Siirry sisältöön

Kotitorpankuja 3 B

Espoo, Nuuksio

omakotitalo 1955 , 6h,k,s,khh,vhx3

Rakennettu
1955
Pinta-ala
100 m²
Velaton hinta
259 000 €

Kohteen kuvaus

Tilava, kokonaisalaltaan noin 277 m2, koti joka on sijoitettu kauniisti kallion päälle. Kodissa on reilusti tilaa isommallekin perheelle ja alue on mukava lapsiakin ajatellen. Asuinkerroksesta löydät tilavan olohuoneen, keittiön, ruokailutilan sekä kaksi-kolme makuuhuonetta. Olohuoneessa myös kaunis varaava takka. Kellarikerroksessa (ei virallinen asuinkerros) sijaitsevat tilavat pesutilat, kodinhoitohuone sekä askarteluhuone ja yläkerrassa vielä kaksi makuuhuonetta sekä vaatehuoneet. Tämä koti on vuosien 2020-2023 välillä kokenut suuren remontin, mm. katto, käyttövesiputket, julkisivut, ikkunat, salaojat yms. on uusittu. Ennen remonttia rakennuksessa todettiin alapohjan kosteusvahinko, jonka seurauksena tehty myös laaja perustusten kosteudenhallinnan remontti. Talo on nyt kuntotarkastettu 7/2023. Paljon remontteja on siis tehty, mutta ostajalle jää vielä sisätilan pintoja laitettavaksi oman maun mukaan sekä talon lopputarkastaminen. Lopputarkastusprosessi on laitettu myyjän toimesta vireille 8/2023 ja mm. LVI -työt ovat vielä vaiheessa viimeisimmän luvan saamiseksi. Koska vesi- ja jätevesijärjestelmä sijaitsevat liian lähellä toisiaan, ja alueella on mahdollista liittyä kaupungin vesi -ja viemäriverkostoon, suositellaan liittymistä myös lupa-asioiden loppuun saattamiseksi. Tarjousten perusteella saatu arvio kunnallistekniikkaan liittymisestä putkitöineen noin 32 000 euroa (sis. HSY maksun noin 10 000 euroa). Lisätiedot sekä esittelyt: Elisa Rinne 050 5215212 elisa.rinne@spkoti.fi Taru Kaukovalta 044 725 4810 taru.kaukovalta@spkoti.fi

Perustiedot

Kohdenumero
21508634
Sijainti
Kotitorpankuja 3 B, 02860 Espoo
Tyyppi
omakotitalo
Huoneistoselitelmä
6h,k,s,khh,vhx3
Huoneita
6 Huonetta
Asuintilojen pinta-ala
100 m²
Muiden tilojen pinta-ala
177 m²
Kokonaispinta-ala
277 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuinrakennuksen huoneistoala 100 m2, kerrosala 111m2 ja bruttoala 277 m2, perustuen remontin yhteydessä arkkitehdin tekemään viitteelliseen laskelmaan sekä Espoon kaupungin rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin. Rakennusrekisterin mukaan kellarin pinta-ala on 72 m2. Asunto on kolmessa kerroksessa. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu ja saattaa poiketa ilmoitetusta merkittävästi.
Kerrokset
1-3
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1955
Käyttöönottovuosi
1955
Vapautuminen
heti

Hinnat ja kustannukset

Hintatiedot

Myyntihinta
259 000,00 €
Velaton hinta
259 000,00 €
Neliöhinta
2 590,00 €/m²

Muut maksut

Sähkölämmityskulut
435 €/kk
Kiinteistövero
528,84e / vuosi €
Tiemaksu
184,30 e / vuosi
Lisätietoja maksuista
Sähkö: Nykyisten omistajien sähkön vuosikulutus ollut noin 30677 kWh. Kulutus sisältää rakennuksen ja käyttöveden lämmityksen lisäksi kaiken käyttösähkön (kodinkoneet, viihde-elektroniikka, sisä- ja ulkovalaistus, ilmanvaihto, sauna, ym). 30677 kWh kulutus tarkoittaa euroissa keskimääräistä kuukausikustannusta n. 350 - 435 euroa. Jätehuolto: Roskn Rollin hinnaston mukaisesti (vuokra-astia). Tien aurausmaksu jaetaan naapureiden kesken. Aurausmaksu määräytyy aurauskertojen mukaan, talvikaudelta 2022-2023 maksu oli 184,30 € per talous. Ilmoitetut kustannukset perustuvat nykyiseen kulutukseen ja ne saattavat muuttua ilmoitetuista käytön mukaan ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista ja palvelun tarjoajasta. Varainsiirtovero 3%.

Asunnon lisätiedot

Asuntoon kuuluu
oma sauna, tie perille, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, tien käyttöön liittyvä oikeus
Lisätietoja 2
lämminvesivaraaja, istutukset
Energialuokka
D2018
Energialuokan lisätiedot
Viimeinen voimassaolopäivä 16.8.2033.
Yleiskunto
hyvä
Lisätietoa kunnosta
Asuinrakennus remontoitu laajasti vuosien 2020-2023 välillä.
Lämmitysjärjestelmä
sähkö
Tulisija
takka
Tulisijan muu kuvaus
nuohottu keväällä 2023
Ilmanvaihto
koneellinen poisto
Vesijohto
oma, porakaivo
Viemäri
oma, saostuskaivo, umpisäiliö
Tehdyt remontit
Asuinrakennuksen laajennus v. 1991, lopputarkastus tekemättä. Kuistin purkaminen v. 2021, lopputarkastus tekemättä. - Perustusten kosteudenhallinnan remontti vuonna 2022 - Ulkoverhous on uusittu vuonna 2022 - Salaojaputket vuonna 2022 - Ikkunat ja ulko-ovet ovat uusittu vuonna 2022 - Vesikatto vuonna 2022 - Käyttövesiputket 2022
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Kiinnitykset: Kiinteistöön kohdistuvat kirjalliset panttikirjat 6 kpl, yhteensä 97 143,07€ euroa luovutetaan ostajalle kauppahinnan maksua vastaan. Kirjalliset panttikirjat tulee muuttaa sähköisiksi, ja ostaja vastaa tästä aiheutuvista kustannuksista. Asuinrakennukseen on vuonna 2022 tehty laaja perustusten kosteudenhallinnan remontti, jossa sokkeleiden juuriin on tehty betonoimalla vastakallistukset, bitumikermieristys ja kallioon on tehty vedenpoistourat. Myös alapohjan puurakenteet on korjattu remontin yhteydessä. Portaiden puupilareiden alapäissä havaittiin kosteuden aiheuttamia vaurioita kuntotarkastuksessa, jotka ovat tiettävästi jääneet huomiotta kerroksen kosteudenhallintaan tehdyn kunnostuksen yhteydessä. Puupilareiden vaurioituneet osat on kuntotarkastuksen jälkeen vaihdettu. Pihalla tulosähkön maakaapeli tulee koteloida asianmukaisesti. Omakotitalon laajennukselle on haettu lupa v. 1990, mutta loppukatselmusta ei ole pidetty. Myyjä on laittanut vireille lupaprosessin loppuunsaattamisen jonka ostaja hoitaa loppuun. Tällä hetkellä tiedossa olevat puutteet lupaprosessin loppuun saattamiseksi; - LVI: Talousvesikaivon ja umpisäiliön välillä pitäisi olla 30-50 m (riippuu maaperästä, maaperäkartan mukaan hiekkamoreenia eli hyvin vettä läpäisevää eli pitäisi olla 50m), lisäksi talousvesikaivon ja saostussäiliön välillä pitäisi olla 20-50 m ja saostussäiliöiden jälkeinen purku 20 m päässä talousvesikaivosta. Nyt ne ovat noin 10 m päässä toisistaan eli vastoin yleisesti käytettyjä ohjeellisia suojaetäisyyksiä. Suositellaan kiinteistön liittäminen HSY:n vesijohto ja viemärijärjestelmään tulevaisuudessa. - iv-kanavat ullakolla pitäisi lämpöeristää 100mm ja liesituulettimen kanava ullakolla lämpöeristys 50mm + paloeristys EI30 - Keittiössä alumiininen haitariputki pitäisi vaihtaa peltikanavaksi. - Vesijohtojen painekoepöytäkirja ja ilmanvaihdon mittaus- ja säätöpöytäkirja tulisi olla lopputarkastuksessa.

Tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit
puu, betoni
Rakennusmateriaali: Perusmuuri on alkuperäisosalla betonirakenteinen ja laajennusosalla harkkorakenteinen. Alapohjana on alkuperäisosalla puurakenteinen tuulettuva alapohja ja laajennuksessa alapohjana on alapuolelta lämmöneristetty maanvastainen betonilaatta. Ulkoseinät ovat puurakenteisia ja puuverhoiltuja.
Kattotyyppi
harja
Kattomateriaali
profiilipeltikate
Olohuoneen lattia
laminaatti
Olohuoneen seinät
maalattu, tapetti
Keittiön tasot
laminaatti
Keittiön lattia
laminaatti
Keittiön seinät
kaakeli
Keittiön varusteet
liesituuletin, astianpesukone
Liesi
sähköliesi
Makuuhuoneiden määrä
4
Makuuhuoneen lattia
laminaatti, lauta
Makuuhuoneen seinä
tapetti
Kylpyhuoneen lattia
laatta
Kylpyhuoneen seinät
kaakeli
Kylpyhuoneen varustus
wc-istuin, suihku
WC:n lattia
laatta
WC:n seinät
kaakeli
WC:n varusteet
peilikaappi
WC:n määrä
1
Saunan lattia
laatta
Saunan seinät
puu
Saunan kiukaan tyyppi
sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen lattia
laatta
Kodinhoitohuoneen seinä
kaakeli, maalattu
Kodinhoitohuoneen varusteet
pesukoneliitäntä, pesuallas, lattiakaivo, pyykkikaapit, pöytätaso
Säilytystilojen kuvaus
kolme vaatehuonetta
Muiden säilytystilojen kuvaus
vaatehuone

Tontti ja kaavoitus

Tontin koko
0,1438 ha
Rakennukset
saunarakennus
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Kiinteistötunnus
49-441-12-344
Kiinteistön nimi
Blåkulla
Tontin omistus
oma
Lisätietoja tontista
Kallioinen rinnetontti, joka porrastettu. Kaunista kalliota osittain näkyvissä.
Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Tontin kaavoitustiedot

Alueella on voimassa Espoon pohjoisosien yleiskaava. Pientalovaltainen asuntoalue (AP). Alue varataan ensisijaisesti asuinpientaloille. Alueella sallitaan lisäksi työtilojen rakentaminen edellyttäen, että ne eivät aiheuta haittaa asumiselle. Alueella ei kaavallisesti määritetä rakennusoikeutta, mahdollinen lisärakentaminen edellyttää aina poikkeuslupamenettelyä/suunnittelutarveratkaisua.

Lisätietoa muista rakennuksista
Purkukuntoinen vanha saunarakennus.
Ranta
ei rantaa

Lainat kohteillemme hoituvat kätevästi Säästöpankin kautta

Hae asuntolainaa Säästöpankista ilman verkkopankkitunnuksia täyttämällä sähköinen asuntolainahakemus.

Hae lainatarjous

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Kysy lisätietoja kohteesta, varaa esittelyaika tai pyydä minut arviokäynnille omaan kotiisi.

Haluan yhteydenoton
Hidden
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muita kohteita