Siirry sisältöön
Vinkit

Pirkanmaalla on useita suosittuja asuinalueita


Pirkanmaalla on niin veto- kuin pitovoimaa. Tampere nousee kaupunkina vuosi toisensa jälkeen suosituimpien asuinalueiden joukkoon, mutta Pirkanmaalta löytyy useita muitakin kiinnostavia asuinalueita. Listasimme Pirkanmaan top 5 aluetta.

Teollisuuskaupunkina tunnettu Tampere tarjoaa vanhoihin teollisuusrakennuksiin saneerattuja asuntoja, kerrostaloasumista sekä pientaloasumista järven rannalla. Elinvoimainen kasvualue houkuttelee myös luonnonläheisyydellään ja yritysmyönteisyydellään. Mutta missä Tampereella halutaan asua?

– Yleisesti ottaen asuntokauppa pyörii hyvin Pirkanmaan alueella ja kysyntää on kaikenikäisille, mutta hyväkuntoisille asunnoille. Etenkin perheasunnot vaihtavat hyvin omistajaa, kertoo Sp-Koti Aulan yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Johanna Peltonen.

Etuovi.comin ja Oikotie.fi hakutilastot paljastavat Tampereen sekä Pirkanmaan suosituimmat asuinalueet. Top 10 -listaan mahtuvat Tampereella Kaleva, keskusta, Vuores, Hervanta, Pyynikki, Tammela, Tampella, Amuri, Pispala ja Linnainmaa. Toisaalta Tampereen ulkopuolelta etenkin Pirkkala ja Nokia kiinnostavat hieman erityyppisiä asukkaita. Kysyimme Sp-Koti Aulan yrittäjä Johanna Peltoselta, mitkä ovat top 5 alueet, joista kannattaa juuri nyt kiinnostua. Pirkanmaan helmiksi kiinteistönvälittäjä Peltonen nostaa seuraavat alueet: Pirkkala, Nokia, Tammela, Tampella ja Amuri.

Pirkkala

Pirkkala on reilu 20 000 asukkaan kunta Pirkanmaalla, aivan Tampereen kyljessä. Pirkkala ei virallisesti ole kaupunki, mutta se on hyvin kaupunkimainen kunta: taajama-aste on yli 90 %. Pirkkala on ollut koko 2000-luvun ajan yksi Pirkanmaan nopeimmin kasvava kunta. Alue houkuttelee etenkin lapsiperheitä ja sieltä on myös hyvin hulppeita omakotialueita.

– Pirkkalan vetovoimaa selittää Tampereen välitön läheisyys ja hyvät kulkuyhteydet niin Tampereelle kuin koko Suomeen. Pirkkalan lentoasema palvelee niin kotimaan kuin ulkomaan yhteyksiä. Pirkkala on alueena paikoin ylellinen: omakotitalot sijaitsevat Pyhäjärven rannalla, jossa on paljon uutta rakennuskantaa, kertoo Peltonen.

Nokia

Nokia on noin 35 000 asukkaan pikkukaupunki Pirkanmaalla, Tampereen välittömässä läheisyydessä. Kaupunki houkuttelee hieman edullisemman hintatason ansiosta etenkin lapsiperheitä ja kaupungista löytyy niin uusia omakotitaloalueita kuin pienempiä kyliä, kuten Siuro ja Tottijärvi.

– Nokian vetovoima lienee siinä, että se on reilusti pikkukaupunki, josta löytyy kaikki palvelut. On kylpylähotelli ja golf-kenttä – tapahtumiakin on juuri sopivasti, pohtii Peltonen.

Tammela

Tammela on kahden kaupunginosan muodostama alue Tampereen ydinkeskustan tuntumassa, kaupungin itäpuolella. Tammela rajoittuu Itsenäisyydenkatuun ja ratapihaan, sekä Kekkosentiehen ja Kalevan puistotiehen. Alueena se on viehättävä, sillä asuntokannassa on niin vanhoja puutaloja kuin kerrostaloja. Tänne suuntaavat etenkin nuoret perheet.

– Keskustan läheisyys ja ratikka ovat Tammelan vetovoimatekijöitä. Ympäri vuoden toiminnassa oleva tori tuo Tammelaan tunnelmaa, jota ei muista lähiöistä välttämättä löydä. Stadion ja Tampere Talo sijaitsevat myös kävelymatkan päässä, samoin yliopisto, kertoo Peltonen.

Tampella

Tampella on sekoitus uutta ja vanhaa: vanhoja rakennuksia on säilytetty noin 60 000 kerrosneliömetriä, minkä lisäksi uusia, pääasiassa asuintaloja, on rakennettu noin 140 000 kerrosneliömetriä. Näsijärven rantaan, Herrainmäen puistoalueen ja Porin radan pohjoispuolelle, on 2010-luvulla alettu rakentaa uutta Ranta-Tampellan aluetta.

– Tampella on vanhaa teollisuusaluetta Tammerkosken läheisyydessä, jossa osa tehdasrakennuksista on purettu ja osaa on entisöity. Muun muassa Vapriikin museo löytyy vanhasta tehdasrakennuksesta, kertoo Peltonen.

Amuri

Vain kilometri Tampereen keskustasta ja heti Näsinneulan alla sijaitsee puistomainen asuinalue, Amuri. Amurissa on museokortteli, jossa pääsee tutustumaan alueen historiaan. Alun perin työväelle suunniteltu alue oli puutalovaltainen, joka muutettiin myöhemmin kerrostaloalueeksi. 

– Vain kivenheiton päässä on Pyynikin ulkoilualue, huvipuisto ja keskusta, minkä vuoksi Amuri kiinnostaa erityisesti nuoria pariskuntia, kertoo Peltonen.

Johanna Peltonen

Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV, YKV, KiAT

+358 440 789 657

johanna.peltonen@spkoti.fi

Sp-Koti Tampere Aula

Sp-Koti Kangasala

Muita uutisia