Siirry sisältöön

Viputie 15

Espoo, Lippajärvi

paritalo 1981 , 4h+k+s

Rakennettu
1981
Pinta-ala
88 m²
Velaton hinta
285 000 €

Kohteen kuvaus

Yhteisöllisestä ja viihtyisästä taloyhtiöstä yksitasoinen paritalohuoneisto sinulle, joka arvostat rauhallista asumista! Tässä kolmen makuuhuoneen asunnossa on viihdytty pitkään, ja se palveleekin erinomaisesti esimerkiksi lapsiperheitä tai vaikkapa etätyötä tekevää pariskuntaa. Asunto on valoisa, hyväpohjainen ja siinä on kaksi wc:tä sekä riittävät säilytystilat (erillinen vaatehuone sekä vaatekaapistot eteisessä ja makuuhuoneissa). Poistamalla keittiön ja olohuoneen välinen seinä saadaan luotua iso ja valoisa avokeittiön ja olohuoneen yhdistelmä, mikäli kaipaat vielä lisää avaruutta. Länteen avautuvalla aidatulla suojaisalla terassipihalla on kylmä ulkovarasto ja toinen varasto löytyy asunnon sisäänkäynnin yhteydestä. Pihalla kukkii kesäisin kultasade ja jasmiini ja siellä on tilaa vaikkapa kasvimaalle tai leikkimökille. Kaikkien huoneistojen käytössä on tolpallinen autopaikka. Taloyhtiö on omalla tontilla ja lämmitysmuotona suora sähkö. Lisäksi ilmalämpöpumppu viilentää kesähelteillä sekä pienentää sähkölaskua talvipakkasilla. Taloyhtiö on hyvin hoidettu, ja merkittävimmät remontit ovat takana päin, sillä mm. ikkunat, ulko-ovet ja salaojat on uusittu sekä ala- ja yläpohjat on kunnostettu. Tällä hetkellä suunnitelmissa ei ole merkittävämpiä kunnossapitotarpeita, ja yhtiössä valmistaudutaan myös sähköautojen latauspisteiden hankintaan. Naapurusto on mukavaa ja rauhallista. Taloyhtiön pihalla on pieni leikkialue lapsille, ja saman kadun varrelta löytyy leikkikenttä. Lippajärvi on pientalovaltainen asuinalue ja tämän kodin sijainti on mitä mainioin; lähellä on niin sekä suomen- että ruotsinkieliset päiväkodit, neuvola, Auroran koulu ja K-Market. Kattavammat palvelut löytyvät Lähderannan kauppakeskuksesta ja Leppävaaran Sellosta, jonne on vain lyhyt ajomatka. Läheinen Lippajärven uimaranta sijaitsee aivan Vilniemen pallokentän vieressä Lippajärven rantapuistossa. Kesäisin järvessä voi uida ja talvella hiihtää sen jäällä. Alueella on hyvät ulkoilumaastot moneen suuntaan, ja esim. vehreä Auroranpuisto on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä asunnolta. Lähellä on myös Laaksolahden urheilupuisto. Lippajärveltä on hyvät liikenneyhteydet eri suuntiin niin omaa autoa kuin julkisia liikenneyhteyksiä käyttäville. Tervetuloa esittelyyn tai varaa rohkeasti aika yksityisnäytölle!

Seuraava esittely

21.4.2024 klo 13:00-13:30

Perustiedot

Kohdenumero
20205668
Sijainti
Viputie 15, 02940 Espoo
Tyyppi
paritalo
Omistusmuoto
oma
Huoneistoselitelmä
4h+k+s
Huoneita
4 Huonetta
Asuintilojen pinta-ala
88 m²
Kokonaispinta-ala
88 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Huoneiston asuinpinta-ala on yhtiöjärjestyksen ja isännöitsijäntodistuksen mukaan 88 m². Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen asuinpinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Kerrokset
1
Asuinkerrosten määrä
1
Rakennusvuosi
1981
Käyttöönottovuosi
1982
Vapautuminen
muu ehto
Vapautumisen lisätiedot
2 kk kaupanteosta

Hinnat ja kustannukset

Hintatiedot

Myyntihinta
204 724,38 €
Velkaosuus
80 275,62 €
Velaton hinta
285 000,00 €
Neliöhinta
3 238,64 €/m²

Vastikkeet

Hoitovastike
281,60 €/kk
Rahoitusvastike
796,40 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
1 078,00 €/kk

Muut maksut

Vesimaksu
12,00 € / hlö / kk
Vesimaksutyyppi
henkilöluvun mukaan
Sähkölämmityskulut
120 €/kk
Lisätietoja maksuista
Tolpallinen autopaikka sisältyy vastikkeeseen. Sähköauton latausennakko 20 eur/kk. Yksi huoneisto on omalla kustannuksellaan hankkinut yhden latauspisteen ja lisäpisteitä ei pysty asentamaan ennen muutoksia infrassa. Tämä asia on tulevan 5 vuoden kunnossapitotarveselvityksessä. Ilmoitetut kulutukset ja kustannukset perustuvat nykyisen omistajan vuoden 2023 keskimääräiseen käyttöön ja ne saattavat vaihdella käyttötottumusten, henkilömäärän ja sähkösopimuksen mukaan.

Asunnon lisätiedot

Lisätietoja
valokuitu
Asuntoon kuuluu
oma sauna, oma sopimus, antenni
Varaston käyttö
ulkovarasto myyjän käytössä, muu erillinen varasto myyjän käytössä
Energialuokka
E2013
Yleiskunto
tyydyttävä
Lämmitysjärjestelmä
sähkö, muu
Lisätietoa lämmitysjärjestelmästä
llmanvaihtojärjestelmä: Koneellinen poisto
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Varsinaisessa yhtiökokouksessa myönnettiin hallitukselle valtuutus päättää korkeintaan 1 kk:n ylimääräisen hoitovastikkeen perimisestä tai tilanteen niin salliessa enintään yhden hoitovastikkeen perimättä jättämisestä. Osakeluettelon ylläpito on siirretty Maanmittauslaitokselle 29.12.2022. Uuden osakkaan on haettava omistuksen rekisteröintiä 2 kuukauden kuluessa luovutuskirjan allekirjoituksesta tai omistusoikeuden siirtymisestä ja ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan. Yj 7§: Huoneistojen asumistasoa kohottavat uudistukset. Asunto-osakeyhtiölain 5 §:ssä ja 39 §:ssä tarkoitetut, yksinomaan osakkeenomistajien hallinnassa olevien huoneistojen asumistasoa kohottavien uudistusten aiheuttamat kustannukset maksavat ja niiden kustannusten jaosta päättävät toimenpiteeseen osallistuneet osakkeenomistajat. Mahdollisista vahingoista kuuluu vastuu toimenpiteisiin osallistuneille osakkeenomistajille.

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
puu, tiili
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Peltikate
Olohuoneen kuvaus
Parkettilattia, seinät tapetti ja yhdellä seinällä sisustuslevyt
Keittiön kuvaus
Parkettilattia, seinät maalattu, välitilassa kaakeli, työtaso tammitaso. Varusteet: astianpesukone, sähköliesi, jääkaappi/pakastin, liesikupu
Makuuhuoneen kuvaus
Lattiat: muovimatto, seinät: tapetti ja maali. Kahdessa makuuhuoneessa vaatekaapistot
Makuuhuoneiden määrä
3
Kylpyhuoneen kuvaus
Laattalattia, lattialämmitys (EMU heikkovirta), kaakeliseinät, suihku, suihkukaappi, wc-istuin, bideesuihku, pesukoneliitäntä, allaskaapisto, peilikaappi
WC-tilojen kuvaus
Laattalattia, kaakeliseinät, wc-istuin, bideesuihku, peilikaappi, allaskaapisto
WC:n määrä
1
Saunan kuvaus
Laattalattia, paneeliseinät, sähkökiuas
Säilytystilojen kuvaus
Pihalla kylmä ulkovarasto sekä erillinen varasto asunnon sisäänkäynnin yhteydessä.
Muut tilat
Tuulikaappi: Betonilattia, seinät maalattu Vaatehuone: Muovimatto, seinät maalattu Eteinen: Parkettilattia, seinät maalattu, liukuovikaapisto, ilmalämpöpumppu (hankittu v. 2023)

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
2474 m²
Tontin omistus
oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Yhtiön tontin kaavoitustiedot
Espoon kaupunki, p. 09 816 21 Vireillä oleva kaavan nimi: Träskändan kartano, aluenro 633500 https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/traskandan-kartanon-asemakaavoitus Viputie 12 ja Viputie 14 tonteille tulee jossain vaiheessa käynnistymään pientalojen rakentamishankkeet. Kaupungilta 2.4.2024 saadun tiedon mukaan Viputien 14 luvan mukaisia töitä tulisi aloittaa huhtikuun 2025 mennessä ja Viputien 12 marraskuun 2025 mennessä ja näiden töiden aloittamiselle voidaan hakea kerran jatkoaikaa. Nykyinen taloudellinen tilanne on ollut pääsyy siihen, miksi rakennushankkeet eivät ole vielä lähteneet liikkeelle.
Pihan kuvaus
Huoneiston käytössä on länteen avautuva piha-alue

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Kotojärvi
Isännöitsijän yhteystiedot
Tuula Lönnqvist, tuula.lonnqvist@tl-konserni.fi, Tapiolan Lämpö Oy, p. 020 750 5241, Kalevalantie 5, 02130 Espoo
Huolto
asukkaat
Lisätietoja huollosta
Käyttö- ja huoltotyöt sekä lumenauraus ja hiekoitus hoidetaan asukkaiden toimesta.
Taloyhtiön autopaikat
Parkkipaikkoja: 4 / Autopistokepaikkoja: 8
Tehdyt remontit
1996: Uusittu aidat 2007: Salaojien tarkistus ja huolto 2009: Uusittu vesikatto 2010: Ilmanvaihtohormien uusiminen ja eristäminen E-F talo 2011: Ulkovaraston laudoituksen uusiminen (C-huoneisto) 2014: Ilmanvaihtohormien uusiminen ja poistoilmakoneiden asennus lämmön talteenotolla,, alapohjien kunnostus 2015: Salaojien uusiminen ja sadevesijärjestelmien rakentaminen, seinustojen maiden kaatojen korjaaminen, tonttiviemäreiden kunnostus, tontti- ja piha-aitojen uusiminen, paikoitusalueen kunnostus, pihaovien lukkojen uusiminen omaan sarjaan 2016: A ja D huoneistojen yläpohjien tiivistäminen ja yläpohjaeristeiden uusiminen sekä seinien ilmavuotokohtien tiivistäminen, AB ja CD taloista poistettu vanhat, haisevat aluskatteet tuuletuksen parantamiseksi ja räystäslaudoitus uusittu. Näiden talojen varastoista poistettiin voimakkaasti haisevat ja mikrobivaurioituneet vanhat aluskatteet sekä uusittiin puuverhoukset 2017: Yläpohjien kunnostus B ja F huoneistot 2018: Yläpohjien kunnostus C, E, G ja H huoneistot 2019: EF ja GH talojen vanhojen kovalevyaluskatteiden poisto ja näiden talojen varastojen laudoitusten uusiminen ja niiden aluskatteiden poisto 2020: Ikkunoiden, ulko-ovien ja lukituksen uusiminen, pihaviemärin kunnostus 2022: Valokuituliittymän hankkiminen (isännöitsijältä 26.3.2024 saadun tiedon mukaan laajakaistaa ei ole hankittu)
Tulevat remontit
Kunnossapitotarve yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana: Julkisivut: Puuverhouksen huoltomaalaus Katto: Havaittujen puutteiden korjaaminen Yleiset tilat: Jätekatoksen uusiminen Ilmanvaihto: Ilmanvaihdon puhdistus Sähkö- ja tietojärjestelmä: Autolatauspisteiden valmiuden hankkiminen
Taloyhtiössä muuta
Taloyhtiön varasto yhtiön tarvikkeita varten.

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita