Siirry sisältöön
Vinkit

Merellinen Oulu on vetovoimainen kaupunki kaikenikäisille


Oulun kaupunki sijoittuu vetovoimallaan keskivaiheille kymmenen suurimman kaupungin joukossa. Suomen vetovoimaisin kaupunki on Tampere ja Oulun edelle menevät Kuopio, Jyväskylä ja Turku.

– Oulu kuuluu Suomen muuttovoittoisiin kaupunkeihin. Vetovoimaa on, kiteyttää Sp-Koti Oulun kiinteistönvälittäjä ja yrittäjä Hannu Hietala.

Korona-aika on muuttanut ihmisten käsityksiä ja toiveita oman asuinympäristönsä suhteen. Kuten usean kaupungin, myös Oulun vetovoiman tärkeimpiä tekijöitä ovat viihtyisyys ja turvallisuus sekä yhteisöllisyys. Kun asuntomessut järjestetään Oulussa kesällä 2025 ja heti seuraavana vuonna Oulu on Suomen kulttuuripääkaupunkina, pääsevät oululaiset näyttämään parastaan. 

Merellinen asuinalue houkuttelee nuoria perheitä

Oulusta löytyy suuren kaupungin tapaan erilaisia asuinalueita eri elämänvaiheisiin. Hietala on luotsannut Oulussa Sp-Koti-yritystä vuodesta 2014 lähtien ja toimipisteessä työskentelee yhteensä seitsemän kiinteistönvälittäjää. Yhtiökumppani Eero Seppäsen kanssa Oulun yli 200 000 asukkaan kaupunkia markkinoidaan niin oululaisille, paluumuuttajille kuin kokonaan uusille ja kiinnostuneille kohderyhmille.

Oulun kaupunki on perustettu vuonna 1605 ja se on yksi Suomen vanhimpia kaupunkeja. Tänä päivänä Oulu on teknologian ja innovaation kehto: matkapuhelinverkoista ja 6G-yhteyksistä tunnettu Oulu onkin huipputeknologian keskittymä. Yhdistelmä pohjoista luontoa ja urbaania kaupunkielämää sykkivä Oulu on leppoisa opiskelukaupunki ja luonnonläheinen asuinalue, jossa hintataso on varsin kohtuullinen. 

– Oulussa markkinatilanne on sama kuin muualla Suomessa, mutta on tavallista, että asuntokauppa ei syki samaan tapaan kuin pääkaupunkiseudulla. Hinnat ovat kuitenkin koronan, inflaation ja energiakriisin jälkeenkin pysyneet plussalla, kertoo Hietala.

Oulu houkuttelee tietysti yliopistokaupunkina opiskelijoita, mutta myös työn perässä muutetaan pohjoisen teknologiakaupunkiin. Varsinainen vapaa-ajan kaupunki Oulu ei ole, vaan kakkosasuntoja etsitään enemmänkin Oulun lähialueelta.

– Esimerkiksi Oulunjärvi ja talviaikaan Syöte ja Ruka vetävät. Lisäksi esimerkiksi Iissä on upeita vapaa-ajan asuntoja ja vain reilun 30 kilometrin etäisyydellä Oulusta, kertoo Hietala.

Hyvät kulkuyhteydet ja runsaasti tontteja

Yksi vetovoimaisimmista asuinalueista on tällä hetkellä Hiukkavaaraan suuralue, jonne varsinkin nuoret perheet suuntaavat.

– Olemme päässeet seuraamaan läheltä myös, miten Pateniemen ranta, Oulun ensimmäinen merellinen asuinalue on rakentunut ja miten sen myynti on lähtenyt käyntiin.

Hietala kehuu Oulua, joka on kuntaliitosten myötä laajentunut varsin laajaksi: kaupunki on kuitenkin linjannut, että se ei laajene ulospäin, vaan asutusta tiivistetään rajojen sisäpuolella.

– Pääkaupunkiseudulta Ouluun tuleva saattaa tuntea olonsa kuin olisi karkkikaupassa konsanaan: hintataso on aivan toinen ja kaupunki on pitänyt kaavoituksella huolen, että tontteja on saatavilla. Myös yhteydet pelaavat niin pääkaupunkiseudulle kuin ulkomaille, kertoo Hietala.

Turvallinen kulttuuri- ja teknologiakaupunki nousee myös kärkeen, kun puhutaan muustakin kuin asumisesta.

– Täältä löytyy niin jääkiekon hurmaa kuin musiikkia ja luontoa. Perinneruoka rössypottu sekin on elämys, vinkkaa Hietala.

Muita uutisia