Siirry sisältöön
Vinkit

Sijoitusasunto tuo yrittäjälle turvaa


Viestintäalan yrittäjä Laura Syrjälä (41) oli haaveillut asuntosijoittamisesta jo pidempään. Ajatus pitkäaikaisesta sijoituksesta, joka toisi turvaa myös eläkkeelle, sai Lauran toimimaan. Sijoitusasuntoa hän lähti etsimään kotipaikkakunnastaan Vihdistä, tarkemmin sanottuna Nummelasta.

“Nummela tuntui luontevalta ratkaisulta, sillä yksiölle oli omaa tarvetta heti ja myöhemmin se voisi soveltua myös perheen lasten ensiasunnoksi”, kuvailee Laura lähtötilannetta. Nummelan Sp-Kodin välittäjän ja Säästöpankin rahoituspalveluiden avulla unelmat asuntosijoittamisesta kävivät toteen.

Yksiö on helppo vuokrata

Laura oli miettinyt pitkään, että asunto olisi hyvä pitkän ajan sijoituskohde. Hän on aiemmin sijoittanut rahastoihin ja osakkeisiin, mutta asuntosijoitukseen ei vielä ollut löytynyt sopivaa kohdetta. Sijoitusasunnolle oli kuitenkin selkeät kriteerit: Lauran tavoitteena oli löytää alle 100 000 euron budjettiin sopiva yksiö Nummelasta järkevällä pohjaratkaisulla. Nummela on alueena houkutteleva eikä vuokrattavia yksiöitä ole juurikaan tarjolla, joten pitkäaikaiseen vuokraamiseen tällainen kohde on paras ratkaisu.

Sopiva kohde löytyi vanhasta Nummelasta, idyllisestä kaksikerroksisesta pienkerrostalosta, jota välitti Sp-Koti Nummelan Janne Björn. Yksiö on todella tilava ja erityisen kohteesta teki se, että siinä on erillinen keittiö ja makuualkovi. Välittäjä Janne Björn osasi kertoa, että tällainen tilaratkaisu on harvinainen nykypäivänä ja se voisi olla vuokramarkkinoilla valttikortti. Lisäksi kohde oli remontoitu hyvällä maulla: etenkin yksi remonttiratkaisu ihastutti Lauraa erityisesti: täyspuu tasot keittiössä ja kylpyhuoneessa.

“Yksiön saa helposti vuokralle, sillä tarjontaa on etenkin Vihdissä hyvin vähän. Sijoitusasunnon hankinnassa asunnon sijainnilla ja hyvällä kunnolla on merkitystä”, kertoo Janne.

Säästöpankista löytyi sopiva rahoitusratkaisu

Kun Laura oli tehnyt ostotarjouksen, Janne ohjasi hänet Säästöpankin Oman talouden tuokioon(Siirryt toiseen palveluun), jossa kartoitettiin Lauran nykyistä taloustilannetta ja etsittiin sopiva rahoitusratkaisu. Talouden kokonaisvaltainen kartoittaminen toi Lauralle lisää luottamusta tuleviin kauppoihin ja asuntosijoittamisen unelman toteutumiseen.

Laura päätyi käyttämään lainan omarahoitusosuuden takauksena Garantiaa. Jos omat ja vieraat vakuudet eivät riitä kattamaan haettua lainamäärää tai vakuutena ei haluta käyttää vierasta vakuutta, on Garantian lainatakaus hyvä vaihtoehto.

“Olin tyytyväinen, että Säästöpankki ehdotti oman rahoitusosuuden rinnalle Garantian takausta. Sen ansiosta minä olen nyt asuntosijoittaja”, kertoo Laura.

Laura kehuu Sp-Koti Nummelan kiinteistönvälittäjää Janne Björniä, joka oli välittäjänä empaattinen ja asiantunteva. Hän oli tukena ostopäätöksessä ja toi esiin asunnon toimivia puolia. Janne auttoi rahoitusjärjestelyissä, joten kaupat syntyivät sujuvasti.

”Yhteistyö Säästöpankin kanssa helpottaa asuntokauppoja. Länsi-Uudenmaan Säästöpankki ja Sp-Koti Nummela sijaitsevat samoissa toimitiloissa, joten kommunikaatio on sujuvaa pankin ja välittäjän välillä”, muistuttaa Janne.

Säästämis- ja sijoitusinstrumentteihin monipuolisuutta

Kun asunnon ostotarjous oli mennyt läpi ja kaupat tehty, Laura päätyi asumaan itse kolmen kuukauden ajan asunnossa. Tämän jälkeen asunto laitettiin vuokralle ja vuokralainen löytyi viikossa.

”Minulle on tärkeää, että sijoitusinstrumentteja on useita. En halua olla ainoastaan YEL-eläketurvan piirissä, kun jään eläkkeelle. YEL on vakuutus, ei sijoitus: siksi omaan tulevaisuuteen kannattaa sijoittaa erilaisilla instrumenteilla”, kertoo Laura.

Kuukauden kuluttua ensimmäisen sijoitusasunnon kaupoista Laura teki ostotarjouksen toisesta sijoitusasunnosta Porvoossa.

“Pienille asunnoille on aina kysyntää niin lyhyt- kuin pitkäaikaiseen vuokraukseen”, muistuttaa Laura ja kannustaa asuntosijoittamisesta kiinnostuneita tutustumaan tarjontaan ja rahoitusratkaisuihin rohkeasti.

Muita uutisia