Siirry sisältöön
Sp-Koti Urbaanit

Vastuullisuus näkyy Sp-Koti Urbaanien arjessa – kuinka sen teemme?


Julkaistu:

Vastuullisuuteen kuuluu monia nyansseja isojen kattoajatusten lisäksi. Vastuullisuutta kuvataan viisaasti kolmesta näkökulmasta, joita ovat ympäristö, yhteiskuntavastuu ja hallintotapa. Näidenkin kolmen suuren otsikon alle piiloutuu monen monta hienosäätöistä toimintaa ja monta erilaista tapaa toteuttaa vastuullisia tekoja. On jokaisen yrityksen oma asia sekä valinta, miten näitä asioita arjessa ylläpitää, ja miten vastuullisuus missäkin yrityksessä näyttäytyy.

Istutettavia taimia

Sp-Koti Urbaaneille vastuullisuuden osa-alueiden huomioiminen on tärkeää

Me yritämme joka päivä elää todeksi arvojamme, jotka kannustavat myös tärkeiden vastuullisuuteen liittyvien asioiden toteutumiseen. Huolehdimme, että arvomaailmamme heijastuu niin kunkin meillä töissä olevan kuin kanssamme asioivan asiakkaankin arjessa.

Ympäristövastuusta huolehdimme ekologisilla ja digitaalisilla ratkaisuilla. Olemme alusta asti pyrkineet tuottamaan mahdollisimman paljon asiakasviestinnästä, markkinoinnista ja esitteistä sähköisesti. Säästämme paperia sekä asiakkaidemme paperinkeräystä, kun lähetämme kohteiden asiakirjat tutustuttavaksi sähköpostitse. Henkilökohtaisen palvelun merkitys kasvaa digitaalisessa maailmassa. On vastuullista huolehtia siitä, että asiakas saa aina parhaan mahdollisen palvelun, ymmärryksen ja tunteen siitä, että häntä neuvotaan ja autetaan hahmottamaan haastaviltakin tuntuvat asiat.

Pyrimme myös kulkemaan toimistoille mahdollisimman paljon julkisia liikennevälineitä hyödyntäen tai vaikkapa fillarilla, kuten itse teen aina keväästä pitkälle syksyyn. Asuntonäytöille ja kohteille välittäjämme saapuvat autoilla, mutta useilla meistä onkin jo sähköauto tai hybridi käytössämme. Lisäksi yksi merkittävä ympäristövastuullinen tekomme on Sp-Koti Urbaanien asiakaslahjat. Annamme asuntokaupan yhteydessä ostajille ja myyjille puun taimen. Puut istuttavat kesäkuussa Suomen 4H järjestön nuoret, jolloin samalla tuomme osaltamme lisää kesätyöpaikkoja, ja nuoret pääsevät oppimaan tärkeitä työelämän taitoja.

Tukea ja turvaa arjessa saavat niin välittäjät, yhteistyökumppanit kuin asiakkaatkin

Yhteiskuntavastuuta kannamme monella tavalla. Yksi tärkeimmistä on organisaatiomme sisällä tapahtuva huolenpito. Sp-Koti Urbaanit pyrkii tuottamaan välittäjille niin hyvät työolosuhteet kuin se on mahdollista. Haluamme, että meillä viihdytään ja työn tekemiseen on aina turvallinen tunne, vaikka olemmekin puhtaassa provisiomaailmassa. Vaikka työtä tehdään itsenäisesti, on tärkeää välittää tunne siitä, ettei sitä koskaan tarvitse tehdä yksin. Tuki ja turva on arjessa päivittäin kaikkien ulottuvilla. Toimimme huolellisesti ja tarkistamme asiakkaidemme meille luottamat myytävät ja ostettavat kohteet, niiden kunnon ja dokumentit sekä pyrimme huolehtimaan, että kaikki asiat tulevat esille kaupan osapuolille ymmärrettävästi.

Hallinnon vastuullisuus kietoutuu kaiken edellä mainitun ympärille, ja meille se tarkoittaa yrityksen johtamista siten, että toiminta on suunnitelmallista, eteenpäin menevää ja harkittua. Kaikki toimintamme tähtää jokaisen välittäjän onnistumisen edistämiseen ja yhteiseen tekemiseen. Hallinto tukee, auttaa ja puskeekin tarvittaessa. Tähän liittyy myös porukan sitoutuminen yhteisiin päämääriin. Tavoittelemme yhdessä sitä, että asiakas saa hyötyä jokaisessa kohtaamisessa, panostamme jatkuvaan oppimiseen ja osaamisen tason ylläpitämiseen sekä siihen, että arvomme ovat jokapäiväisen tekemisemme ydin. Osa vastuullisuutta on myös olla toisinaan vaativa ja tiukka. On tärkeää, että tekemisellä on struktuuri ja mahdollisiin epäkohtiin tai epäasialliseen käytökseen puututaan. Asiat voi ottaa esille oikealla tavalla, tukien henkilöitä parempaan ja menestyksekkäämpään toimintaan. Käskyttäminen tai pelon kautta eteneminen eivät kuulu vastuulliseen arkeemme, johtamiseen tai yrityskulttuuriimme. Meillä tehdään töitä koko sydämellä, tosissaan vaan ei totisena.


Muita julkaisuja samalta kirjoittajalta