Siirry sisältöön
Uratarinat

Asiakaspalvelutyön kasvatti Henna Huhtanen päätyi Sp-Koti Porin myyntijohtajaksi ja kiinteistönvälittäjäksi – ”Hyvän välitystavan lähettilyys on suuri kunnia”


“Koen Sp-Kodin arvot itselleni juuri sopiviksi. Ne on helppo sisäistää, koska esimerkiksi asiakaslähtöisyys ja luotettavuus ovat myös itselleni lähinnä sydäntä. Meillä on tosi kiva porukka Sp-Kodissa ja olen viihtynyt ketjussa hyvin. Lisäksi pankkiyhteistyö Aito Säästöpankin kanssa on merkityksellinen asia, joka helpottaa meidän työtämme ja tekee asiakkaat tyytyväisiksi, linjaa Sp-Koti Porin myyntijohtaja ja kiinteistönvälittäjä Henna Huhtanen.

Huhtanen on toiminut Sp-Kodin kiinteistönvälittäjänä pian 2 vuotta ja alalla hän on viihtynyt jo 8 vuotta, josta yli 3 vuotta on kulunut myyntijohtajan roolissa. Huhtanen kertoo, että yksi mieleenpainuvimpia hetkiä uralla oli, kun hän pääsi välitysliikkeeseen myyntineuvottelijaksi vuonna 2016. 

”Olin aikaisemmassa työpaikassani asiakaspalvelussa ja vähän markkinoinnin puolellakin, niin ajattelin, että tavoitteellinen myyntityö olisi kiva lisähaaste. Minulla oli todella suuri palo uralle ja pistin suoraan välitysliikkeeseen viestiä, että haluaisin teille välittäjäksi. Viestin otsikkokin muistaakseni kuului kunnianhimoisesti: ”haaveena kiinteistönvälittäjän ammatti”. Minulla oli siis kova draivi päällä. Sain valtavan onnistumisen tunteen, kun pääsin töihin.” 

”Toinen onnistumisen tunne tuli, kun suoritin vielä saman vuoden lopussa LKV-tutkinnon. Koe on suhteellisen vaikea, joten oli todella hieno juttu, että sain tutkinnon suoritettua niinkin uran alkuvaiheessa. Myöhemmin suoritin vielä KiAT:in eli kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon”, Huhtanen kertoo. 

Asiakkaiden kanssa unohtumattomia hetkiä on Huhtasen mukaan ne hetket, kun asiakas löytää kohteen, joka sytyttää! Silloin Huhtanen pääsee viemään asiakkaan unelmaa uudesta kodista eteenpäin. Se palkitsee, kun kaupat on lyöty lukkoon, ja molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. 

”Unelmakodin löytämisestä asiakkaalle tulee hieno fiilis sekä omalta, ostajan ja myyjän puolelta. Työni kohokohtia ovat ne, kun kerta toisensa jälkeen näen, että tässä se nyt on – asiakkaan pitkään etsimä koti. Ulkopuoliset eivät tiedä, kuinka paljon työtä täytyy tehdä ennen varsinaista kaupanteon hetkeä: paljon selvitystyötä ja monia, monia esittelyjä.” 

Asiakaspalvelutyö synnytti haaveen kiinteistönvälittäjän urasta jo nuorena 

Huhtanen on nuoruudesta asti haaveillut kiinteistönvälittäjän urasta. Hän on tehnyt asiakaspalvelua työkseen lähes aina, ja asiakaspalvelusta on syttynyt kipinä myös kiinteistönvälitysalaa kohtaan. 

”Tiesin jo silloin nuorena, että kiinteistönvälittäjän työ on myynnin lisäksi pitkälti asiakaspalvelua. Ihmisten kanssa työskentely on aina ollut lähellä sydäntäni ja koen, että olen vahvoilla asiakaspalvelutyössä.” 

Huhtasen ihka ensimmäinen työpaikka oli nurmikonleikkuu, jossa asiakaskontakteja ei päässyt syntymään. 

”Se oli kesätyö. Taisin olla 12-13-vuotias. Oli hienoa päästä ajelemaan päältä ajettavalla leikkurilla, ajoin isojen kiinteistöjen piha-alueita”, Huhtanen naurahtaa. 

Hänen ensimmäinen asiakaspalvelutyön työpaikkansa oli vaateliikkeessä. Huhtanen oli ennen työn aloittamista suorittanut samassa vaatekaupassa myös opiskeluihin liittyvän työharjoittelun. Hän opiskeli silloin merkonomin ammattitutkinnon asiakaspalvelun ja markkinoinnin osaamisalalta. 

”Ensimmäinen vakkarityöni oli katsastusaseman toimistosihteerinä. Olen tehnyt siis asiakaspalvelua päivittäin aikaisemmissa työpaikoissani.” 

Tutustu Hennaan ja Sp-Koti Poriin!

Hyvän välitystavan lähettilyys on tehnyt Huhtasesta Sp-Kodin somekasvon 

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto on valinnut Huhtasen vuoden 2024 Hyvän välitystavan lähettilääksi. Hyvän välitystavan lähettiläs on luottamustehtävä alan ammattilaisille. 

”Lähettilyys on suuri kunnia, sillä vain harvat ja valitut pääsevät lähettiläiksi. Kaikilla lähettiläillä täytyy olla vankka ammattitaito, kokemusta alalta, ja lähettilään täytyy toimia välittäjänä hyvän välitystavan mukaisesti. Myös asiakastyytyväisyys täytyy olla korkea – ja se syntyy luottamussuhteesta asiakkaan kanssa. Hyvä välitystapa ohjaa lähettilään toimintaa”, Huhtanen kuvailee. 

Myyntijohtajan arki ei ole sinänsä muuttunut lähettilyyden vuoksi. Välillä liitto järjestää tapaamisia muiden lähettiläiden kanssa, jotka ovat loistavia tilaisuuksia verkostoitua ja tutustua kollegoihin. Huhtanen tuo Hyvää välitystapaa ja kiinteistönvälittäjän arkea tutuksi myös sosiaalisessa mediassa, erityisesti Instagramista, mistä hänet löytää nimimerkillä @lkv_henna_huhtanen(Avautuu uuteen ikkunaan, Siirryt toiseen palveluun). Huhtanen jakaa sisältöjä asuntomarkkinasta, hyvästä välitystavasta, nostoja lakimuutoksista sekä omasta arjestaan välittäjänä. 

”Jos arki välitysalalla kiinnostaa, tule ihmeessä seuraamaan tiliä! Tarkoituksena on tuoda tietoa alasta ihan kaikille, ja yleensäkin nostaa välittäjän vaativaa arkea esille. Kiinteistönvälittäjillä on aika pitkät päivät, jotka sisältävät paljon aikataulutusta ja toisinaan stressiäkin. Itselleni haastavinta on ajankäyttö, kuten myös monelle muulle kollegalle. Päivät venyvät pitkiksi ja meinaan helposti unohtaa itseni, kun asiakkaiden kanssa sovin tapaamisia melkein mihin kellonaikaan vaan.” 

Huhtasen mukaan kiinteistönvälittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat kova paineensietokyky, ihmistuntemus ja kyky toimia erilaisten ihmisten kanssa. Kiinteistönvälittäjä tarvitsee myös paljon kunnianhimoa, sillä menestystä ja alan asiantuntijuutta täytyy aidosti haluta. 

”Täytyy olla taitoa sisäistää asioita, koska kiinteistönvälitysala muuttuu nopeasti, vaatii laajaa osaamista ja vähän väliä tulee uusia lakimuutoksia tai lisäyksiä Hyvän välitystavan ohjeeseen. Pitää löytyä halua myös ottaa asioista selvää”, Huhtanen ynnää. 

Välittäjän työssä parasta on asiakkaiden tapaaminen 

Vaikka välittäjän työ on ajoittain raskasta, kokee Huhtanen silti työn omakseen. Asiakaspalvelu on elämäntapa. 

”Työn kirsikka ovat asiakaskohtaamiset. Ne ovat se juttu, miksi teen tätä työtä. Ja tietysti onnistumiset. Ne ruokkivat eteenpäin. Suosituksista ja hyvästä palautteesta tulee myös aina hyvä mieli ja lisää motivaatiota”, Huhtanen kiteyttää. 

Hän lisää, että on hyvin mielenkiintoista, kun muuttuvassa markkinassa asiat ovat muutoksessa vähän koko ajan. Sähköistyminen tulevaisuudessa tulee lisääntymään, mutta Huhtasen mielestä on silti tärkeää pitää kiinni perusasioista eli tavallisista kasvokkain kohtaamisista asiakkaiden kanssa. 

”Haluan jatkaa työssäni samalla tiellä ja kouluttautua lisää. Tavoitteeni on myös tehdä työni mahdollisimman hyvin ja menestyä. Olen unelma-ammatissani tällä hetkellä, sillä en osaisi ajatella tekeväni mitään muuta”, Huhtanen summaa. 

Huhtasen vapaa-aika kuluu pääasiassa kotosalla tai mökillä. Huhtasella on kaksi koiraa, ja niiden kanssa lenkkeily on myös hänen mielipuuhaansa. 

”Porissa olen asunut viimeiset 23 vuotta, mutta olen alunperin kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Olen tosi koti-ihminen, tykkään sisustaa ja remontoida.” 

Sp-Kodissa Hyvä välitystapa ja asiakkaan etu ovat mukana jokaisella kohtaamisella 

Haluaisitko tutustua välittäjiimme paremmin ja löytää avuksesi omaan asunnonvaihtoprosessiisi Sp-Kodin ammattitaitoisen välittäjän juuri sinun kotikaupungistasi? Löydät meidät ympäri Suomen jo lähes 80 toimipisteestä, joissa työskentelemme 9,4 kunnioitettavalla asiakastyytyväisyyden keskiarvolla. Toteutamme vuosittain keskimäärin 5000 onnistunutta asuntokauppaa, ja sinun kotisi voi olla yksi niistä! Ota meihin yhteyttä, sillä me välitämme paljon!

Henna Huhtanen

Myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT

+358 40 128 2142

henna.huhtanen@spkoti.fi

Sp-Koti Pori

Sp-Koti Pori


Pohjoiskauppatori 1, Pori

+358 40 128 2142

pori@spkoti.fi

Muita uutisia