Siirry sisältöön

Asunnon myynti alkaa aina arviokäynnistä

Oletko suunnittelemassa asuntosi myyntiä? Varaathan ihan ensimmäiseksi maksuttoman arviokäynnin lähimmältä Sp-Kodin välittäjältä. Oikean myyntihinnan määrittely on asunnon myynnissä ensiarvoisen tärkeää. Liian korkea hinta karkottaa potentiaalisia ostajia ja pitkittää myyntiä.

Arviokäyntiä varten sinun ei tarvitse siivota kotia tai tehdä korjaustöitä. Riittää, että olet paikalla avaamassa oven ja kertomassa välittäjälle taustatietoja asunnosta.

Kokenut ja luotettava Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä tutustuu kotiisi ilmaiseksi ja auttaa sinua tekemään päätöksen asunnon järkevästä myyntihinnasta, markkinointitavasta ja potentiaalisesta ostajaryhmästä. Saat välittäjältämme myös näkemyksen siitä, minkälaisia korjauksia asuntoon kannattaisi kenties tehdä ennen myynnin aloittamista.

Oikein hinnoiteltu asunto kiinnostaa ostajia

Paras tie ostajien kiinnostuksen herättämiseen ja nopeisiin kauppoihin on asunnon oikein hinnoiteltu hintapyyntö. Sp-Kodin välittäjät tuntevat paikalliset asuntomarkkinat ja alueen asuntojen hintakehityksen, ja osaavat siksi parhaiten arvioida käyvän hinnan asunnollesi.

Markkinoimme asuntoasi aktiivisesti useissa eri kanavissa, joiden kautta tavoitamme tehokkaimmin omalta alueeltasi uutta kotia etsivät potentiaaliset ostajat.

Oman välittäjän lisäksi asuntoasi voivat myydä kaikki Sp-Kodin välittäjät

Sp-Kodista saat asuntosi myyntiin alueesi hyvin tuntevan ja siellä toimivan, parhaan mahdollisen oman välittäjän. Hän pitää sinut sopimallanne tavalla ajan tasalla myynnin edistymisestä. Oman välittäjän lisäksi asuntosi myyntiin voivat kuitenkin osallistua Sp-Koti-ketjun kaikki kiinteistönvälittäjät. Valtakunnallinen yli 80 toimipisteen verkostomme tarjoaa merkittävää lisävoimaa myyntiin.

Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä hoitaa puolestasi kaikki asunnon myyntiin liittyvät asiat. Hän huolehtii pakollisten asiakirjojen tilaamisesta, asunnon markkinoinnista, näyttöjen järjestämisestä, tarjousvaiheen käytännöistä, kauppakirjan laatimisesta ja kaupanteosta.

Päivitä asuntolaina-asiat Säästöpankissa

Jos sinulla on asunnonvaihdon yhteydessä tarvetta lisälainalle, sinun kannattaa kysyä siitä kumppaniltamme Säästöpankilta(Avautuu uuteen ikkunaan, Siirryt toiseen palveluun). Teemme Säästöpankkiryhmään kanssamme kuuluvien paikallisten säästöpankkien kanssa saumatonta yhteistyötä, ja usein lähin pankkikonttorikin löytyy Sp-Kodin naapurista tai jopa samoista tiloista.

Arviokirja on maksullinen arvio asunnosta tai kiinteistöstä

Mikäli tarvitset asunnostasi tai kiinteistöstäsi arviokirjan tai arviolausunnon esimerkiksi lainaneuvottelua, perukirjaa, lahjakirjaa, ositusta tai muuta tarkoitusta varten, voit tilata sellaisen Sp-Kodin ammattitaitoiselta kiinteistönvälittäjältä.

Arviokirja on virallinen dokumentti, jota varten laillistettu kiinteistönvälittäjä (LKV) tutustuu huolellisesti kohteen asiakirjoihin, varmistaa tietoja viranomaisilta ja käy paikan päällä tekemässä katselmuksen. Arviokirja on maksullinen, ja sen kustannukset määräytyvät arvion laajuuden mukaan.

Arviolausunto on arviokirjaa lyhyempi ja edullisempi kirjallinen lausunto kohteen sen hetkisestä käyvästä kauppahinnasta. Kirjallinen arvio ei ole aina välttämätön. Pelkkä suullinen hintanäkemys saattaa riittää esimerkiksi perukirjaa varten.

Missä tilanteissa voit tarvita kirjallista hinta-arvioita?

Joskus voit tarvita kirjallista hinta-arviota omaisuudestasi, vaikka et olisi sitä juuri sillä hetkellä myymässä. Näissäkin tilanteissa voit kääntyä Sp-Kodin välittäjän puoleen.

Lainaneuvotteluissa pankin kanssa

Pankki pyytää sinulta kirjallisen hinta-arvion silloin, jos joudut panttaamaan omistamasi asunnon tai kiinteistön uuden pankkilainan vakuudeksi. Pankki tarvitsee luotettavan arvion asuntosi arvosta voidakseen määritellä pantille käyvän vakuusarvon. Sp-Kodin välittäjältä saat kirjallisen hinta-arvion

Perunkirjoitukseen

Perunkirjoitus tulee tehdä kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Asunnon ja kiinteistön suullinen tai kirjallinen hinta-arvio kannattaa aina tilata kiinteistönvälittäjältä, koska perukirjaan merkitty asunnon tai kiinteistön käypä arvo määrittää kuolinpesän osakkaille tulevan perintöveron määrän.

Kun lahjoitat asunto- tai kiinteistöomaisuuttasi

Asunnon tai kiinteistön lahjoituksen yhteydessä tulee aina selvittää, mikä on lahjan käypä arvo eli todennäköinen myyntihinta lahjoituspäivänä. Tästä lahjoitetun omaisuuden käyvästä arvosta verottaja laskee tulevan lahjaveron määrän. Kiinteistönvälittäjän tekemä arviokirja on hyvä osoitus omaisuuden käyvästä arvosta.

Ositus avioerossa

Avioliiton päättyessä selvitetään ja sovitaan yhteisen omaisuuden jaosta. Puolisot voivat sopia asunnon arvosta haluamallaan tavalla. Toinen vaihtoehto on pyytää kiinteistönvälittäjää määrittelemään puolueettomasti asunnon käypä arvo eli hinta, joka omaisuudesta saataisiin myymällä se vapailla markkinoilla.