Siirry sisältöön
Uratarinat

Yhteisöllisyys ja pankkiyhteistyö ovat laadukkaan ja luotettavan palvelumme kulmakivet


Sp-Kodit ympäri Suomen tekevät tiivistä ja tärkeää yhteistyötä paikallisten Säästöpankkien kanssa. Välittäjämme Pohjois-, Keski- ja Etelä-Suomesta kertovat, miten yhteisöllisyys näkyy heidän arjessaan ja miten suuri merkitys pankkiyhteistyöllä on sekä heille että asiakkaille. Erityisesti tunnettuus, luotettavuus ja hyvä yhteishenki korostuvat kaikissa vastauksissa, kun haastattelimme paikallisia välittäjiämme Vaasasta ja Närpiöstä, Seinäjoelta sekä läntiseltä Uudeltamaalta.

Pohjois-Suomi: ”Moni asiakas on oma-aloitteisesti vaihtanut asunnonvaihtoprosessin yhteydessä myös pankkia Säästöpankkiin, kun olemme saaneet yhteistyön ansiosta asiakkaalle niin hyvän kilpailevan lainatarjouksen.” 

Sp-Koti Vaasan ja Närpiön toimitusjohtaja ja kiinteistönvälittäjä Hilkka Stenman kertoo, että Säästöpankki(Siirryt toiseen palveluun) on nostanut henkilökohtaisen palvelun jalustalle. On tärkeää, että ihmisläheistä palvelua saa nopeasti. Moni asiakas tietää, että pankkiin voi vain soittaa eli pankkiasiantuntijan tavoittaminen on tehty helpoksi. Tällaisen toimijan kanssa tehty tiivis yhteistyö vaikuttaa positiivisesti koko Sp-Kodin brändiin. 

Stenman uskoo, että asiakkailla on Sp-Kodista luotettava ja ammattitaitoinen mielikuva. Luotettavuus näkyy esimerkiksi siinä, että heille tulee paljon kuolinpesien asuntoja myytäväksi. Ammattilaisuus korostuu ketjun panostuksessa työntekijöiden koulutukseen. 

– Sp-Kodille tuli helmikuussa uusi verkko-oppimisympäristö, Sp-Koti Akatemia, joka sisältää erilaisia oppimispolkuja, jotka tukevat välittäjiä työssään. Sp-Kodilla on myös erinomainen lakiosasto, joka pitää meidät ajan tasalla, Stenman kuvailee. 

Hilkka Stenman

Tällä hetkellä Sp-Kodin Vaasan konttorilla työskentelee kaksi ja Närpiössäkin kaksi työntekijää. Stenman kertoo, että Vaasan työntekijät ovat käyneet melkein kaikissa taloyhtiöissä alueella. Stenmanin mukaan heidät tunnetaan alueella hyvin, koska he ovat toimineet alalla niin kauan. 

– Meillä on kokenut ja ammattitaitoinen porukka, kaikilla on laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto eli LKV-tutkinto ja kahdella on lisäksi ylempi kiinteistönvälittäjän tutkinto eli YKV. 

Stenmanin mukaan kiinteistönvälittäjän työ on erittäin yhteisöllinen ammatti. Yhteisöllisyys näkyy esimerkiksi yhteistyösuhteessa pankkiin ja kollegoihin. 

– Vaikka meillä Vaasan ja Närpiön kiinteistönvälittäjillä on aika usein Teams-palavereja, niin välillä on mukava tavata kasvotusten ja mennä yhdessä syömään! Kun meillä on hankalampia arvioita tai mennään uuteen kohteeseen, niin myös aika usein kysytään kollegan näkemystä asioihin. Voin hyvin sanoa, että olen ylpeä Sp-Kotilaisuudestani! 

Keski-Suomi: ”Vaikka välittäjän työ on yrittäjämäistä, niin menestyvän yksilön takaa löytyy menestyvä tiimi.” 

Sp-Koti Seinäjoen toisen yrittäjän ja kiinteistönvälittäjän Jussi Uiton mukaan Sp-Koti Seinäjoen tiimillä sekä heidän yhteistyöpankilla Aito Säästöpankilla(Siirryt toiseen palveluun) on hyvä yhteishenki ja luottamus. Uitto tiivistää, että he haluavat olla Seinäjoen alueella paras paikka tehdä välitystyötä. 

Tiimi kokoontuu lähes päivittäin lounaille ja kahvihetkiin. Heillä on aika ajoin myös Aito Säästöpankin työntekijöiden kanssa yhteisiä tapahtumia ja reissuja. Uitto korostaa pankkiyhteistyön merkitystä myös työnantajamielikuvassa. Hänen mukaansa siihen vaikuttaa pankin ja brändin lisäksi hyvinvoiva työyhteisö. 

– Yhteistyö tuo meille uskottavuutta, ja asiakkaillemme se mahdollistaa paikkakunnan parasta palvelua. Meillä työntekijöiden hyvä olo huokuu ulospäin, ja sen vaikutukset näkyvät esimerkiksi siinä, että me emme ole ikinä hakeneet työntekijöitä, vaan meille on aina haettu töihin. 

Uitto uskoo, että Seinäjoen alueen ihmiset näkevät Sp-Kodin luotettavana, vastuullisena ja ammattitaitoisena toimijana. Siksi he päättivät toisen yrittäjän, Mikko Jantusen kanssa aikanaan, että heidän välitysliikkeensä liittyisi Sp-Koti-ketjuun. 

Joka vuosi myös suositusten määrä on kasvanut. 

– Meidän asiakaspalautteemme ovat ketjun kärkiluokkaa. Iso kiitos siitä kuuluu asiakkaille, välittäjille ja yhteistyöpankille. Etuovi teetti vuonna 2022 alueellamme tutkimuksen, jonka mukaan Sp-Koti on top 3:ssa, kun ihmiset miettivät asunnon vaihtoa, Uitto kehuu. 

Jussi Uitto

Hän kertoo, että on etuoikeus kuulua Sp-Koti-ketjuun, sillä Sp-Kodeilla työskennellessä on myös parhaat mahdollisuudet kehittyä työssään. Ketju tarjoaa myös koulutusmahdollisuuksia kaikille työntekijöille. 

– Uusi Sp-Koti Akatemia mahdollistaa alalle tulevalle koulutuspolun lähtien liikkeelle perusasioista – ja me kokeneemmat saamme hyvää päivityskoulutusta. Koulutuksia on tarjolla laidasta laitaan, kuten lakiosaamisesta, asiakastyöstä sekä markkinoinnista. 

– Täällä olisi hyvässä ja tehokkaassa tiimissä paikka vapaana uudelle tekijälle, Uitto vinkkaa. 

Etelä-Suomi: ”Välittäjän työ ei ole pelkästään sitä, että käydään avaamassa ovi asuntoesittelyyn ja tavataan siellä asiakas.” 

Läntisellä Uudellamaalla Lohjan, Nummelan, Kirkkonummen, Veikkolan ja Karkkilan alueilla toimivan Sp-Koti Valoan toimitusjohtaja Janne Vermasheinä kertoo välittäjän olevan ihmisten kanssa niin paljon tekemisissä, että usein tiivis yhteistyö asiakkaan ja välittäjän välillä johtaa vuosikausia kestävään, luottamukseen perustuvaan asiakassuhteeseen ja joskus jopa ystävyyteen. 

Vermasheinä lisää, että työkavereilla on suuri rooli välittäjän työssä. Tiedon jakaminen luo yhteisöllisyyttä kollegoiden välillä. 

Yhteisöllisyys näkyy työyhteisön lisäksi myös siinä, että kiinteistönvälittäjä on tekemisissä paljon asiakkaiden kanssa. Vermasheinän mukaan näkyvä osa asiakaspalvelusta on loppujen lopuksi aika pieni osa välittäjän työtä. 

Yhteistyö Länsi-Uudenmaan Säästöpankin(Siirryt toiseen palveluun) kanssa on Vermasheinän mukaan heille todella tärkeää. 

– Olemme pankkilaisten kanssa samaa porukkaa. Hyödynnämme toistemme osaamista ja kykyjä tuottaa palveluita. Toimimme saman katon alla, mikä tiivistää vuoropuheluamme. Meidän on helppo suositella lähikollegoita pankista. 

Vermasheinän mukaan Länsi-Uudenmaan alueen ihmiset kokevat Sp-Kodin uskottavana, vakaana ja isona toimijana ja tunnettuutta lisää myös pankin kanssa tehty yhteistyö. 

Janne Vermasheinä

– Kun asiakas miettii asunnon myyntiin laittamista, niin hänellä saattaa olla esimerkiksi 3–4 vaihtoehtoa, mistä haluaa palveluehdotuksen. Sp-Koti on varsin usein siinä joukossa, Vermasheinä kertoo. 

Vermasheinä kuvailee omaa tiimiään äärimmäisen osaavaksi, erittäin motivoituneeksi ja ahkeraksi. Eurot eivät kuitenkaan ole ainoa mittari, vaan väliä on myös sillä, miten työt hoidetaan. 

– Tiedän, että teemme laadullisilla mittareilla ensiluokkalaista työtä. Tiimin onnistunut toiminta kumpuaa siitä, mitä arjessa tapahtuu. Tärkeää on, että meillä on mukava tehdä töitä ja autamme toisiamme tarvittaessa. 

Sp-Kodin välittäjät palvelevat asiakkaita lähes 80 toimipaikalla ympäri Suomen. Ammattitaitoiset välittäjämme tuntevat oman alueensa sekä paikallisen, ajankohtaisen asuntomarkkinan. Lisäksi tiivis yhteistyömme Säästöpankin kanssa tarjoaa asiakkaillemme kokonaisvaltaista, yksilöllistä ja korkeatasoista palvelua – usein vielä saman katon alta. Me Sp-Kodissa hoidamme asuntoasiasi luotettavasti vankalla ammattitaidolla sekä tietysti alan lainsäädäntöä ja Hyvän välitystavan periaatteita noudattaen. 

Muita uutisia