Siirry sisältöön
Sp-Koti Metsä

Miten metsätilan myyntiprosessista saa sujuvan kuolinpesän osakkaille?


Julkaistu:

Kuolinpesän metsätilan myynti voi tuntua erityisen haastavalta, kun vastuulla on monen osakkaan odotusten ja toiveiden yhteensovittaminen. Myyntiprosessiin lähteminen herättää lähes joka kerta tällaisessa tilanteessa epävarmuutta ja kysymyksiä, mutta oikeilla neuvoilla ja tuella asiat takuulla järjestyvät. Onnistuneet metsätilakaupat lähtevät liikkeelle osakkaiden yhteisymmärryksestä ja hyvästä suunnittelusta. Tässä artikkelissa tarjoamme vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat sinua navigoimaan myyntiprosessin läpi sujuvasti ja saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Suunnittelu avaa pelin: arviointi on ensimmäinen konkreettinen askel kohti kauppoja

Kuolinpesän metsätilan myyntiprosessi alkaa keskustelulla ja suunnittelulla jo paljon ennen metsätilan hinta-arvion tekemistä. Useimmiten arviointi on kuitenkin ensimmäinen konkreettinen asia, millä myynti polkaistaan liikkeelle. Viimeistään tässä kohtaa ammattitaitoinen metsätilavälittäjä on korvaamaton apu. Tilanteen tasalla oleva välittäjä ei pelkästään anna realistista arviota metsätilan hinnasta, vaan auttaa myös suunnittelemaan myyntiprosessin vaiheita yhdessä osakkaiden kanssa.

Kuolinpesän osakkailla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta metsätiloista. Ei metsän hoitamisesta, saati sitten tilan myyntiin saattamisesta. Sp-Koti Metsä haluaakin, että jokainen kiemura selvitetään yhdessä, eikä kenellekään osakkaalle jää sellainen olo, ettei tietäisi mitä myynnin aikana tapahtuu. Tiivistää Sp-Koti Metsän metsätilavälittäjä ja yrittäjä, Jussi Salomäki.

Välittäjän velvollisuus on tunnistaa parhaat ratkaisut ja varmistaa, että kaikki osakkaat ovat samaa mieltä tulevista päätöksistä. Yhteiset keskustelut ja hyvä suunnittelu luovat perustan onnistuneelle myynnille ja varmistavat, että kaikki päätökset tehdään yhdessä, kaikkien osakkaiden toiveet huomioiden. Vaikka suurin vastuu yhtenäisen myyntipäätöksen syntymisestä on sinulla, metsätilan myynnistä vastaavalla osakkaalla, et kuitenkaan jää yksin. Metsätilavälittäjän asiantuntemuksella harpataan vaivattomasti yhdessä haasteiden yli ja perustellaan myyntiratkaisua tarvittaessa myös muille osakkaille.

Suunnitteluvaiheeseen kuuluu jonkin verran selvitystyötä ja oikeudellisiakin kysymyksiä, joihin kannattaa lähteä hyvissä ajoin kehittämään ratkaisuja. On tärkeää varmistaa, että kiinteistön todelliset omistajat ja mahdolliset rasitteet on selvitetty ennen myyntiprosessin aloittamista. Tällöin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja varmistetaan, että kauppa sujuu mutkattomasti. Asiantunteva välittäjä huolehtii, että kaikki dokumentaatio on tehty riittävällä tarkkuudella ja tarvittavat asiakirjat ovat olemassa. Myös juristit voivat auttaa kiperissä kysymyksissä ja tarjota tarvitsemaasi neuvontaa tarvittavien asiakirjojen hankintaan. Näistä kannattaa keskustella esimerkiksi perunkirjoituksen yhteydessä. Helpota byrokratiaa ja lue lisää selvennyslainhuudosta.

Tehokas myyntityö ja tavoittava markkinointi johtaa onnistuneille kaupoille

Asiantunteva myyntityö ja hyvin järjestetty markkinointi ovat keskeisiä toimia, kun halutaan löytää oikeat ostajat metsätilalle. Ammattitaitoinen välittäjä osaa laatia houkuttelevan myynti-ilmoituksen ja käyttää sopivia markkinointikanavia, jotka tavoittavat potentiaaliset ostajat. Kun ostajaehdokkaita ilmaantuu, välittäjä neuvottelee aktiivisesti heidän kanssaan, pitäen samalla kuolinpesän metsätilan myynnistä vastaavan – eli sinut – ajan tasalla prosessin etenemisestä ja kaikista sen vaiheista.

Myyntiprosessi voi vaihdella ja muovautua sen mukaan, mistä päin Suomea metsätilaa ollaan myymässä, minkä kokoinen tila on kyseessä ja millainen tilanne markkinoilla yleisesti ottaen on. Nämä kaikki asiat vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti metsätilakauppa voidaan saattaa päätökseen juuri oikean ostajaehdokkaan kanssa. Välittäjän asiantuntemus ja neuvottelutaidot ovat avainasemassa, jotta myynti sujuu mutkattomasti ja saavutetaan paras mahdollinen lopputulos.

Vaikealta tuntuva myyntipäätös voi kääntyä uusiksi mahdollisuuksiksi

Kuolinpesän metsätilan myynti voi tuntua monimutkaiselta ja koko matka herättää valtavasti ristiriitaisia tunteita. Edesmenneelle läheiselle tärkeän metsäomistuksen myynti voi olla kuolinpesälle kuitenkin paras vaihtoehto, vaikka kaikki eivät olisikaan siitä samaa mieltä.

Luopuminen ei kuitenkaan ole luovuttamista. Vaikka myyntipäätös voi aluksi tuntua raskaalta, kuolinpesän omistuksessa olevan metsätilan myynti voi avata oven uusille unelmille ja aluille sen sijaan, että metsätilaa yritettäisiin hoitaa jo valmiiksi rajallisilla resursseilla. Me autamme sinua näkemään metsätilan myyntimatkan positiiviset puolet, vaikka alku tuntuisi suossa tarpomiselta.

Sp-Koti Metsän kanssa koko polku aina myyntipäätöksestä metsän arviointiin sekä markkinoinnista sujuvaan kaupantekoon on läpinäkyvä. Meille haastavat tilanteet eivät ole ongelma, vaan mahdollisuus ratkaista asioita kaikkien osapuolten eduksi – ja sen teemme mielellämme, koska osaamme sen homman! Haluaisitko lukea lisää kuolinpesän metsätilan myyntiprosessista ja päättää sitten rauhassa, olisimmeko me hyvä valinta yhteistyöhön? Täältä pääset tutustumaan aiheeseen, ja saat meihin yhteyden.

Jussi Salomäki

Metsäasiantuntija, Yrittäjä, LKV, KiLAT, kaupanvahvistaja

+358 29 7031 0523

jussi.salomaki@spkoti.fi

Sp-Koti Metsä

Toimipisteen artikkelit


Muita julkaisuja samalta kirjoittajalta