseen. En kuitenkaan ole mikään liikenainen, vaan välittäjä. Uskalsin ryhtyä yrittäjäksi nimenomaan ketjun tuen ja kannustuksen ansiosta”, kertoo Ruppa.

Ketju tuo tukea ja turvaa

Sp-Koti-ketjussa on Rupan mukaan turvallinen ja positiivinen fiilis: on tunne, ettei ole yksin. Näkyvyys ja luotettavuus tulee Sp-Kodin brändistä ja hyvästä maineesta. Ketju tukee yrittäjiä hyvin monipuolisesti, jotta yrittäjällä jää aikaa siihen tärkeimpään eli tiimin vetämiseen ja myyntiin. Vaikka työ on itsenäistä, tiimityötä tarvitaan. Ei mennyt aikaakaan, kun Rupalle tarjottiin vielä mahdollisuutta ottaa vastuu Kouvolan toimipisteen vetämisestä.

“Kouvolassa aiempi yrittäjä oli eläköitymässä; kävin tutustumassa ja siellä oli kivan oloista väkeä ja toimisto. Päätin ostaa myös Kouvolan liiketoiminnan ja aloittaa siellä myös franchising-mallilla toimimisen. Ilman Sp-Koti-ketjun tukea en olisi siihen hommaan taatusti uskaltanut ryhtyä”, pohtii Ruppa näin jälkikäteen.

Itsenäisten yrittäjien ja välittäjien verkosto

Sp-Kodilla on monta mallia toimia välittäjänä: ketju tarjoaa niin itsenäisille yrittäjille kuin välittäjille verkoston, jossa on kaikki mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Franchising-yrittäjänä olet itsenäinen yrittäjä ja saat ketjulta työkalut niin myyntiin, markkinointiin, taloushallintoon kuin henkilöstöhallintoon. Kevyempi yrittäjyyden malli on yhteistyöyrittäjyys yhdessä franchising-yrittäjän kanssa.

“Yhteistyöyrittäjänä et sitoudu pitkiin sopimuksiin, mutta saat yrittäjäkumppanin, jonka kanssa voit kasvattaa toimintaa”, kertoo Ruppa, joka toimi aluksi yhdessä toisen yrittäjän kanssa.

“Ketjulta saan nimenomaan sitä käytännön tukea: näkyvyyttä ja valmiin konseptin, jonka puitteissa pääsee heti toimimaan”, jatkaa Ruppa.

Ketjussa myös verkoston tuki on korvaamatonta ja se auttaa jaksamaan työssä. Rupan tiimi on kasvanut 11 hengen kokoonpanoksi toimialueenaan Päijät-Häme sekä Kymenlaakso; aina Lahdesta Kouvolaan. Toimistot sijaitsevat LahdessaPadasjoellaOrimattilassaKouvolassa ja Kausalassa.

Sp-Kodin yhteistyökumppanina toimii Säästöpankki(Siirryt toiseen palveluun), jonka kanssa tehdään yhteistyötä tiivisti. Sp-Koti tarjoaa modernit työkalut ja vahvan tuen yrittäjän polulle sekä luotetun ja suositellun brändin liiketoiminnalle.

Kiinnostuitko Sp-Koti-ketjussa työskentelystä? Yrittäjyys on hyvä mahdollisuus nousta seuraavalle tasolle omalla välittäjän uralla. Sp-Koti-ketjussa saat vapauden työhön, mutta tukea ja työkaluja kasvaa. Ota yhteyttä kenttäjohtaja Jussi Hurmeeseen, jos ura Sp-Koti-ketjussa kiinnostaa.

Muita uutisia