Siirry sisältöön

Disankatu 4

Helsinki, Kruunuvuorenranta, Laajasalo

kerrostalo 2020 , 5h, avokeittiö, kph, s, wc, lasitettu parveke (Yj:n mukainen 5H+KT+s)

Rakennettu
2020
Pinta-ala
90.5 m²
Velaton hinta
429 000 €

Kohteen kuvaus

Tervetuloa tutustumaan tunnelmalliseen kerrostaloasuntoon Kruunuvuorenrannassa! Tässä asunnossa on tilaa koko perheelle, sillä se käsittää neljä makuuhuonetta, tilavan kylpyhuoneen, saunan ja erillisen WC:n. Avokeittiö isolla saarekkeella on ihanteellinen niin ruoanlaittoon kuin yhdessäoloon, ja ruokailutilaan mahtuu isokin ruokapöytä, jonka ääreen istahtaa jakamaan päivän kuulumiset. Lasitettu parveke jatkaa oleskelutilaa entisestään! Taloyhtiö sijaitsee Saaristofregatinpuiston kainalossa kumpuilevassa maastossa, josta löytyy niin puustoa kuin kallioista maisemaa. Hitas-taloyhtiö on valmistunut vuonna 2020, ja nyt myynnissä olevan huoneiston osalta sävymaailma ja materiaalivalinnat on valittu harmoniseksi tehden asunnosta kodikkaan ja ajattoman pitkäksi aikaa! Kehittyvä Kruunuvuorenranta on osa rakastettua Laajasaloa ja yksi Helsingin kaupungin kaavoituksen pääpainopisteistä. Alueelle vuonna 2026 valmistuva Kruunusillat ja sen myötä 2027 alkava raitiovaunuliikenne kutsuu alueelle asukkaita, jotka haluavat asumiselta luonnonläheisyyttä saaristomaisessa ympäristössä, mutta kuitenkin lyhyen etäisyyden kantakaupunkiin! Alueesta kehittyy varsinainen helmi tulevine kouluineen, saunakylineen ja liikekeskuksineen. Älä jää paitsi ainutlaatuisesta tilaisuudesta asua unelmiesi kodissa meren ja luonnon läheisyydessä. Sovithan oman esittelyaikasi, sinua palvelee: Nikita Missiouk Yrittäjä, LKV p. 044 244 6364 nikita.missiouk@spkoti.fi

Perustiedot

Kohdenumero
20247300
Sijainti
Disankatu 4, 00590 Helsinki
Tyyppi
kerrostalo
Omistusmuoto
oma
Huoneistoselitelmä
5h, avokeittiö, kph, s, wc, lasitettu parveke (Yj:n mukainen 5H+KT+s)
Huoneita
5 Huonetta
Asuintilojen pinta-ala
90.5 m²
Kokonaispinta-ala
90.5 m²
Kerrokset
2
Asuinkerrosten määrä
4
Rakennusvuosi
2020
Käyttöönottovuosi
2020
Vapautuminen
sopimuksen mukaan

Hinnat ja kustannukset

Hintatiedot

Myyntihinta
429 000,00 €
Velaton hinta
429 000,00 €
Neliöhinta
4 740,33 €/m²

Vastikkeet

Hoitovastike
678,75 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
678,75 €/kk
Lisää tietoa vastikkeista
Syksyllä -24 kerätään yksi ylimääräinen hoitovastike.

Muut maksut

Vesimaksu
25,00 € / hlö / kk
Vesimaksutyyppi
henkilöluvun mukaan
Autopaikkamaksu
70,00 €/kk
Lisätietoja maksuista
Hoitovastike sisältää lämmityksen (kaukolämpö) sekä tontin vuokravastikkeen ja 10M taloyhtiönlaajakaistamaksun. Vesimaksu 25 €/hlö/kk on ennakkoa, joka tasataan kulutuksen mukaan kerran vuodessa. Hallituksella valtuus perimään enintään kaksi ylimääräistä hoito- ja tai pääomavastiketta, mikäli taloyhtiön taloudellinen tilanne tai korkojen nousu sitä vaatii. Lisäksi valtuutetaan hallitus jättämään perimättä enintään kaksi hoito- ja tai rahoitus/pääomavastikevastiketta, mikäli taloyhtiön taloudellinen tilanne näin sallii ja lainojen kokonaiskorot alenevat olennaisesti.

Asunnon lisätiedot

Muut käyttö- ja luovutusrajoitukset
Hitas, yhtiöjärjestys 7§, 8§, 9§, 10§ ja 11§.
Parvekkeen tyyppi
lasitettu
Lisätietoja
valokuitu
Asuntoon kuuluu
parveke, oma sauna, kaapeli-tv
Energialuokka
C2013
Yleiskunto
hyvä
Lämmitysjärjestelmä
kaukolämpö, muu
Lisätietoa lämmitysjärjestelmästä
Ilmanvaihtotapa: Huoneistokohtainen ilmanvaihto
Näkymät
Läpitalon päätyhuoneistosta maisemat ympäristöön sekä sisäpihalle. Ikkunoita kolmeen ilmansuuntaan. Parvekkeen ilmansuunta lounas/etelä.

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
betoni
Seinämateriaalit
Seinät pääosin maalatut, kylpyhuoneessa ja erillisessä wc:ssä laattaa.
Lattiamateriaalit
Lattiat pääosin parkettia, kylpyhuoneessa ja erillisessä wc:ssä laattaa.
Kattomateriaali
Bitumikermi
Olohuoneen kuvaus
Olohuone yhdistyy saumattomasti avokeittiöön sekä ruokailutilaan. Olohuoneesta kulku lasitetulle parvekkeelle.
Keittiön kuvaus
Kaunis suomalaisen Novartin avokeittiö isolla saarekkeella. Varusteluna: Keraaminen liesi, liesituuletin, kalusteuuni, astianpesukone, 2x jääkaappi/pakastin.
Makuuhuoneen kuvaus
Neljä makuuhuonetta, joissa kaikissa kiinteää kaappitilaa.
Kylpyhuoneen kuvaus
Tyylikkään kylpyhuoneen yhteydessä oma sauna. Varusteluna: suihku, suihkuseinä, pesukoneliitäntä, allaskaappi, peilikaappi, bidee-suihku, wc-istuin. Sähköinen lattialämmitys.
WC-tilojen kuvaus
Arkeen toimivuutta tuo erillis- wc, jossa varusteluna: allaskaappi, peili, bidee-suihku, wc-istuin.
Saunan kuvaus
Viehättävä sauna kylpyhuoneen yhteydessä. Sähkökiuas.
Saunan kiukaan tyyppi
sähkökiuas
Säilytystilojen kuvaus
Asunnolle kuuluu lämmin irtaimistovarasto noin 2,6m2.
Muut tilat
Eteisessä runsaasti kiinteitä kaapistoja.

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
1893 m²
Tontin omistus
vuokrattu
Tontin vuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin vuokra
79 400,00 €/vuosi
Tontin vuokra-aika
31.12.2080
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Yhtiön tontin kaavoitustiedot
Asemakaava. Kruunuvuorenrannan ja Laajasalon alueella on useita merkittäviä kaavahankkeita meneillään. Tutustu kaavoitukseen ja tarvittaessa kysy kaavoituksesta tai välittäjältä lisätietoja. Helsingin kaupunki p. 09 310 22111 tai https://kartta.hel. /# Laajasalo, Kruunuvuorenranta, Stansvikinkallion itäosa lisätietoja antaa: Tyko Saarikko, arkkitehti, p. (09) 310 37441. Kruunuvuorenranta, Kultakruununkaari, Haakoninlahdenpuisto lisätietoja antaa: Suvi Huttunen, arkkitehti, p: (09) 310 37335.

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Helsingin Pojamankallio
Isännöitsijän yhteystiedot
Kiinteistö-Tahkola / Päivi Sartopuro paivi.sartopuro@kiinteistotahkola.fi p. 020 748 0088
Huolto
huoltoyhtiö
Lisätietoja huollosta
Kotikatu Laajasalo
Taloyhtiöön kuuluu
sauna, talopesula, kuivaushuone, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, kaapeli-tv, Huoneistokohtaiset varastot
Taloyhtiön autopaikat
Parkkipaikkoja: 1
Taloyhtiön hallipaikat
23
Tiedot taloyhtiön parkkipaikoista
Pysäköintitalo on kylmä ja autopaikat varustettu lämmityspistorasioilla. Pysäköintitalon autopaikkojen määrästä n. 20% soveltuu sähköauton lataukseen. Yksi liikuntaesteisille mitoitettu autopaikka sijaitsee vastapäisellä tontilla nro 49275/1. Autopaikkamaksu 55 euroa / kk. Suunnitteilla sähköautojen latausvalmiuden asennuttaminen, hallitus valtuutettiin tekemään hankesuunnitelma latausratkaisuista. 5.4. saadun tiedon mukaan autopaikkoja ei ole vapaana.
Tehdyt remontit
Taloyhtiössä suoritettu uudelle talolle normaaleja huolto ja kunnossapitotöitä.
Tulevat remontit
Rakennus on valmistunut v. 2020 ja lähivuosina tultaneen suorittamaan vain uudelle kiinteistölle ominaisia pienehköjä huoltokorjauksia. Taloyhtiössä suoritetaan normaaleja huoltotoimenpiteitä mm. ilmanvaihtokoneiden suodattimien vaihto. Tulevana talvena seurataan ilmanvaihtokoneita. Talvella 2023-2024 jäätyi koneista 2 kappaletta. Ohjeistetaan huoltoa puhdistamaan koneet suodattimien vaihdon yhteydessä.
Taloyhtiössä muuta
Yhtiökokous suunnitteilla pitää 14.5.2024 As Oy Pojamankallio on savuton kohde, eikä yhtiön välittömässä hallinnassa olevissa tai osakkaiden hallitsemissa tiloissa saa tupakoida. Kruunuvuorenrannassa taloyhtiön osakkailla on oikeus käyttää maksuttomasti Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy:n ylläpitämiä yhteiskäyttötiloja, joita on mm. kuntosali, puuverstas, 2x juhla/asukastilaa, sekä suunnitteilla oleva saunakylä huikein merimaisemin. https://www.hel.fi/fi/uutiset/kruunuvuorenrannan-yhteiskerhotiloissa-kuntoillaan-nikkaroidaan-ja-juhlitaan Helsingin kaupunki on laskuttanut tonttivuokria virheellisesti vuosina 2020-2022. Virhe johtuu määräaikaisen tonttivuokran alennuksen (20%) poistamisesta. Näin ollen yhtiöltä on peritty rakennusaikaista tonttivuokraa vuosina 2020-2022, vastikerästi näiltä vuosilta yhteensä 48649,27 €. Hki-kaupungin kanssa neuvoteltu 2 vuoden koroton maksuaika maksulle. Tuleville vuosille tonttivuokran ja vuokrarästien osuudet hoitovastikkeesta ovat seuraavasti: 2024 3,787 €/m2/kk(+ indeksikorotus tonttivuokraan 2024). 2025 2,685 €/m2 kk (+ vuosittaiset indeksikorotukset tonttivuokraan 2024 ja 2025) Tonttivuokrassa huomioidaan edelleen 10% alennus keskeneräisestä raitioyhteydestä. Tämä alennus poistuu raitioliikenteen käyttöönottoa seuraavana vuonna.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut
Laajasalossa on toimivat peruspalvelut, koulut ja päiväkodit. Kehittyvä Kruunuvuorenranta tuo sillan mukana raitiovaunuyhteyden kantakaupunkiin arviolta vuonna 2027 ja Kruunuvuorenrantaan rakentuu jatkuvasti lisää uusia liiketiloja, asuntoja sekä palveluita kuten uusi koulu ja saunakylä. Alueella myös syksyllä 2023 valmistunut monipuolinen liikuntapuisto. Liikuntapuistoon sijoittuu tekonurmikenttä (50x70m), tenniskentät (tulossa), kuntoilualue, lähiliikunta-alue, liikunnallinen leikkialue, monitoimiareena sekä skeittipaikka sekä talvella luistelukenttä. Kruunuvuorenrannan lähikauppa, K-market Kruunuvuorenranta sijaitsee n. 650m päässä ja HSL lauttayhteys keskustaan sen vieressä. Etäisyys moderniin kauppakeskus Saareen n. 2,7 km, jossa ruokakaupat K-market sekä S-market, useita ravintoloita, kirjasto sekä kuntosali sekä apteekki, Alko sekä erikoisliikkeitä. Alepa, noin 2,4 km päässä. Laajasalon Kruunuvuorenranta on ainutlaatuinen yhdistelmä merellistä saaristoluontoa ja korkeatasoista urbaania arkkitehtuuria. Kruunuvuorenranta rakennetaan Kruunuvuorenselälle, vastapäätä kantakaupunkia. Vuoden 2030 alkupuolelle mennessä Kruunuvuorenrantaan rakennetaan koti 13 500 asukkaalle ja sinne syntyy noin 800 työpaikkaa. Kaikkialta Kruunuvuorenrannasta on korkeintaan muutaman sadan metrin matka merenrantaa kiertäville ulkoilureiteille tai luontopoluille.
Lisätietoa palveluista
Laajasalossa on useita luonnonkauniita uimarantoja sekä merellisiä puistoreittejä. Rantaviivaa on huikeat 25km, metsäpolut ja puistotiet houkuttelevat liikkumaan jalkaisin, pyörällä ja lumisena talvena hiihtäen. Laajasalossa on hyvät harrastus- ja sekä liikuntamahdollisuudet.
Liikenneyhteydet
Kruunuvuorenrannasta on hyvät yhteydet Herttoniemen metroasemalle bussilla sekä kantakaupunkiin HSL:n lautalla vain 20 minuutin matka. Lauttaliikenteen on tarkoitus jatkua Kruunusiltojen valmistumiseen asti ja lautta kulkee vuoden ympäri. Kruunusillat-raitiotie yhdistää alueen osaksi kantakaupunkia vuonna 2027.
Koulut
Tahvonlahden ala-aste n. 1,4 km, Laajasalon peruskoulu (ala-sekä ylä-aste) n. 2,6 km. Herttoniemen yhteiskoulu ja lukio noin 6,2 km.
Päiväkoti
Kruunuvuorenrannassa on kaksi uudehkoa päiväkotia, pk Hopealaakso n. 260 m, pk Borgströminmäki noin 1,4 km, pk Yliskylä n. 3,3 km. Luomupäiväkoti Kirsikka noin 3 km. Ruotsinkielinen pk Pilten Yliskylässä n. 3,5 km sekä lähimmät englanninkieliset päiväkodit Herttoniemenrannassa n. 3-4km.

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita