Siirry sisältöön
Uratarinat

Vaativaa välitystyötä helpottaa ammattilaisen taustatuki: Elina Enne


Jokaisen menestyvän kiinteistönvälittäjän takana on nainen! Väittämä pitää paikkansa ainakin Sp-Koti Urbaaneilla, sillä ammattitaitoisten välittäjien taustajoukoissa vaikuttaa myyntipäällikkö, Elina Enne. Hän on työskennellyt alalla jo vuodesta 2010, ja on alusta saakka toiminut nimenomaan tukena välittäjille erilaisissa taustatehtävissä.

”Olin urani alussa kuvitellut siirtyväni välittäjäksi, kun olin tehnyt hetken aikaa yhteistyötä pankin kanssa uusasiakashankinnassa. Aloin löytää kuitenkin paikkani aika pian, kun ymmärsin, ettei minusta tulisikaan välittäjää. Vaikka välittäjäntyö ei ollut minua varten, itse välitysala oli kuitenkin varsin kiinnostava heti alusta asti”, kertoo Enne.

Enne on toiminut monissa eri taustarooleissa välitysalalla. Työnsarkaa on karttunut myyntisihteerin pestistä aina vuokranvälityspuolelle saakka, mutta sieltä hän palasi nopeasti kiinteistönvälityspuolen pariin, sillä koki sen itselleen mielenkiintoisemmaksi.

Urapolku Urbaaneilla oli iloinen sattumien summa

Keskusteluja rooleista ja avoimista paikoista käydään alalla tiuhaan lounas- ja kahvitreffien lomassa. Sisäisesti alan ammattilaisten kanssa verkostoituminen ja suhteiden ylläpitäminen on tärkeää etenemismahdollisuuksia kartoittaessa. Kiinteistönvälitysalalla asiantuntijat tuntevat toisensa ja piirit ovat yllättävänkin pienet. Kun tekee työnsä hyvin, se huomataan ja usein sen ansiosta uusia mahdollisuuksiakin avautuu. Enne tuli mukaan Sp-Koti Urbaanien toimintaan monen sattuman summana.

”Juuri oikealla hetkellä löytyi sopiva henkilö, joka otti yhteyttä ja kertoi, että hänellä on minulle juuri sopiva rooli. Tulin myyntipäälliköksi, taustatueksi sekä avuksi hallinnollisiin tehtäviin auttamaan toimitusjohtajaa, jotta hänelle jäisi enemmän aikaa aidosti johtamiseen”, Enne muistelee.

Vaikka Sp-Koti Urbaanit oli vasta alkutekijöissään Enteen tullessa myyntipäälliköksi, hän kertoo, että on yhä yksi asia, joka on pysynyt ja sitouttaa hänet työhönsä vielä tänäkin päivänä.

”Ihmiset ovat erilaisia, ihania ja liikkeellä hyvällä asenteella sekä hyvällä sydämellä. Tämä on paikka, missä asiat hoidetaan asioina ja ihmiset kohdataan ihmisinä”, Enne toteaa.

Myyntipäällikön monipuolinen rooli pitää työn jatkuvasti mielenkiintoisena

Pitkän urapolkunsa aikana Enne on törmännyt Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtajan, Janne Paasimiehen kanssa monen eri kulman takana – ja jälleen kerran he löysivät itsensä samasta paikasta työkavereina. Enne kokee, että Paasimiehen kanssa on aina ollut ja on edelleenkin todella helppo työskennellä. Työpäivät ovat muutosherkkiä ja täynnä jatkuvasti yllätyksellisiä käänteitä, joita pääsee yhdessä selvittämään!

”Työtäni on hoitaa hallinnollisia tehtäviä, kuten aineistojen lähettämistä ja laskujen maksua sekä autan välittäjiä selvittämään erilaisia asioita. Tehtäväni on varmistaa, että asiat sujuvat arjessa. Teen myös sisäistä viestintää, tulkitsen tilastoja, koostan materiaaleja ja suunnittelen markkinointia kumppanin kanssa yhteistyössä. Lisäksi olen myös hallituksen sihteeri ja sparraan toimitusjohtajan kanssa kulloinkin käsillä olevista asioista”, Enne kertoo.

Välitysala on Enteen mukaan siksi mielenkiintoinen, ettei voi koskaan sanoa olevansa täysin valmis tai varma siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ala pitää jatkuvasti hieman varpaillaan, sillä muutoksilta ja uudistuksilta ei voi välttyä. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen, ja tavallisen työpäivän kulun voi odottaa olevan yhtä moninainen kuin itse alakin – täynnä odottamattomia käänteitä.

Toisinaan tehtävät ovat myös hyvin arkista välittäjien auttamista. Siinä hän loistaa, koska vuosien kokemuksella Enne tietää paikat, sivustot ja osoitteet, mistä mikäkin tarpeellinen asia löytyy. Häneltä saatetaan kysyä kaavoitusasioista, erilaisten palvelujen käyttöoikeuksista, käyntikorttien tilaamisista tai vaikkapa siitä, mistä esimerkiksi asiakirjoja tai lopputarkastuksia voi tilata. Enne auttaa Sp-Koti Urbaanien välittäjiä myös myyntiesitteiden teossa mahdollisuuksien, tarpeen ja tilanteiden mukaan. Leikkisästi hän kuvaakin itseään välitysalan Yleismies Jantuseksi.

Tulevaisuus näyttää, paljonko muutoksia on horisontissa

”Uskon, että välitysala tulee muuttumaan paljon tulevaisuudessa, ja odotan muutoksia jännityksellä. Näkisin, että DIAS-kauppa on vasta alkusoittoa digitaalisuudelle. En osaa sanoa, miten oma roolini muuttuu, mutta sen tiedän, että haluan edelleen auttaa ja toimia välittäjien taustatukena”, Enne kertoo  

Jo viimeiset vuodet ovat tuoneet paljon uusia asioita myyntipäällikön työhön ja esimerkiksi työskentelytapoihin. Enne on mielellään toimistolla Aleksanterinkadulla, koska tapaa ihmisiä ja voi selvittää asioita yhdessä toimitusjohtajan ja välittäjien kanssa. Etätyötäkin hän silti tekee. Hän nauttii työssään siitä, että voi järjestellä kalenterinsa omaan arkeensa parhaiten sopivaksi ja valita vapaasti, miten päivät rakentuvat.

Muita uutisia