Siirry sisältöön
Uutiset

Vuoden Sp-Koti-yritystä luotsaa Janne Suuronen


Sp-Koti-ketju palkitsi Janne Suurosen luotsaaman yrityksen vuoden Sp-Koti-yritykseksi. Tunnustus kuuluu Suurosen koko tiimille Keski-Uudellamaalla. Jokavuotinen palkinto on tunnustus yritykselle, joka on menestynyt erinomaisesti omalla alueellaan.

Janne Suuronen

– Tunnustus merkitsee paljon minulle ja työntekijöille. Se tarkoittaa sitä, että ollaan tehty asioita oikein. Tällä palkinnolla saamme mukavaa potkua eteenpäin: pyritään jatkamaan samaan malliin eli nöyrästi, eikä rinta rottingilla, kuvailee Suuronen saamaansa tunnustusta.

Yrittäjä Janne Suuronen aloitti Sp-Koti-ketjussa vuonna 2017 ja kiinteistönvälittäjän uraa hän on tehnyt jo 22 vuoden ajan. Tällä hetkellä Suuronen vastaa Keski-Uudenmaan alueesta yhdessä tiiminsä kanssa.

Keski-Uudenmaan alueella työskentelevät myyntineuvottelija ja osakas Tero-Pekka Lehtonen, myyntineuvottelija ja osakas Hanna-Kaisa Malmberg ja kiinteistönvälittäjä ja yhteistyöyrittäjä Janne Toivonen.

– Kun aloiteltiin toimintaa, toimin hetken aikaa myös yksin. Pian kuitenkin onnistuttiin rekrytoinnissa ja mukaan tuli Hanna-Kaisa Malmberg, jonka jälkeen saatiin homma kasvamaan. Nyt meillä on jo kasassa viiden henkilön kova tiimi ja hienoa, että se näkyy myös ketjun suuntaan, kiittelee Suuronen.

Suuronen rekrytoi kuitenkin maltillisesti. Kun hakijan motivaatio ja kokemus kohtaavat, harkitsemme rekryä.

– Soittoja tulee paljon, mutta meidän tarkoitus ei ole kasvattaa vauhdilla toimintaa, vaan siten että kaikille riittää töitä.

Ketjulta tukea yrittäjyyteen

Sp-Koti-yrittäjyyteen Suuronen on erittäin tyytyväinen: ketjulta saa tuen niin markkinointiin kuin lakiasioihin.

– Kaikki on ketjussa huomioitu ja tukea saa tarvittaessa. Sp-Koti Käsikirjasta löytyvät kaikki tarvittavat asiat franchising-yrittäjälle ja yhteistyö paikallisen Säästöpankin kanssa on ollut mukana alusta asti, kertoo Suuronen.

Nyt kasassa on tiimi, jonka kanssa on hyvä meininki ja halu menestyä. Viiden hengen tiimillä myynti ja tekeminen on Suurosen mukaan kehittynyt mukavasti ja kaikille riittää töitä. Sp-Kodin ja Säästöpankin yhteistyö sekä ketjun tuki olivatkin Suuroselle tärkein syy ryhtyä Sp-Koti -yrittäjäksi.

– Tein jo ennen pitkää päivää, niin mietin miksi en lähtisi yrittäjäksi näillä eväillä, kun kerran pyydettiin. Pitkää päivää saa tehdä ja työsarkaa riittää. Alalla pärjäävät aktiiviset ja yrittäjähenkiset ihmiset, jotka haluavat oppia uutta ja menestyä. Työmäärä on oikeasti kova, joten vain ahkerat menestyvät, summaa Suuronen.

Vapaa-ajalla Suuronen koittaa itse päästä mökkeilemään ja harrastamaan liikuntaa. Erityisesti golf ja padel ovat Suurosen makuun.