Siirry sisältöön
Uratarinat

Välittäjän työ kätkee sisäänsä kohtaamisia, koteja ja kovaa asiantuntemusta


Välitysalaan liittyy ennakkoluuloja ja erilaisia stereotypioita, mutta silti vaikuttamisen mahdollisuus sekä omaan työhön että esimerkiksi parempiin ansioihin pitävät alan jatkuvasti mielenkiintoisena ja houkuttelevana. Itsenäinen, monipuolinen ja vapaa välittäjän työ on samalla myös vaativaa ja vastuullista. Välittäjän ammatissa on miltei mahdotonta sanoa olevansa täysin valmis ja kaiken nähnyt. Työ on jatkuvaa kehitystä ja työtehtävät vaihtelevat paljon – eikä yksikään päivä ole samanlainen.

Välittäjän työ on useimmiten tulospalkattua, joten se antaa mahdollisuuden vaikuttaa omiin ansioihin omalla aktiivisuudella ja määrätietoisella työskentelyllä. Hyvät ansiot vaativat paljon pitkäjänteistä työtä sekä sitoutumista, mutta tulospalkkioympäristö tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden menestyä ja kasvaa ammatillisesti – vain taivas on rajana! 

Välittäjänä työskentely ei ole pelkästään ammatti, se on elämäntapa 

Kiinteistönvälitysalalle ei ole ennalta asetettuja pätevyysvaatimuksia, joten koulutuksella tai työtaustalla ei oikeastaan ole merkitystä. Kuitenkin kokemus erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta sekä myyntityöstä on ehdottomasti eduksi, sillä asiakaspalvelu ja myynti näyttelevät isoa roolia välittäjän arjessa. Välittäjän työ on ensisijaisesti asiantuntijatyötä, ja ammattitaitoinen välittäjä pystyykin tarjoamaan asiakkaalleen erityisosaamista monella eri saralla. 

Työ pitää sisällään asuntojen myynnin sekä kohteiden markkinoinnin lisäksi myös runsaasti juridisen puolen osaamista, joten työssä tarvitaan niin asuntomarkkinan, myyntiprosessin kuin asuntokaupan laajan lainsäädännönkin tuntemusta. Välittäjän työ vaatii myös digitaitoja, sillä sen lisäksi että työskentely tapahtuu sähköisissä järjestelmissä, myös asuntokaupat hoituvat jo suurelta osin perinteisen tavan ohella digitaalisesti. 

Välittäjän työpäivät koostuvat muun muassa asuntoesittelyistä, palavereista, tarjousneuvotteluista, uusien kohteiden hankinnasta, kuntotarkastuksista ja kuvauksien järjestelyistä. Lisäksi välittäjän työhön kuuluu paljon kirjallisia töitä, kuten esittelytekstien, asiakirjojen ja kauppakirjojen laatimista, kohteiden syöttämistä järjestelmään sekä sähköposteihin ja yhteydenottopyyntöihin vastaamista. Arki siis pitää sisällään paljon näkymätöntä, mutta hyvin tärkeää työtä. Vaikka työt ja asiakaskohtaamiset ajoittuvat usein myös iltoihin ja viikonloppuihin, on yksi työn parhaista puolista kuitenkin vapaus vaikuttaa omaan kalenteriin sekä työaikoihin. 

Millainen persoona loistaa välittäjän työssä? 

Välittäjät ovat ihmisläheisiä, itsenäisiä ja yrittäjähenkisiä. He osaavat luoda ja ylläpitää asiakassuhteita sekä kommunikoida selkeästi ja ymmärtäväisesti. Työ vaatii paljon oma-aloitteisuutta sekä valmiutta tehdä rohkeitakin päätöksiä. Välittäjän on osattava kohdata erilaisia ihmisiä vaativissakin tilanteissa, joten ongelmanratkaisu- ja neuvottelutaidot ovat alalla iso plussa. Myös järjestelmällisestä ja huolellisesta luonteesta on etua, sillä on tärkeää pystyä hallitsemaan useita tehtäviä samanaikaisesti, jotta kodit vaihtavat omistajaa turvallisesti ja luotettavasti. 

Miten välittäjän ura alkaa Sp-Kodissa? 

Alalle uutena osaajana tulevat työskentelevät aluksi myyntineuvottelijana, mikä tarkoittaa, että on saanut Sp-Kodin koulutuksen ja on oppinut alan niin sanotut peruspilarit. Alalla on kuitenkin hyvä kehittää osaamistaan jatkuvasti. Lähes poikkeuksetta tavoitteena on kouluttautua laillistetuksi kiinteistönvälittäjäksi (LKV), jota varten opiskellaan ja suoritetaan LKV-koe. Myöhemmin voi kouluttautua vielä vaikkapa ylemmäksi kiinteistönvälittäjäksi tai hakea kaupanvahvistajan oikeuksia. Urapolku välitysalalla voi olla todella monipuolinen ja nousujohteinen. 

Miksi valita Sp-Kodin välittäjä kumppaniksi asuntokaupoille? 

Sp-Kodin välittäjät palvelevat asiakkaita lähes 80 toimipaikalla ympäri Suomen. Ammattitaitoiset välittäjämme tuntevat oman alueensa sekä paikallisen, ajankohtaisen asuntomarkkinan. Lisäksi tiivis yhteistyömme Säästöpankin kanssa tarjoaa asiakkaillemme kokonaisvaltaista, yksilöllistä ja korkeatasoista palvelua – usein vielä saman katon alta. Me Sp-Kodissa hoidamme asuntoasiasi luotettavasti vankalla ammattitaidolla sekä tietysti Hyvän välitystavan periaatteita ja alan lainsäädäntöä noudattaen.  

Muita uutisia