Siirry sisältöön
Uutiset

Yksityiskohdat luovat tunnelman, joka saa asunnonostajan ajattelemaan oman elämänsä soveltuvuutta uuteen kotiin


Miksi stailausta, eli asunnon myyntiä varten tehtävää kodin kuvauskuntoon järjestelemistä pidetään toisinaan turhanpäiväisenä? Eikö koti ja neliöt myy itse itseään joka tapauksessa? Vaikka joskus niin onkin, ajattelee kuitenkin Länsi-Uudellamaalla toimivat Sp-Kodit ja yhteistyökumppanina toimiva La Casa Crema asiaa hieman pintaa syvemmälle. Me haluamme yhdessä luoda asuntonäytöllä ostajalle tunteen kodista – ja tunne elää yksityiskohdissa!

Kotia järjestellään myyntikuvia varten

Jokainen koti on sen hetkiselle omistajalle itselleen intiimi, omannäköinen ja ihana turvapaikka. Stailausta ei tulla tekemään siksi, että kotien tunnelma olisi vääränlainen tai valittu sisustus ei olisi upea sellaisenaan kuin se on. Stailauksen tarkoituksena on neutraloida tila kuvauksia varten, jotta mahdollisimman monelle ostajalle on alitajuisesti simppelimpää asetella tilaan mielessään omat tavaransa.

Kuvilla on yllättävän iso merkitys: ostaja kiinnittää ensimmäisenä huomiota helppoihin, ilmaviin ja yksinkertaisesti sisustettuihin kuviin. Niiden ansiosta tehdään myös päätös asuntonäytölle lähtemisestä. Kuvien merkitys ei kuitenkaan jää vain siihen.
– Vaikka näytöllä olisi jo käyty kuvien perusteella, ne ovat ostoprosessin pohdintavaiheessa auki vähän väliä. Niitä lähetellään ystäville, sukulaisille ja perheenjäsenille katseltavaksi ja joskus niiden äärellä voi vierähtää kokonainen päivä. Kuvien kanssa puntaroidaan sitä, olisiko juuri tämä se oikea koti, ja mahtuuko se kulmasohva uuteen olohuoneeseen vai ei, kertoo La Casa Creman sisustussuunnittelija Tiina Salmelainen.

Myynti nopeutuu, kun koti on juhlakunnossa

Rahallisesti stailaus on pieni panostus, kun ajatellaan sen vaikutuksia kodin myynnin nopeutumiseen. Kaunista, minimalistista ja rauhallista tunnetta viestivää kotia tullaan katsomaan enemmän, ja se avaa luonnollisesti useampia myynnin paikkoja välittäjille.
– Stailausta on hyvä ajatella tulevan muutoksen hetkenä. Kotia valmistellaan jollekin toiselle. Saatan jopa ehdottaa, että myyjän on hyvä pakata jo ennakkoon sellaisia sisustuselementtejä pois, joita stailauksen aikana ei jätetä näkyviin kuvissa. Kuvausjärjestelyt toteutetaan aina niin, että arkielämä kodissa jatkuu normaalisti asunnon myynnin ajan ja näytöillä toimii perussiisteys. Stailauksen aikana saatetaan siirrellä isoja huonekaluja, mutta ne siirretään takaisin kuvauksen jälkeen, jos asukas niin toivoo, Salmelainen muistuttaa.

LOISTE-palvelupakettiin sisältyy aina ammattilaisen tekemä stailaus, eli kuvausjärjestelyt kohteessa myynnin edistämiseksi. Välittäjämme kertovat mielellään lisää kiinteähintaisesta kodin myynnin palvelupaketista, missä on huomioitu jokainen askel kohti onnistunutta asuntokauppaa. Soita vaikka heti ja kysy lisää p. 010 322 9350!

Mitä stailaaja tekee kotonasi ja miksi?

Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksellä stailaajan työ alkaa keskustelulla asiakkaan ja välittäjän kanssa. Kohteesta välitetään stailaajalle kuvat, joiden perusteella hän tekee suunnitelman kuvausjärjestelyistä noin viikkoa ennen sovittua ajankohtaa. Stailaaja myös konsultoi asiakasta puhelimitse siitä, mitä kotona voisi tehdä itsenäisesti ennakkoon. Kuvauspäivänä stailaaja käy varastollaan hakemassa mukaansa mahdollista rekvisiittaa.
– Usein pyrimme stailaamaan kodin myyjän omilla tavaroilla, mutta toisinaan haen varastolta vaaleita ja neutraaleja tekstiilejä mukaani. Panostan paljon yleensä yksityiskohtiin, kuten kattauksiin ja muhkeisiin petauksiin, Salmelainen kertoo.

Työskentelyyn menee kohteen koon mukaan reilu tunti. Stailaaja koettaa saada mahdollisimman valmista ennen kuvaajan saapumista. Kun kuvaaja tulee, tila katsotaan vielä läpi yhdessä ja tehdään kuvaajan ohjeistuksen mukaan tarvittavia muutoksia. Kuvauksissa menee myös usein reilu tunti, minkä jälkeen stailaus puretaan ja tarvikkeet viedään varastolle. Tämän jälkeen normaali elämä ja arki pääsee jatkumaan kodissa.
– Keskustelemme usein kuvaajan kanssa tunnelmakuvista. Olen ennalta yrittänyt aina miettiä, ketä asuntoon luotu tunnelma palvelee eniten. On tärkeää, että esimerkiksi tasot ovat mahdollisimman avaria ja tyhjiä – se korostaa ajatusta säilytystilasta. Jos tavaraa on paljon, voi potentiaaliselle ostajalle syntyä mielikuva siitä, ettei tilaa ole ja siksi kaikki tavara on tasoilla, Salmelainen vinkkaa.

Anna tilaa tulevalle muutokselle – ala haaveilemaan rohkeasti jo uudesta kodistasi!

Kenenkään koti ei näytä samalta, miltä stailatuissa kuvissa. Kuvat kuitenkin antavat tilaa unelmille. Kun vanhaa kotiasi stailataan kuntoon seuraavalle, voit sinäkin alkaa jo rohkeasti haaveilemaan, miltä oma sisustuksesi ja elämäsi näyttää uudessa kodissasi.
– Minun tehtäväni stailaajana on luoda mielikuvia, jotka ovat harvan todellisuus. Tunnustan, että myös meidän kotimme on välillä ihan kaaos, ja vain haaveilen upeasta kattauksesta tai puhtaan valkeista pyyhkeistä puujakkaralla kauniiden saippuapullojen vieressä, Salmelainen naurahtaa.

Saat La Casa Creman sisustussuunnittelun ammattilaisen työskentelemään kuvausjärjestelyjen parissa, kun laitat kotisi myyntiin Sp-Koti LohjanNummelanKarkkilanVeikkolan tai Kirkkonummi Keskustan kanssa ja tartut tarjoukseemme LOISTE-palvelupaketista. Mikäli haluat kotisi myynnin yhteydessä vain stailauksen ilman muita lisäpalveluita, voit ostaa sen myös erikseen HEHKU-palvelupakettimme lisäominaisuutena.

Lue lisää palvelupaketeistamme täältä!

Muita uutisia