Siirry sisältöön

Karhutie 33

Helsinki, Herttoniemi, Länsi-Herttoniemi

omakotitalo , 4h, k, takkahuone, pukuhuone, kph, sauna, 2xwc, khh, varastotiloja

Pinta-ala
110 m²
Velaton hinta
582 000 €

Kohteen kuvaus

Idyllinen rintamamiestalo Karhutiellä, rakastetussa Länsi-Herttoniemessä! Tämä viehättävä rintamamiestalo tarjoaa tunnelmallisen kodin luonnonläheisessä Herttoniemessä. Vuonna 1949 rakennettu talo huokuu perinteistä tunnelmaa, mutta se on kokenut merkittäviä perusparannuksia viimeisen 20 vuoden aikana, mm. katon uusimisen, kellarikerroksen remontin ja käyttövesiputkiremontin sekä ulkoikkunoiden entisöinnin. Viimeisimpänä on alkuvuodesta 2024 toteutettu lämmitysjärjestelmän uusiminen energiaa säästävään ilma-vesilämpöpumppuun. Talossa on asuinalaa noin 110 m², jonka lisäksi neliöitä arkeen tuo tilava kellarikerros takkahuoneineen. Sisääntulokerroksessa sijaitsevat viehättävä olohuone, jossa valkoinen varaava pönttöuuni luo lämpöä ja rakennusaikakauden tyyliin sisustettu keittiö kutsuu koko perheen ison ruokapöydän ääreen! Olohuoneen vieressä sijaitseva huone toimii makuuhuoneena tai tarvittaessa työhuoneena. Kaksi varaavaa tulisijaa tuo sekä tunnelmaa että säästöjä lämmityskuluissa! Yläkerrassa on kaksi tilavaa makuuhuonetta sekä ullakkotilaa, joka on omiaan säilytykseen ja varastointiin. Kaksi wc:tä helpottavat päivittäisiä toimintoja ja kellarikerroksesta löytyy kylpyhuone ja sauna, takkahuone, kodinhoitohuone ja varastotiloja. Huonekorkeus kaikissa kerroksissa tuntuu rintamamiestaloksi poikkeuksellisen korkealta, joka tuo tilantuntua ja avaruutta. 575 m² tontti on kuin oma vehreä paratiisi: piha on suojaisa, ja sieltä löytyy hedelmäpuita, marjapensaita sekä kaunis pihahuone, joka tarjoaa täydellisen paikan rentoutumiseen säällä kuin säällä. Talo sijaitsee rauhallisella pientaloalueella, missä luonto ja hyvät peruspalvelut ovat lähellä: koulu ja päiväkodit löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä, ja Hertsin kauppakeskus sekä metroasema ovat vain kilometrin etäisyydellä. Tämä koti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden asua perinnetalossa kodikkaasti ja väljästi yhdessä Helsingin viehättävimmistä kaupunginosista! Taloa esitellään yksityisesittelyinä, joten sovithan oman esittelyaikasi. Sinua palvelee, Hanna Daw Ylempi kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi Instagram: hannadaw Sp-Koti Helsinki Kortteli

Perustiedot

Kohdenumero
20443125
Sijainti
Karhutie 33, 00800 Helsinki
Tyyppi
omakotitalo
Huoneistoselitelmä
4h, k, takkahuone, pukuhuone, kph, sauna, 2xwc, khh, varastotiloja
Huoneita
5 Huonetta
Asuintilojen pinta-ala
110 m²
Muiden tilojen pinta-ala
113.5 m²
Kokonaispinta-ala
223.5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Kiinteistö on valmistunut vuonna 1949, eikä virallinen asuinpinta-ala tai kokonaispinta-ala ole tiedossa. Rakennus ja huoneistorekisteriotteen mukaan (epävirallinen) asuinpinta-ala on 110 m², kokonaisala 122m². Pinta-alaa ei ole tarkistettu nykystandardein. Myyjältä saadun laskelman mukaan kellari krs 77,5m2, 1 krs. 77,5 + 6m2 = 83.5m2, 2 krs. 77,5-15m2=62,5m2 = 223,5m2. Välitysliike on pyrkinyt selvittämään kiinteistön pinta-alaa rakennusvalvonnalta sekä kaavoituksesta, mutta pinta-aloissa on dokumentaation mukaan eriäväisyyksiä. Ostajan tueksi ja markkinoinnissa käytetty 3D pohjakuvamittaus on suuntaa antava ja epävirallinen eikä välttämättä vastaa todellisuutta eikä ota huomioon asuinneliöiksi laskettavia mittausstandardeja. Ostaja on tietoinen, että kiinteistön hinta ei perustu asunnon neliöihin tai pinta-alaan vaan kiinteistön kokonaisuuteen. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu.
Kerrokset
1
Asuinkerrosten määrä
3
Käyttöönottovuosi
1949
Vapautuminen
muu ehto
Vapautumisen lisätiedot
marras-joulukuu 2024 tai sopimuksen mukaan

Hinnat ja kustannukset

Hintatiedot

Myyntihinta
582 000,00 €
Velaton hinta
582 000,00 €
Neliöhinta
5 290,91 €/m²

Muut maksut

Sähkölämmityskulut
90 €/kk
Tiemaksu
54,50 / vuosi
Lisätietoja maksuista
Kiinteistövero 109,64 euroa/2024. Tontin vuokra 1907,88 euroa/vuosi, jota maksetaan 4 kertaa vuodessa 476,88 euroa. Puhtaanapito arviolta 33,26 €/kk jäteastian ja biojäteastian tyhjennys joka toinen viikko laskettu HSY:n hinnastosta. Nykyisellä omistajalla kompostori (eli biojäteastiaa ei ole tarvinnut kerätä HSY:n puolesta). Vuoden 2024 keskimääräinen lämmönkulutus on ollut 771 kWh per /kk eli vuosittainen kulutus nykyisen asukkaan kulutuksella noin 9250 kWh vuodessa. Lämmityksen kulutus riippuu käyttäjästä ja voi vaihdella runsaasti riippuen kulutustottumuksista. Sähkönhinta noin 8,38 senttiä/kWh + siirtomaksu 4,12 senttiä /kWh + kk maksut noin 4-5 euroa. (Helen) Käyttösähkö ja vesi oman kulutuksen mukaan.

Asunnon lisätiedot

Lisätietoja
valokuitu
Asuntoon kuuluu
oma sauna, tie perille, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, kosteusmittaus tehty
Energialuokka
C2018
Yleiskunto
hyvä
Lisätietoa kunnosta
Hyvä/tyydyttävä. Kiinteistöä on ylläpidetty ja remontoitu monipuolisesti viimeisen 20 vuoden aikana, mutta normaalia ikääntymistä ja kulumista havaittavissa. 3.9.2024 tehty asuntokaupan kuntotarkastus. Merkittävimmät korjaus-, kunnostus- ja huoltotoimenpiteet ovat maanpinnankallistusten parantaminen rakennuksesta poispäin, kasvillisuuden ja hienoaineksen poistaminen rakennuksen vierustalta, perusmuurin vedeneristeen asentaminen, julkisivuverhouksen huoltokäsittely kuluneilta osin, vesikatteen puhdistaminen, ilmanvaihdon tehostaminen ja lämpimän käyttöveden säätäminen vastaamaan ohjearvoja.
Lämmitysjärjestelmä
ilmavesilämpöpumppu, puu, Ilmalämpöpumppu
Lämmitysjärjestelmän lisätiedot
Hyvä, ilmavesilämpöpumppu (2024), puu (2x varaava tulisija (2022 & 2013), viilentävä ilmalämpöpumppu (2021).
Tulisija
takka, hormi olemassa
Tulisijan muu kuvaus
Takkahuoneessa Tiileri Pikku-Lauri varaava takka 2013 sekä olohuoneessa Pönttöuuni 2022.
Ilmanvaihto
painovoimainen
Vesijohto
kunnan
Viemäri
kunnan
Siirtyvät liittymät
valokuitu
Tehdyt remontit
2024: Vesi-ilmalämpöpumppu, itä-etelä julkisivun maalaus. 2023: Pönttöuunin hormin massaus, ulkopuolelta talovarokekotelo uusittu, pihan betonilaatta-alue. 2022: Pönttöuunin asentaminen: hormien kuvaus, katselmus, hormimuutokset, perusta,rakentaminen. 2021: Uusi valokate, viilentävän ilmalämpöpumpun asennus. 2018: Radonmittaus (ei radonia), khh kalusteet, lattia, hana. 2017: Pihahuone (50-luvun ikkunat talosta irrallinen pihahuone, ei vaatinut toimenpidelupaa), pihan ulko-oven muutostyö. 2016: Kellarin ikkunoita kunnostettu, 50-luvun keittiökaappien ja keittiön pintaremontti. 2014: Ulkovajan huoltomaalaus, ulkovajan katto uusittu,teetetty uudet ovet 2020. 2013: Takkahuoneen peruskunnostus: seinät ja alapohja auki, uudet eristeet, betonivalu, vesikiertoinen lattialämmitys ja pinnat, Tiilerin Pikku-Lauri varaavan takan asennus. 2012: Sähköjen uusiminen kellarikerrokseen. 2011: Käyttövesijohdot uusittu, vaakaviemärit uusittu, kellarissa käytävän, puku- ja pesuhuoneen sekä saunan peruskunnostus: seinät ja alapohja auki, uudet eristeet, vesikiertoinen lattialämmitys, betonivalu ja pinnat 2010: Viemärikuvaus, keskikerroksen ulkoikkunoita kunnostettu, yläkerran makuuhuoneen seinän eristys. 2009: Liitosvesijohdon ja viemärin uusiminen (talolta kaupungin verkkoon). 2008: Yläkerran ulkoikkunoita kunnostettu. 2007: Linnatiivisteet ikkunoihin ja kellarikerroksen oveen sekä verannan ja eteisen väliseen oveen. Takapiha aidattu, portit x 2 asennettu.

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
puu, betoni
Rakennusmateriaali: Alapohjarakenteet: maanvarainen alapuolelta lämmöneristetty betonilaatta uusituilla osin. Uusimattomilla osilla (khh, tekninen tila ja ruokavarasto) betonilaatta, jossa varastossa ja teknisessä tilassa on yläpuoleinen koolattu lattia. Ulkoseinärakenteet: puurakenteisia. Julkisivupinnoite: lautaverhous. Väliseinät: levy- ja kivirakenteisia. Välipohja: kivirakenteinen yläpuolisella puukoolauksella. Ylempi puurakenteinen. Yläpohja: puurakenteinen
Seinämateriaalit
Pääosin tapettia, osin maalia, puupaneelia (portaikko, veranta ja sauna).
Lattiamateriaalit
Keski- ja yläkerrassa alkuperäiset puulattiat, eteisessä mosaiikkiparketti, kellaritiloissa laattalattia, jonka alla kulkee vesikiertoinen lattialämmitys (pl. khh, ruokavarasto ja tekninen tila).
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Huopakate
Olohuoneen kuvaus
Kookas oleskelutila, jossa tunnelmaa luo värikäs tapetti sekä upea valkoinen pönttöuuni. Puulattioissa runsaasti kulumista ja kaipaa hiomista.
Keittiön kuvaus
Todella tilava ja kaunis keittiö, jossa kunnostetut tunnelmalliset 50-luvun kaapistot. Tilaa isolle ruokapöydälle. Varusteluna: induktioliesi (AEG 2023), liesituuletin (SENZ 2022), jääkaappi-pakastin (SIEMENS 2016), astianpesukone (TEKA 2016)
Makuuhuoneen kuvaus
Yksi makuuhuone sisääntulokerroksessa, jonka lisäksi kaksi isoa makuuhuonetta yläkerrassa. Huoneissa isot ikkunat puutarhaan ja puistomaisiin maisemiin. Seinät pääosin tapetoitu, osittain maalattu. Lattiat alkuperäiset puulattiat, pinnoissa elämisen jälkiä.
Makuuhuoneiden määrä
3
Kylpyhuoneen kuvaus
Kellarikerroksessa todella viehättävä kylpyhuone-saunaosasto, jonka yhteydessä pukuhuone. Kylpyhuone ja sauna uusittu vedeneristeineen. Varusteluna: suihku, 1920-luvun valurautaamme, lattialämmitys. Lattia: laatta. Seinät: kaakeli.
Kylpyhuoneen lattia
laatta
Kylpyhuoneen seinät
kaakeli
WC-tilojen kuvaus
Yläkerrassa sekä sisääntulokerroksessa erillis wc:eet joissa varusteluna wc-istuin, käsienpesuallas, peili.
WC:n määrä
2
Saunan kuvaus
Mukavan kokoinen sauna, jossa puukiuas.
Saunan lattia
laatta
Saunan seinät
puu
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kellarikerroksessa erillinen kodinhoitotila, jossa pesukoneliitäntä ja tasotilaa sekä pesuallas pyykkihuoltoa varten. Pyykinpesukone, kuivausrumpu ja mankeli.
Säilytystilojen kuvaus
Runsaasti säilytystilaa sekä talossa, että ulkovajassa.
Muut tilat
Pääsisäänkäynnin yhteydessä puolilämmin veranta, yläkerrassa runsaasti viileää vinttitilaa, joista nykyisellä omistajalla toinen puoli kesähuoneena ja toinen säilytystilana. Kellarissa kodikas takkahuone sekä tekninen tila, jonka yhteydessä nikkarointitilaa/varastointitilaa. Kellarikerroksessa myös toinen ns. ruokavarasto, jossa nykyisellä omistajalla ollut pakastin ja pakastin-jääkaappi ja ruokatarvikkeita säilytyksessä.
Muuta kauppaan kuuluvaa
pyykinpesukone BOSCH 2020 pyykinkuivaaja ROSENLEW, vanha mutta toimiva UPO-mankeli, vanha mutta toimiva

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
575 m²
Tontin rakennusoikeus
100 k-m2
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Kiinteistötunnus
91-43-110-9-L1
Tontin omistus
vuokrattu
Tontin vuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin vuokra
1 907,52 €/vuosi
Lisätietoja tontista
Tontinvuokra maksetaan 4 osassa vuodessa eli vuonna 2024 4x476,88e = 1907,52e/v.
Tontin vuokra-aika
31.12.2040
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin kaavoitustiedot

AO/S, Erillispientalojen korttelialue jolla ympäristö säilytetään. AO/S-korttelialueilla: - asuinrakennukset ovat osia kulttuurihistoriallisesta ja kaupunkikuvallisesti arvokkaasta kokonaisuudesta, eikä niitä saa purkaa ilman rakennuslautakunnan lupaa. Rakennuslautakunta voi myöntää luvan purkamiseen vain, jos siihen on olemassa pakottava syy. Alueella ovat sallittuja vain sellaiset toimenpiteet, jotka edistävät rakennusten ja niiden lähiympäristön säilyttämistä ja olennaisien piirteiden vahvistumista. - milloin rakennuksissa tai niiden ympäristössä on suoritettu toimenpiteitä näiden pyrkimysten vastaisestit, tulee myöhemmin tehdyt muutokset lisärakennus- tai muutostöiden yhteydessä pyrkiä korjaamaan tyyliin sopivalla tavalla ja häiritsevät rakennelmat poistamaan. - ei rakennusten kadunpuoleisia julkisivuja, kattomuotoja ja -kaltevuutta saa muuttaa paitsi entistäen. - saa enintään 6 kem2 laajuisen kuistin rakentaa kerrosalan ja ohjeellisen rakennusalan estämättä. - olemassa olevan kellariin saa sijoittaa asuinhuoneita kerrosalan estämättä edellyttäen, että asuinhuoneen vaatimukset on muuten täytetty. - korttelialueella olemassa olevat kadunvarsimuurit tulee säilyttää ja pitää huolitellussa kunnossa. Kadun puoleisen tontin osa tulee käsitellä puutarhamaisesti. Lähettyvillä suunnitteilla olevia kaavoja. Länsi-Herttoniemen suojelu ja täydennysrakentaminen. Herttoniemi, Fastholman ja teknisen huollon alue. Herttoniemen metroaseman korttelit. Näistä suunnitelmista lisää tietoa Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.fi/ tai välittäjältä.

Lisätietoa muista rakennuksista
Ulkovaja sekä vanhoista ikkunoista rakennettu pihahuone.
Ranta
ei rantaa
Pihan kuvaus
Todella hurmaava puutarhapiha, jossa on runsaasti istutusta sekä monilajista kasvillisuutta. Puutarhassa on paljon erilaisia istuskelualueita sekä vanhoista ikkunoista rakennettu pihahuone. Pihasta löytyy hedelmäpuita (omena ja luumu, kirsikka, päärynä) sekä karhunvatukkaa.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut
Länsi-Herttoniemi on Helsingin ensimmäisiä lähiöitä, ja sen rakentaminen on alkanut jo 1940-luvun lopulla. Länsi-Herttoniemestä löytyy upeita ulkoilualueita ja -reittejä, monipuolinen liikuntapuisto sekä kuntoportaat. Alueelta on ulkoiluyhteys Vanhankaupungin lahteen ja Viikin Natura-alueelle. Kauppakeskus Hertsi sijaitsee Karhutie 33:selta noin kilometrin päässä, josta löydät Prisman, kirjaston, kuntosalin sekä useita pienliikkeitä. Metroaseman kupeessa toimii hampurilaisista palkittu asukkaiden suosiossa oleva Treffipubi sekä useita pienyrityksiä. Erätorilta löytyy kasvisravintola Verso sekä pitseria ja Gourmetravintola Pikku-Hukka. Lähikauppoja mm. Alepa 24h löytyy Erätorin vierestä n. 300m päästä sekä Herttoniemen metroaseman läheisyydessä K-supermarket Hertta, S-market Herttoniemi (24h) ja Alepa. Alueella on vireää asukastoimintaa (www.herttoniemi.fi).
Liikenneyhteydet
Metroasema n. 900 m, lähin bussipysäkki n. 300 m. Bussi 81 Herttoniemen metroasemalta kulkee Hiihtomäentietä pitkin erätorin kautta Siilitielle.
Koulut
Hertsikan ala-asteen koulu n. 300m, Herttoniemen yhteiskoulu n. 600m, Kulosaaren yhteiskoulu n. 3km. Botby grundskola n. 3km, Brändö lågstadieskola n. 3km.
Päiväkoti
Herttoniemestä löytyy runsaasti päiväkotitarjontaa sekä julkiselta puolelta että yksityisiltä toimijoilta. Päiväkoti Herttoniemi n. 450m, pk Siilitie 900m, pk Merituuli ja Tahvonlahti Herttoniemenrannan puolella. Yksityisinä toimijoina mm. Montessori-leikkikoulu Herttoniemi, Ankkalampi Duckies Herttoniemenranta, Bumblebees Kindergarten, ICEC Herttoniemi, Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu, Steinerpäiväkoti Karitsa.

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita