Siirry sisältöön
Uutiset

Tanja Heinonen on palkittu Vuoden 2023 Franchising-yrittäjäksi Suomessa


Suomen Franchising-Yhdistys palkitsi 17.3.2023 Helsingissä pidetyssä Franny Awards 2023 -gaalassa Sp-Koti-ketjun Tanja Heinosen vuoden 2023 Franchising-yrittäjäksi. Tanjan yritys Kiinteistönvälitys Tanja Heinonen Oy toimii Keski-Suomessa Jämsän, Oriveden, Jyväskylän ja Muuramen alueella. Yrityksen eri toimipisteissä työskentelee yhdeksän kiinteistönvälityksen ammattilaista.

Palkinnon saanut nainen hymyilee kuvassa
Kuva: Akifoto

Asuntomarkkinoiden poikkeuksellisen haasteellisesta ja turbulentista tilanteesta huolimatta viime vuosi oli Tanja Heinosen yritykselle erinomainen kauppavuosi. Tanja porukoineen onnistui kasvattamaan yrityksen kauppamäärää peräti 52,6 prosentilla vuodesta 2021. Myös yrityksen liikevaihto kasvoi 46 prosenttia. 

Huikeita lukuja, kerta kaikkiaan! Ei siis ihme, että Tanjan yritys palkittiin myös viime vuoden Sp-Koti-ketjun parhaaksi yritykseksi. Lisäksi Kauppalehti nimesi hänen yrityksensä vuoden 2022 ”Kasvuyritysten” ja ”Menestyjien” joukkoon. Myös Asiakastieto on myöntänyt yritykselle kaikkein korkeimman luottoluokituksen Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin vuosina 2020–2022. 

Mikä on yrityksesi menestyksen salaisuus, Tanja?

– Uskon, että olemme onnistuneet siksi, että koko meidän koulutettu porukkamme on tehnyt yhdessä, täydellä sydämellä ja pyyteettömästi aivan hirveän paljon töitä. Vapaapäivät ovat olleet vähissä meillä jokaisella. Asiakkaamme ovat arvostaneet sitä, että olemme helposti tavoitettavissa, teemme töitä ripeästi ja meihin voi luottaa, kertoo Tanja. 

– Meillä on myös loistava yhteishenki. Kannustamme ja autamme toinen toisiamme kilpailemisen sijaan. Teemme töitä vastuullisesti, kunnianhimoisesti ja terveellä ammattiylpeydellä. Minulle on tärkeää, että työntekijöilläni on vähintäänkin kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto (KiLAT) ja kunnianhimoa suorittaa LKV-tutkinto.

– Eroamme isoissa kaupungeissa toimivista kiinteistönvälittäjistä siinä, että meidän on ajateltava ja huomioitava erityisen paljon aina myös ostajaa. Emme voi puhuttaa ostajaa, tuputtaa ja puskea kauppoja läpi puoliväkisin, sillä meidän on pystyttävä tervehtimään häntä myöhemmin kaupan kassalla. 

– Ajattelen, että olemme ennemminkin asiantuntevia kumppaneita, jotka auttavat ihmisiä löytämään asumisen tarpeisiinsa ja toiveisiinsa sopivia koteja ja tekemään fiksuja asuntokauppoja kuin vain kotien myyjiä. Myymme myös palveluja ja harrastusmahdollisuuksia. Palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman hyvin meidän täytyy esimerkiksi tietää lasten ja nuorten eri harrastusten treenipaikat ja -ajat sekä valmentajien ja joukkueenjohtajien yhteystiedot. Tällaisia asioita kysytään meiltä tyypillisesti jatkuvasti, Tanja kertoo.

Millaista on työskennellä Sp-Koti-Ketjussa?

– Perustin yritykseni kahdeksan vuotta sitten keväällä 2015. Sp-Kodin tarjoama vahva ketjun tuki oli ensiarvoisen tärkeää itselleni, ja siksi päätin aloittaa ketjun franchising-yrittäjänä. En ole katunut päätöstäni päivääkään. Sp-Kodissa on äärimmäisen loistava ja luotettava ketjuohjausyksikkö, joka tukee meitä yrittäjiä ja välittäjiä kaikessa mahdollisessa. Ei ole semmoista kysymystä, jota heille ei voisi esittää. Tukea myös kehitetään jatkuvasti tarpeidemme ja yhteisen tahtotilamme mukaisesti. 

– Ketjuohjausyksikön lisäksi koen saavani tarvittaessa arvokasta tukea myös muilta yrittäjiltä ja välittäjiltä. Autamme kaikki toisiamme ja jaamme oppejamme ja kokemuksiamme avoimesti toisillemme. Meillä on yhteinen intressi pärjätä ja menestyä.

– Sekin on itselleni tärkeää, että Sp-Kodissa koen tulevani kuulluksi. Arvostan sitä, että kaikkein haastavimpiinkin asioihin olemme aina löytäneet ratkaisun yhdessä ketjuohjausyksikön kanssa. 

Palkinto oli valtava yllätys, josta iso kiitos kuuluu monille 

– Vuoden Franchising yrittäjän palkinnon saaminen tuli niin puskista kuin vain olla ja voi. En olisi ikinä osannut kuvitellakaan saavani tällaista tunnustusta työstäni. Ajattelen, että moni muukin olisi yhtä hyvin voinut saada tämän palkinnon. Silti, tunnen tietenkin ylpeyttä, koko porukkani puolesta. 

– Haluankin kiittää lämpimästi kaikkia työntekijöitäni, asiakkaitani sekä säästöpankkeja, joiden kanssa toimimme läheisessä yhteistyössä. Yksin en olisi tätä tulosta tehnyt, se on selvää. Iso kiitos kuuluu myös perheelleni, miehelleni ja neljälle aikuiselle lapselleni. Ilman heidän tukeaan, ymmärrystään ja joustoaan en olisi voinut tehdä tätä rakastamaani työtä ja kasvattaa yritystäni.