Siirry sisältöön
Uutiset

Sebastian Karjalaisen luotsaama Sp-Koti on palkittu vuoden 2024 Franny Awards -gaalassa


Suomen Franchising-Yhdistys palkitsi perjantaina 22.3.2023 Helsingissä pidetyssä Franny Awards 2024 -gaalassa vuoden 2023 Sp-Koti-yritykseksi valitun Raseborgs Bostadsapotek Ab:n. Yrityksen toimitusjohtaja, yrittäjä Sebastian Karjalainen luotsaa Raaseporin, Karjaan, Inkoon sekä Hangon Sp-Koteja, joissa työskentelee yhteensä 6 kiinteistönvälityksen ammattilaista.

Vasemmalta: Marina Karjanlahti, Sebastian Karjalainen, Jeanette Mäkinen-Malmberg,
Mikael Lindholm, Maria Werner ja Jesper Westerholm

Viime vuoden haasteellisesta asuntomarkkinatilanteesta huolimatta Karjalaisen yritys onnistui säilyttämään vuoden 2022 liikevaihto- ja tulotasonsa kasvattaen markkinaosuutta aktiivisella puurtamisella sekä huippuammattitaidolla. Lisäksi Raseborgs Bostadsapotek tekee erittäin tiivistä ja liiketaloudellisesti kannattavaa yhteistyötä paikallisen Säästöpankin kanssa. 

Ei siis ihme, että Karjalaisen yritys palkittiin myös viime vuoden Sp-Koti-ketjun parhaaksi yritykseksi. Karjalainen on jo pitkään osallistunut ketjun kehittämiseen, ja yrityksellä tuli tammikuussa 10 vuotta täyteen Sp-Koti-ketjussa. Välittäjänä Karjalainen on toiminut jo 20 vuotta. 

– Tietääkseni kehä kolmosen sisäpuolella lopetti viime vuonna noin 500 välittäjää. Me olemme pystyneet pitämään työntekijät töissä ja olemme jopa palkanneet uusia työntekijöitä markkinatilanteesta huolimatta. Työntekijöitä on myös koko ajan lisää hakusessa, Karjalainen vinkkaa. 

Mitkä ovat avaimet yrityksesi menestykseen, Sebastian? 

– Järjestelmällisyys on koko jutun ydin. Jos myyntistrategiat ja kaikki muu on hanskassa, ja lisäksi henkilökunta tietää, mitä pitää tehdä, niin sitä kautta tulosta tulee. Työntekijämme ovat kiitollisia, kun he tietävät, miten meillä toimitaan, Karjalainen kertoo. 

Karjalainen haluaa painottaa myös asiakaskokemuksen merkitystä. Yrityksen mittaama asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa, kouluarvosanoin 9,8/10. 

– Panostamme asiakaskohtaamisiin. Olemme rehellisiä ja yhteistyökykyisiä, ja teemme parhaamme koko ajan. Systeemimme on sellainen, että kun joku ottaa kohteen vastaan, niin kaikki myyvät, Karjalainen lisää. 

Karjalaisen mukaan tiimillä on joka tiistai aamupalaveri, jossa käydään läpi kaikki mahdollinen asiakasohjauksista tuloksiin ja yhteydenottoihin. Palavereissa huomioidaan aina onnistumiset ja niistä myös palkitaan. 

Millaista on työskennellä Sp-Koti-ketjussa? 

– Nautin siitä, että saan työskennellä Sp-Kodissa. Keskusyksikkö, mukaan lukien Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen sekä Sp-Kodin kenttäjohtaja Jussi Hurme ymmärtävät todella hyvin yrittäjien tarpeet ja yhteistyö toimii erinomaisesti. On ilo ja kunnia olla tässä porukassa, Karjalainen toteaa. 

Karjalainen nostaa esille myös Sp-Koti-ketjun sisäisen koulutusohjelman. Sp-Koti Akatemia on hänen mukaansa kovin tykätty. Työntekijät pitävät siitä, kun he saavat opiskella työnsä ohella omatoimisesti ja omien aikataulujensa mukaan. 

– Kaikki hyödylliset asiat on otettu koulutusohjelmassa esiin, ja se hyödyttää vanhojakin tekijöitä. Akatemian kautta pystyy myös kätevästi valmistautumaan LKV-kokeeseen. 

Palkinto oli iso yllätys, josta kiitos kuuluu monille 

– Palkinnon saaminen tuli todella yllätyksenä ja se lämmittää sydäntäni valtavasti. Palkinto ei kuitenkaan yksinomaan ole minun ansiotani, vaan haluan antaa kunniaa myös mahtaville ja ammattitaitoisille työntekijöilleni. Ilman heitä en olisi tässä, Karjalainen toteaa. 

Karjalainen haluaa kiittää tiiminsä lisäksi myös keskusyksikköä Sp-Kodissa. Yhdet kiitokset menevät myös heidän yhteistyöpankilleen eli Tammisaaren Säästöpankille(Avautuu uuteen ikkunaan, Siirryt toiseen palveluun). Karjalainen kertoo, että he tekevät pankin kanssa todella toimivaa yhteistyötä ja pankki on valtavana apuna heidän asiakkaidensa arjessa. 

– Sitten tietysti haluan myös kiittää perhettäni ja lapsiani, kun he jaksavat sitä, että isä on ympäri vuorokauden töissä. He muistavat, että isäkin on olemassa, kun tulen ovesta sisään, Karjalainen summaa. 

Muita uutisia