Siirry sisältöön

Pöyhöläntie 72

Keuruu, Pöyhölä/Valkealahti

liiketila 1900 , Pääsali, ruokasali, keittiö, 6 huonetta, toimisto, kokoustilat, kirkkosali, 5xwc

Rakennettu
1900
Pinta-ala
746 m²
Velaton hinta
599 000 €

Kohteen kuvaus

Yrittäjä tai yrittäjäksi suunnitteleva, energiatehokas, tuottoisa sekä monien mahdollisuuksien suosittu ja tunnettu leirikeskus/juhlapaikka Rantakartano Pöyhölä nyt myytävänä! Täällä on pisimpään Suomen historiassa järjestetty rippileirejä lisäksi paikka on idyllinen häiden sekä muiden juhlien järjestämiseen, yritysten tykypäiviä unohtamatta. Kiinteistö sijaitsee Keurusselän rannalla omalla 4,7 ha tilalla, jossa kulttuurihistoriallisesti arvokas hirsinen päärakennus on valmistunut 1900-l alussa. Pöyhölä toimi Keuruun seurakunnan kappalaispappilana vuosina 1693-1920 ja on 1500-luvulla Pöyhösen suvun asuttamana Keuruun vanhimpia asuttuja tiloja. Pöyhölän kiinteistöissä on 75 majoituspaikkaa, päärakennuksessa n. 140 hengelle ravintolatiloja, kokoustilat yläkerrassa n. 120 hengen ryhmälle, oma pihakirkko n. 120 hengelle, rantasaunatilat n. 30 hengen ryhmälle ja mahtavat piha/ranta-alueet. Pihapiirin toinen päärakennus v. 1901 tilanhoitajan taloksi myös käsin hirrestä veistetty Kivimannila on pääosin majoituskäytössä, petipaikkoja löytyy isoissa ryhmähuoneissa 40 hengelle. Pihapiiristä löytyy myös ajan pysäyttävä Wanha Riihi ja jopa 100 hengen ulkoilmaesityksiin soveltuva avoin, mutta katettu heinälö. Majoitusta 3-12 hengen huoneissa n. 30 hengelle myös pihapiiristä v. 1960 rakennetussa kurssimajoitusrakennuksessa. Kartanolla on Keurusselän rantaviivaa n. 350 metriä ja rannasta löytyy vuokrattavaksi 125 m² rantasauna katettuine terasseineen. Saunalle mahtuu n. 25-30 henkeä ja saunaan n. 15 saunojaa. Kiinteistön lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa valmis liiketoiminta leirivarauksineen sekä irtaimistoa ja kalustoa. Rippileirejä on varattu jo kesälle 2026 asti. Soita niin kerromme mielellämme lisää!

Perustiedot

Kohdenumero
20163496
Sijainti
Pöyhöläntie 72, 42700 Keuruu
Tyyppi
liiketila
Huoneistoselitelmä
Pääsali, ruokasali, keittiö, 6 huonetta, toimisto, kokoustilat, kirkkosali, 5xwc
Huoneita
6 Huonetta
Pinta-ala
746 m²
Kokonaispinta-ala
746 m²
Kerrokset
1
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1900
Käyttöönottovuosi
1900
Vapautuminen
sopimuksen mukaan

Hinnat ja kustannukset

Hintatiedot

Myyntihinta
599 000,00 €
Velaton hinta
599 000,00 €
Neliöhinta
802,95 €/m²

Muut maksut

Kiinteistövero
2260 €
Lisätietoja maksuista
Vakuutukset n. 3000 e/v., jätehuolto n. 765 e/v. Sähkönkulutuksesta suurinosa tulee ammattikeittiön ja rantasaunan sähkökiukaan käytöstä asiakastilaisuuksissa. 5/2024 asennettava 19kw aurinkosähköjärjestelmä tulee laskemaan vuosittaista sähkönkulutusta.

Kohteen lisätiedot

Asuntoon kuuluu
oma sauna, tie perille, sähköliittymä siirtyy, antenni
Lisätietoja 2
kaapistot, kiinteät valaisimet, lämminvesivaraaja, ilmalämpöpumppu, jätesäiliö, istutukset
Kauppaan ei kuulu
Liiketoiminta myydään erillisellä kaupalla, johon kuuluu mm. leiri- ja juhlavaraukset, kalustoa, astiat. Muusta irtaimistosta voidaan neuvotella erikseen.
Energiatodistus
Ei lain vaatimaa energiatodistusta
Yleiskunto
tyydyttävä
Lisätietoa kunnosta
Hyvin pidetyt rakennukset
Lämmitysjärjestelmä
aurinkolämpö, sähkö
Lämmitysjärjestelmän lisätiedot
Aurinko-ilmalämpöjärjestelmä sisältää 30 m² aurinkoilmalämpökeräimet ja 25 kW lämpöpumpun, vesikiertoinen lämmönjako ilmapuhaltimin + kaksi erillistä aiemmin asennettua ilmalämpöpumppua
Tulisija
muu
Tulisijan muu kuvaus
Rovastin huoneessa tomiva kakluuni
Ilmanvaihto
koneellinen tulo, koneellinen poisto, lämmön talteenotto
Vesijohto
kunnan
Viemäri
kunnan
Tehdyt remontit
-5/2024 päärakennukseen asennetaan 19 kw aurinkosähköjärjestelmä katolle ja etelän päätyseinään -2016 päärakennuksen invavessan remontti, kalusteet uusittiin, lattian laatoitus ja seinien panelointi ja valaistus. -2016 päärakennukseen tehty lämmitysremontti. Aurinko-ilmalämpöjärjestelmä sisältää 30 m² aurinko ilmalämpökeräimet ja 25 kW lämpöpumpun, vesikiertoinen lämmönjako ilmapuhaltimin + kaksi erillistä aiemmin asennettua ilmalämpöpumppua. Varalle jätetty vuonna 1988 asennettu suora sähkölämmitys, jota on lämpöpumppujen jälkeen käytetty lisälämpönä vain yli -20°C pakkasella. -2015 päärakennuksen katto uusittu 0,5 mm sinkityllä konesaumakatteella sekä yläpohjaan lisäeristys puhallusvillalla sekä kiinteistön tulevien sähköjen pääkeskuksen uusinta. -2015-2018 kalusteita ja varusteita lisätty keittiöön -2009 ammattikeittiö uusittu. 2000-luvun alkupuolella liitetty Keuruun Veden vesiverkostoon rantasaunaa lukuunottamatta. 1988-1989 iso peruskorjaus päärakennukseen tehty edellisen omistajan toimesta.
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Lisätietoa https://www.rantakartanopoyhola.fi/etusivu/

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
hirsi
Rakennusmateriaali: Käsin veistetty hirsirunko, ylä- ja alapohja puuta, tuulettuva alapohja.
Kattotyyppi
Harja
Kattomateriaali
Konesaumapelti
Olohuoneen lattia
lauta
Olohuoneen seinät
puu
Keittiön kuvaus
Ammattikeittiön irtokalusteet, pakastimet, lisäkylmiöt, uunit ja astianpesukoneet kuuluvat liiketoiminnan kalustoon. Keittiössä tehostettu ilmanvaihto ja vesipestävät pinnat. Lattiassa sähköinen lattialämmitys.
Keittiön tasot
metalli
Keittiön seinät
kaakeli, maalattu
Keittiön varusteet
liesituuletin, lattiakaivo, kiinteät valaisimet
Jääkaappi ja pakastin
kylmiö
Kylpyhuoneen kuvaus
Rantasaunalla pesutilat, jonka pinnat laatoitetut, lattialämmitys ja 6 suihkua. Päärakennuksessa wc tiloissa suihkukaappeja 2, jotka eivät ole käytössä sekä henkilökunnan sosiaalitilassa suihku.
Kylpyhuoneen lattia
muovi
Kylpyhuoneen seinät
maalattu, muovi
Kylpyhuoneen varustus
lattialämmitys, wc-istuin, peili, kiinteät valaisimet
WC-tilojen kuvaus
Asiakasvessoja on 4 kpl päärakennuksessa, joista yksi inva-wc, henkilökunnalla oma wc sosiaalitilojen yhteydessä.
WC:n lattia
laatta, muovi
WC:n seinät
kaakeli
WC:n varusteet
lattialämmitys
WC:n määrä
5
Saunan kuvaus
Erillinen rantasauna
Saunan lattia
laatta
Saunan seinät
puu
Saunan kiukaan tyyppi
sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Päärakennuksen pyykinpesu asiakas-wc tilan suihkutilassa.
Muiden säilytystilojen kuvaus
ulkovarasto, vinttikomero
Muut tilat
Päärakennuksen lattiat lautaa ja seinät hirttä. Päärakennuksessa Alakerta: iso pääsali ja neljä kammaria + herrasväen ruokasali, jossa noutopöytätarjoilut hoidetaan. Toimisto ja kolme erillistä asiakas WC:tä, joista yksi invakäyttöön. Henkilökunnan sosiaalitilat.

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
4,701 ha
Rakennukset
saunarakennus, muita rakennuksia, talousrakennus
Tontin tyyppi
Rantatontti
Kiinteistötunnus
249-411-8-46
Kiinteistön nimi
Ranta-Pöyhölä
Tontin omistus
oma
Lisätietoa muista rakennuksista
Rantasauna (1987), puurakenteinen, noin 90/125 m², tilat; takkahuone, jonka yhteydessä keittiö ja wc sekä pesuhuone, jossa 6 kpl suihkuja ja sauna n. 12 hengelle. Iso osittain katettu terassi järvelle, terassin kautta suoraan uimaan järveen. Rannassa nuotiopaikka ja venetalas kahdelle kirkkoveneelle, rantalentiskenttä. • 2023 asennettu ilmalämpöpumppu, 2016 pintaremonttia, uusittu vesikalusteet, käyttövesiputket sekä vesieristetty ja laatoitettu pesutilojen ja wc:n pinnat, 2015 yläpohjan lisälämmöneristys. 2016 asennettu aurinkokeräin katolle, lämpöpumppu vesikiertoinen puhallinjärjestelmä. Väentupa, Kivimannila (1901), rippikouleirien ja kurssien päämajoitusrakennus. Hirrestä veistetty, n. 160 m². Tupa, jossa takka ja leivinuuni, majoitushuoneita 4 (sängyt 40 hengelle), 2xwc/kylpyhuone (vesikiertoinen lattialämmitys). • 4/2024 uusittu toinen lämminvesivaraaja, 2016 aulan lattiaremontti ja ilmalämpöpumppu, 2015 ulkomaalaus, 2009 wc ja suihkutilat. Törmälä, kurssimajoitusrakennus (1960), puurakenteinen, n. 120 m². Majoitustilat: 5 kpl pienempiä majoitushuoneita (3-4 hh), yksi isompi majoitushuone (14 henkeä). Takkahuone, pieni keittiö/ruokailuhuone, kodinhoitohuone. Käytävällä WC:t ja suihkutilat miehille ja naisille. Öljylämmitys (säiliö maanalla -95, lujitemuovia 3000l), vesikiertoiset patterit, ILP • 2017 ilmalämpöpumppu, 2015 yläpohja lisälämmöneristys, 2007 käyttövesiputkistoremontti Pihakirkko, maatalouspappilan aittarakennus (1900-l alussa), hirsirunko, n. 160 m², noin 120 hengelle sekä aittarakennus samassa yhteydessä, vanha ruoka-aitta, käytetty iltahartaustilana ja hääjuhlien baarina ym. • 2015 ulkomaalaus Pihavarasto/puuliiteri (n 1930-l) n. 80 m², toimii puuliiterinä ja kalustovajana. Jätekatos/kalustovaja (2003), puurakenteinen, n. 30 m² • Toimii jätekatoksena ja kalustovajana. Jääkellari (n. 1800-l), suuri kiviholvinen kellari ja päällä katettu varastotila. Ulkohuussi ”Moskova” (1920-l), 3 + 4 sylinterinen ulkohuussi
Ranta
oma ranta
Rannan tyyppi: Järvi
Keurusselkä
hiekkaranta
Pihan kuvaus
Aurinkoinen nurmikolla oleva pihapiiri, jossa on puita, pensaita ja joitakin istutuksia. Rannassa kenttä pihapeleille.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut
Keuruu keskustan palvelut ovat n. 5 km etäisyydellä, matkaa Tampereelle n. 116 km, Jyväskylään n. 63 km, Lahteen n. 187 km
Koulut
Keuruun keskustassa
Päiväkoti
Keuruun keskustassa

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita