Siirry sisältöön
Vinkit

Millaiset omakotitalot, rivitalot ja kerrostaloasunnot menevät nyt kaupaksi?


Mitkä ovat eri asuntotyyppien myyntivaltteja juuri nyt? Entä millaisiin asioihin ostaja kiinnittää kohteissa huomion ja mitä asunnolta haetaan?

Sp-Koti Lappeenrannan kiinteistönvälittäjä Pia Rusanen kertoo tämänhetkiset myyntivaltit ja trendit eri asumismuodoissa. Vaikka vaihtelua on jonkin verran paikallisesti, pääpiirteittäin samat positiiviset puolet lisäävät myyntipotentiaalia ja kiinnittävät ostajien huomion kaikkialla Suomessa.

Omakotitalolta haetaan tilaa ja rauhaa

“Tällä hetkellä suosittuja omakotitaloja ovat 2000-luvulla rakennetut omakotitalot, jotka eivät vaadi kuin pientä pintaremonttia”, kertoo Rusanen. Tällainen omakotitalo on helppo muuttaa omannäköiseksi eikä tekninen käyttöikä ole vielä lopussa. Rusanen kertoo, että etsinnässä on siis useimmiten uudehko omakotitalo, joka on myös sijainniltaan ja hinnaltaan hyvä. Omakotitalolta haetaan nyt lisää tilaa ja hyviä harrastusmahdollisuuksia sekä tietysti palveluita sopivalla etäisyydellä. Tällä hetkellä suosittuja myyntivaltteja omakotitalolle ovat varaava takka, leivinuuni ja ilmalämpöpumppu. Isoa tonttia tärkeämpää on yksityisyys. Omakotitalot ovat suosittuja, sillä tarve ei katso markkinatilannetta.

“Markkinoita enemmän omakotitalojen myyntiä hidastaa nyt se, että kohteita ei laiteta niin hanakasti myyntiin”, muistuttaa Rusanen.

Asumisen helppous on rivitalon myyntivaltti

Rivitalojen suosio on kasvussa, sillä asumisen helppous ja huolettomuus houkuttelevat. “Rivitaloasumiselta haetaan omakotitalomaista tunnetta, mutta yhtiömuodon kautta asumisen yksinkertaisuutta”, kiteyttää Rusanen. Rivitaloja ostavat nyt ne, jotka muuttavat omakotitalosta rivitaloon ja samalla rivitalojen myyjiä ovat ne, jotka haluavat vaihtaa rivitalosta omakotitaloon. Suosituimpia rivitaloja ovat Rusasen mukaan 2000-luvun kolmiot. Etenkin koronan myötä kolmiot ovat kasvattaneet kysyntää, koska lisähuone halutaan esimerkiksi etätyöskentelymahdollisuutta varten. Paras myyntivaltti rivitalolle on sijainti sekä muuttovalmis asunto, joka ei remontteja kaipaa.  

Kerrostaloyksiöt menevät hyvin kaupaksi

Yksiöt ovat helppoja niin myydä kuin ostaa. Yksiön ostaa yleensä ensiasunnon ostaja tai sijoittaja. Yksiöt ovat neliöhinnaltaan tuottoisia ja hyvällä sijainnilla varustettu yksiö tekee kauppansa, vaikka kunto olisi huonompikin. Nykyään on suosittua jättää ensiasuntona ostettu yksiö vuokralle ja näin aloittaa oma sijoittajan ura. Hieman hitaammin myyviä kerrostaloasuntoja ovat kaksiot ja kolmiot. Myyntivaltteina isommissa kerrostaloasunnoissa on tietysti se, että isot remontit olisivat jo takanapäin. Uudistuotanto on myös suosittua, koska elämän helppoudesta ollaan valmiita maksamaan. Myös kerrostaloasunnoissa korona on vaikuttanut siihen, että pienet kolmiot ovat aiempaa suositumpia, sillä ylimääräinen huone on helppo muuttaa kotitoimistoksi. Myyntivaltteja mille tahansa kerrostaloasunnolle ovat kaukolämpö, sijainti, parveke, hissi sekä autopaikka.

Välittäjä avuksi asuntokauppoihin

Pia Rusanen haluaa muistuttaa, että aina on oikea aika ostaa ja myydä. ”Meillä on vain yksi elämä eikä kannata jäädä odottamaan parempia tai pahempia aikoja. Jos tässä markkinassa myyt ja ostat, niin sen minkä toisessa menetät, toisessa voitat. Lopputulos on siis aina sama, on markkinakurssi ylhäällä tai alhaalla”, Rusanen summaa. Hän myös muistuttaa, että aina kannattaa käyttää ammattitaitoista välittäjää asuntokaupoilla. Välittäjä tuntee markkinat ja haluaa sekä myyjälle että ostajalle hyvän lopputuloksen. Tässä maailmantilanteessa välittäjä luo uskoa, rauhoittelee, kannustaa ja on tukena asuntokaupan jokaisessa vaiheessa.

Kun asunnon myyminen tai ostaminen tulee ajankohtaiseksi, ota meihin yhteyttä.

Yhteystietokortti

Pia Rusanen
Kiinteistönvälittäjä LKV
040 739 6964
pia.rusanen@spkoti.fi

Muita uutisia