Siirry sisältöön
Vinkit

Tiesitkö, että pääkaupunkiseudulta löytyy peräti kuusi Sp-Kotia – laaja osaaminen ulottuu kaikkiin kaupunginosiin


Laajalle yltävän pääkaupunkiseudun alueellinen asiantuntemus ja erilaisten asumismuotojen vankka osaaminen yhdistää kehä kolmosen sisäpuolella toimivia Sp-Koti yrityksiä. Pääkaupunkiseudulla toimii peräti kuusi Sp-Kotia, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen tapansa palvella asiakkaitaan. Yhdessä he muodostavat verkoston, jossa täydennetään toisten osaamista ja panostetaan erinomaiseen asiakaskokemukseen.

Takana vasemmalta: Janne Vermasheinä ja Janne Paasimies
Edessä vasemmalta: Sari Salmela, Carl Michael Hatanmaa ja Nikita Missiouk

Yhteisenä nimittäjänä sitoutuminen asiakaspalveluun ja paikallistuntemukseen 

Vaikka yhteydenpito Sp-Koti yritysten välillä onkin arjen tiimellyksessä satunnaista, se on silti tärkeä osa yhteistyötä ja kokemusten vaihtoa. Sp-Koti Helsinki Korttelin yrittäjä Nikita Missiouk mainitsee, että yhteyttä toisen yrityksen kollegaan otetaan, jos tarvitaan vertaistukea, jaetaan tärkeää tietoa tai vaikkapa neuvoja erikoisiin tilanteisiin.  

Välittäjät arvostavat toistensa erityisosaamista tietyissä asioissa, mikä auttaa heitä palvelemaan asiakkaita entistä kokonaisvaltaisemmin. Sp-Koti Vantaa Tarinan yrittäjä Sari Salmela kertoo, että on oppinut lyhyessä ajassa sen, miten esimerkiksi Sp-Koti CMH yrittäjä Carl Michael Hatanmaalla on paljon tietoa tonteista, kiinteistökaupasta sekä uudiskohteiden myynnistä.  

Salmela täydentää myös, että tutulle kollegalle on aina helpointa soittaa. 

”Tunnen Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtajan Janne Paasimiehen jo hyvin ennestään, kun olin välittäjänä hänen tiimissään aikaisemmin. Nyt itse yrittäjänä on ollut luonnollista sitten kysyä häneltä tukea ja neuvoja tarvittaessa – ja mikä parasta, Janne on aina valmis auttamaan.” 

Paasimies puolestaan kertoo, että uusien yrittäjien auttaminen pitää osaamisen tuoreena ja terävänä myös omalla kohdalla.  

”On hyvä muistaa, että alalla ei tule koskaan valmiiksi. Uusien yrittäjien neuvominen johtaa siihen, että tulee tarkasteltua ja ehkä jopa kyseenalaistettua itselle tuttuja käytäntöjä uudelleen.”  

Asiantunteva palvelu kattaa kaikki alueet pääkaupunkiseudulla 

Jokaisella välittäjällä on oma suosikkialueensa, eikä tämä ole poikkeus pääkaupunkiseudunkaan yrittäjien keskuudessa. Tietyn lempialueen nimeäminen heijastaa myös heidän syvällistä aluetuntemustaan tietyissä paikoissa. Pääkaupunkiseutu on moninainen ja dynaaminen, joten Sp-Koti yrittäjät kokevat sen positiivisena asiana, että eri alueilla on kollegoita, joilla on tuntemus paremmin hallussa tietyissä paikoissa kuin toisilla.   

Missiouk kertoo, että itäinen Helsingin kantakaupunki on erittäin tuttu hänelle ja tiimille. Sen vuoksi se on myös hänelle itselleen mieluisin paikka työskennellä. Missoukin mukaan heidän tiiminsä vahvuus onkin se, että he onnistuvat olemaan monellakin paikkakunnalla mukavuusalueellaan.  

”Itä-Helsingissä on helppoa sanoa, että todellakin tunnen nämä kulmat. Olen asunut ja työskennellyt täällä eri puolilla aina.”  

Salmela puolestaan kertoo, että on aina asunut Pohjois-Helsingissä, eikä siellä ole yhtään sellaista kulmaa, mistä hän ei heti tietäisi suositella lähellä olevia palveluita. Samasta syystä kyseinen alue on valikoitunut myös välitysmielessä ykkössuosikiksi. Salmela kuitenkin vaikuttaa vahvasti yrittäjänä myös Vantaalla, eikä vahvuudet lopu laisinkaan hänen kohdallaan alueiden tuntemukseen. Salmelalla on monipuolinen ja hyödyllinen rooli asiakaspalvelun näkökulmasta. Hänellä on omakohtaista kokemusta useasta rakennushankkeesta ja LKV asiantuntijuuden lisäksi hän toimii myös kaupanvahvistajana.  

Sp-Koti CMH tiimissä asiantuntemus tulee Hatanmaan mukaan siitä, että nähdään eri alueiden välisiä eroja kaupanteossa. Esimerkiksi Kirkkonummella asuntokauppa on hyvin erilaista verrattuna Helsingin ydinkeskustaan.  

”Olen toiminut Espoossa jo 20 vuotta, ja aikanaan Espoosta tuli kaikista tutuin alue itselle. Viihdyn siellä edelleen hyvin. Lisäksi tiimimme toimii myös vahvasti Helsingissä”, Hatanmaa kertoo.  

Espoon erinomaisuudesta Hatanmaata komppaa Sp-Koti Valoan toimitusjohtaja Janne Vermasheinä, jonka yritystoiminta laajentui läntiseltä Uudeltamaalta Espooseen alkuvuodesta 2024. 

”Meidän tiimimme toimii aina laadukkaasti, ahkerasti ja vastuullisesti. Annamme ensiluokkaisen osaamisemme aina asiakkaidemme käyttöön kokonaisuudessaan. Ei tyhjiä lupauksia ja puhetta, vaan tekemisen meininkiä”, Vermasheinä listaa tiiminsä vahvuuksia.   

Sp-Koti Urbaanien Paasimies, joka niin ikään tekee tiimeinensä kauppaa myös Espoossa, pitää erityisesti Helsingin ydinkeskustaa kiinnostavimpana alueena. 

”Toimimme kaikki hieman toisistaan poikkeavilla alueilla. On meille valtava etu ja vahvuus, että meillä on osaamista ympäri pääkaupunkiseudun. Vaikka uraa olisi takana parikin vuosikymmentä, tulee jatkuvasti eteen uutta, josta toisaalla toimiva välittäjä tietääkin enemmän.” 

Moninkertaista näkyvyyttä sekä saavutettavampaa ja parempaa palvelua 

Yksi suurimmista eduista, jonka pääkaupunkiseudun Sp-Koti verkosto tarjoaa, on lisääntynyt näkyvyys ja tunnistettavuus. Salmela toteaa, että asiakkaat ovat oppineet tunnistamaan Sp-Kodin paremmin, ja voivat sen ansiosta jo luottaa tasaiseen palvelun laatuun.  

”Meidät tunnetaan nykyisin ihan eri tavalla kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. On hienoa, että olemme pystyneet kasvattamaan Sp-Kodista tunnistettavan ja kilpailukykyisen välitysliikkeen. Asiakkaat löytävät meidät ja osaavat yhdistää meidät myös Säästöpankkiin”, Hatanmaa mainitsee. 

Sp-Koti-ketju sitoutuu noudattamaan Hyvää välitystapaa, joka on keskeinen osa laadukasta välityspalvelua. Pääkaupunkiseudun kaikki yrittäjät ovat sitä mieltä, että Hyvän välitystavan tärkein asia on yhdenmukainen toimintamalli ja se, että yhdessä hyväksi havaitut asiat on kirjattu ylös ohjeistukseksi. Vaikka asuntomarkkinatilanne olisi myllerryksessä, Missiouk kertoo luottavansa aina siihen, että Hyvä välitystapa antaa vastaukset kysymyksiin.  

”Hyvään välitystapaan on määritelty tärkeitä arvoja, joita jokaisen ammattitaitoisen välittäjän kannattaa korostaa omassa toiminnassaan. Näitä arvoja ovat esimerkiksi eettisyys, avoimuus, rehellisyys ja syrjimättömyys”, kertoo Salmela.  

Hatanmaa korostaa, että Hyvällä välitystavalla on vaikutusta myös siihen, että kiinteistönvälittäjän työn arvostus on parantunut. Sitoutuminen Hyvään välitystapaan takaa, että kaikki toimivat samalla tavalla – asiakkaiden etu asetetaan aina ensin ja toiminta on läpinäkyvää sekä eettisesti kestävää. 

Sp-Koti yrittäjät kannustavat ja rohkaisevat ostoaikeissa olevia tarttumaan toimeen 

”Pitkän hiljaisen jakson jälkeen myyjät ovat hyvin motivoituneita. Jos koti ei ole herättänyt kiinnostusta, voi ostajan kannalta hyväkin tarjous mennä läpi. Aina kannattaa kerätä rohkeutta ja kokeilla mihin se johtaa”, Salmela kannustaa asunnon ostoa pohtivia.  

 ”Asuntokaupat tehdään aina tunteella. Nyt pari vuotta isoa päätöstä lykänneillä on tilaisuus, mitä ei välttämättä tule heti uudelleen. Asunnot ovat edullisimmillaan – sen selkeämpää viestiä ei tarvitse enää odottaa, vaan toimeen kannattaa tarttua”, Missiouk rohkaisee.  

On luonnollista, että kilpailu asuntomarkkinoilla kiristyy taas jollain aikavälillä. Hatanmaa muistuttaa, että tulos tehdään ostaessa, eli käytännössä hyödyn ostettavasta kohteesta saa nyt suurimmillaan, kun hinnat ovat alhaisemmat. Merkittäviä hinnanalennuksia ei luultavasti ole enää näköpiirissä.  

Rohkaisua ja positiivista puhetta omistusasumisesta tarvitaan. Sp-Kodin pääkaupunkiseudun yrittäjät ovat sitoutuneet auttamaan niin myyjää kuin ostajaakin pääsemään sellaisiin tuloksiin kodinvaihdossa, mihin kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä.  

Löydä oma välittäjäsi pääkaupunkisedun ammattilaisten joukosta ja tutustu kaikkiin tiimeihin!  

Muita uutisia