Siirry sisältöön
Uratarinat

Miten kiinteistönvälittäjän työ eroaa eri puolilla Suomea – vai eroaako?


Välittäjän työ on ensisijaisesti asiantuntijatyötä, ja ammattitaitoinen välittäjä pystyy tarjoamaan asiakkaalleen erityisosaamista monella eri saralla. Asiakaspalvelu ja myynti näyttelevät kuitenkin isoa roolia välittäjän arjessa. Nyt Sp-Kodin yrittäjät eri puolilta Suomea kertovat omien alueidensa kilpailuvaltit sekä miten heillä huolehditaan asiakaskokemuksesta, ja mitkä heidän mielestään ovat välittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia.

Pohjois-Suomi: ”Me emme vain välitä asuntoja, vaan luomme asiakkaille ymmärryksen, että välitämme oikeasti, mitä alueella ja yhteiskunnassa tapahtuu” 

Asiakaslähtöinen palvelu, turvallinen asiakaskokemus sekä uusien digitaalisten työkalujen hallitseminen ovat myyntijohtaja ja kiinteistönvälittäjä LKV Eva-Johanna Slotten mukaan kiinteistönvälittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia. 

– Monipuolisen palvelun tarjoaminen on meille tärkeää. Kun asiakas pyytää arvioimaan myytävän kohteen, niin tiedustelemme myös, onko asiakas ostamassa uutta asuntoa ja voimmeko jotenkin auttaa siinä. Teemme paljon yhteistyötä Avain Säästöpankin(Siirryt toiseen palveluun) kanssa, joten voimme myös tarvittaessa auttaa asiakasta saamaan nopean yhteyden pankkiin, Slotte vinkkaa. 

Slotte vastaa sekä Sp-Koti Kokkolan, Kalajoen, Raahen että Ylivieskan toiminnasta. Hän uskoo, että menestyksekäs kiinteistönvälitystyö alueella vaatii muun muassa paikallista tuntemusta, alueen hintatason tietämystä ja erilaisten kulttuuritaustojen ymmärtämistä. 

Eva-Johanna Slotte

– On tärkeää huomioida, että meidän toimialueemme ovat kaksikielisiä. Tärkeää on myös tietää esimerkiksi työpaikkojen kasvukehitys alueella sekä mihin hankkeisiin kaupunki ja yritykset investoivat, Slotte kuvailee. 

Slotten luotsaamassa neljässä eri toimipisteessä toimii yhteensä kolme välittäjää, ja Avain Säästöpankin puolella yhteistyökumppaneita on peräti nelisenkymmentä pankkialan ammattilaista kahdeksassa eri toimipisteessä. 

– Olemme yhdessä Avain Säästöpankin kanssa loistava tiimi, ja pystymme yhdessä vastaamaan asiakkaan tarpeisiin nopeasti ja kokonaisvaltaisesti. Tämä on hirveän tärkeä asia meille ja myös selkeä etu markkinassa. Me teemme töitä ammattitaidolla ja suurella sydämellä. 

Slotten tiimikavereina kompaktin kokoisessa porukassa työskentelee kiinteistönvälittäjä LKV ja kaupanvahvistaja Juhani Saari, jolla on Slotten tapaan yli 16 vuoden kokemus kiinteistönvälitysalalta. Tiimin tuorein jäsen, Enni Jaaksi, työskentelee myynti- ja vuokraneuvottelijana. 

Tutustu Pohjois-Suomen Sp-Koteihin täällä

Keski-Suomi: Asiakkaan palvelemiseen täytyy paneutua kokonaisvaltaisesti 

– Olen ollut 40 vuotta pankkihommissa ja kiinteistönvälittäjänä – suunnilleen puolet ja puolet kumpaakin. Pankkipuolen kokemukseni ansiosta tiedän asunto- ja kiinteistökauppojen rahoitus- ja vakuutusasioista paljon. Se on tosi iso etu, kun pystyy auttamaan siinäkin, linjaa Sp-Koti Huittisen yksinyrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV ja kaupanvahvistaja Hannu Hurri. 

Sp-Koti Huittinen toimii yhteistyössä Aito Säästöpankin(Siirryt toiseen palveluun) kanssa Huittisissa ja sen ympäryskunnissa. Hurri kertoo, että pankkiyhteistyöllä on iso merkitys. 

– Sitä kautta asiakkaat saavat parempaa asiakaspalvelua. Vinkkaan pankin puolelle, jos asiakkailla on jotain asuntolainaan(Siirryt toiseen palveluun) liittyviä kysymyksiä, niin saadaan matalalla kynnyksellä pankin puolelta apuja, neuvoja ja palvelua ostajille. 

Hannu Hurri

Sp-Koti Huittisen yksi kilpailuvaltti on myös Hurrin kotikenttäetu. Hän on aina asunut Huittisissa. 

– Tiedän taloyhtiöt ja ihmiset – tiedän siis markkinat hyvinkin tarkkaan, Hurri selvittää. 

Kiinteistönvälittäjän tärkein ominaisuus Huittisten alueella on Hurrin mukaan kokemuksen tuoma viisaus. Ammattitaitoa täytyy löytyä. 

– Ei tarvitse olla kova myyntitykki, vaan pitää tietää kiinteistö- ja asuntokauppaan liittyvät asiat. Täällä täytyy tietää asunto-osakeasioista, omakotitaloista, kesämökeistä, metsistä ja pelloista. Se on aika monipuolinen kokonaisuus yhden miehen toimistossa, Hurri tuumii. 

Hän kertoo, että yksinyrittäjä-kiinteistönvälittäjänä toimiminen Huittisten alueella on hyvin monipuolista. Vaikka taustalta puuttuu oman toimipisteen tiimi, niin Sp-Koti-ketju on arjessa ja tekemisessä vahvasti mukana. 

– Ketjun tuella on iso merkitys yksinyrittäjälle. Sp-Koti-ketjun kautta pääsen osallistumaan koulutuksiin sekä ajankohtaispäiviin. Saamme tärkeää infoa muun muassa lakimuutoksista, jotta me välittäjät pysymme ajan tasalla. Kollegoita on paljon ja jos jokin askarruttaa, niin aina löytyy apuja. Kun toimitaan kaikkialla ympäri Suomen maata, niin joku on varmasti tehnyt jo sen, mihin itse on vasta ryhtymässä. 

Tutustu Keski-Suomen Sp-Koteihin täällä

Etelä-Suomi: Luottamus on ykkösjuttu eli se tehdään, mitä luvataan 

– Välittäjälle tärkeimmät ominaisuudet liittyvät persoonallisuuteen sekä ammatillisiin ominaisuuksiin, kuten koulutukseen ja kokemukseen. Sp-Koti perustaa imagonsa paikallisuuteen, ja mekin olemme vahvasti paikallisia välittäjiä, sanoo Sp-Koti Riihimäen ja Hyvinkään toinen yrittäjä Pia Hänninen

Pia Hänninen

Yrittäjäkaksikon toinen osapuoli Jaana Sorsa kertoo, että Sp-Koti Riihimäki ja Hyvinkää huolehtivat parhaasta asiakaskokemuksesta siten, että he pitävät asiakkaan ajan tasalla koko myyntiprosessin ajan. Kun asiakas tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja alan terminologia selitetään hänelle auki, on hänen helpompi keskittyä itse kodin vaihtamisen prosessiin. 

Jaana Sorsa

– Meillä välittäjillä täytyy olla myös asenne kohdillaan: kuuntelutaidot, kiinnostus asiakkaan tilanteeseen sekä halu löytää oikeat ratkaisut ovat tärkeässä roolissa. Prosessissa täytyy ottaa huomioon sekä ostajat että myyjät. Halukkuutta asiakkaan palvelemiseen täytyy löytyä sekä toimeksiantajaa että ostajaa kohtaan, Hänninen tiivistää. 

Sorsa ja Hänninen ovat olleet molemmat 13 vuoden ajan Sp-Koti-yrittäjiä. Heidän yrityksensä oli ihan ensimmäisiä itsenäisiä Sp-Koti-yrityksiä. Sp-Koti Riihimäen ja Hyvinkään tiimissä työskentelee Sorsan ja Hännisen lisäksi kaksi henkilöä. Sorsa kertoo, että heillä on ja on ollut kestäviä ja pitkiä työsuhteita. 

– Meistä kolme on ollut mukana alusta asti, koko 13 vuotta ja meillä kaikilla on LKV-tutkinto, Sorsa ynnää. 

– Tavoite olisi saada nuoret kiinnostumaan alasta. Meilläkin on ollut pitkään kiinteistönvälittäjän paikka auki paikalliselle osaajalle. Olisi kiva löytää joku, joka sopii meidän porukkaamme, Sorsa vinkkaa.  

Tutustu Etelä-Suomen Sp-Koteihin täällä

Sp-Kodin välittäjät palvelevat asiakkaita lähes 80 toimipaikalla ympäri Suomen. Ammattitaitoiset välittäjämme tuntevat oman alueensa sekä paikallisen, ajankohtaisen asuntomarkkinan. Lisäksi tiivis yhteistyömme Säästöpankin kanssa tarjoaa asiakkaillemme kokonaisvaltaista, yksilöllistä ja korkeatasoista palvelua – usein vielä saman katon alta. Me Sp-Kodissa hoidamme asuntoasiasi luotettavasti vankalla ammattitaidolla sekä tietysti alan lainsäädäntöä ja Hyvän välitystavan periaatteita noudattaen. 

Eva-Johanna Slotte

Myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, kaupanvahvistaja

+358 40 718 9892

eva-johanna.slotte@spkoti.fi

Sp-Koti Kokkola

Sp-Koti Kalajoki

Sp-Koti Raahe

Sp-Koti Ylivieska

Hannu Hurri

Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV, kaupanvahvistaja

+358 440 774 000

hannu.hurri@spkoti.fi

Sp-Koti Huittinen

Pia Hänninen

Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT, kaupanvahvistaja

+358 40 564 0998

pia.hanninen@spkoti.fi

Sp-Koti Hyvinkää

Sp-Koti Riihimäki

Jaana Sorsa

Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT, kaupanvahvistaja

+358 400 320 470

jaana.sorsa@spkoti.fi

Sp-Koti Hyvinkää

Sp-Koti Riihimäki

Muita uutisia